Στην κορυφαία πεντάδα της σεζόν στην Euroleague ο Βεζένκοφ (pic)

Σάσα Βεζένκοφ

i

© Intime

Στην κορυφαία πεντάδα της σεζόν στην Euroleague ο Βεζένκοφ (pic)

Νίκος Καλαμπάκας 13:30 - 15.05.2023 / Ανανεώθηκε: 13:42 - 15.05.2023

Ο Σάσα Βεζένκοφ ξεχώρισε με τη φανέλα του Ολυμπιακού, με τον Βούλγαρο φόργουορντ να παίρνει θέση στην κορυφαία πεντάδα της φετινής σεζόν στην Euroleague.

Ανάμεσα στους κορυφαίους της φετινής Euroleague δεσπόζει ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος φόργουορντ του Ολυμπιακού πραγματοποιεί εκπληκτική σεζόν, όντας το σημείο αναφοράς της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα στην επίθεση.

Αυτός ήταν και ο λόγος μάλιστα που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, κατά την τρέχουσα αγωνιτική περίοδο, κάνοντας ουσιαστική διαφορά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο επιθετικό κομμάτι.

Η εκπληκτική σεζόν του 27χρονου άσου επιβραβεύεται με τον πιο εμφατικό τρόπο. Όχι μόνο γιατί θα βρίσκεται στο Κάουνας με τον Ολυμπιακό, ώστε να παλέψει για τον τίτλο της Euroleague στο Final 4, αλλά γιατί κερδίζει της ατομικές διακρίσεις τη μία μετά την άλλη.

Μετά την ανάδειξή του ως πρώτος σκόρερ της Euroleague, ήρθε ακόμα μια επιτυχία, καθώς επιλέχθηκε στην κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης μαζί με τους Λορένζο Μπράουν (Μακάμπι Τελ Αβίβ), Ντζάναν Μούσα (Ρεάλ Μαδρίτης), Ματίας Λεσόρ (Παρτιζάν) και Έντι Ταβάρες (Ρεάλ Μαδρίτης).

Οι Μαδριλένοι έχουν δύο εκπροσώπους στην κορυφαία πεντάδα, την ίδια ώρα που απουσιάζουν ονόματα όπως αυτό του Μάικ Τζέιμς και του Νίκολα Μίροτιτς.

Ολυμπιακός: Ο κόσμος φώναζε «φέρτε μας το ευρωπαϊκό» και οι... viral πιτσιρικάδες συνάντησαν τον Βεζένκοφ και την παρέα του (vid)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

13:58 - 14.05.2023

Ολυμπιακός: Ο κόσμος φώναζε «φέρτε μας το ευρωπαϊκό» και οι... viral πιτσιρικάδες συνάντησαν τον Βεζένκοφ και την παρέα του (vid)

H παρακάμερα του Ολυμπιακού κινήθηκε από άκρη σε άκρη του ΣΕΦ, κατέγραψε τα πάντα από την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ και πήγε στα αποδυτήρια όταν οι νεαροί από την Elite Basketball Academy συνάντησαν τους ήρωές τους - Ολοι στο γήπεδο φώναζαν «φέρτε μας το ευρωπαϊκό» και οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το μήνυμα.

Η επιλογή έγινε έπειτα από ψηφοφορία στην οποία πήραν μέρος τα Media, οι προπονητές της Euroleague, οι αρχηγοί των ομάδων της διοργάνωσης, αλλά και οι φίλαθλοι που ψήφισαν και επέλεξαν την κορυφαία πεντάδα, στην οποία ο Σάσα Βεζένκοφ φωνάζει παρών.

Ο Ολυμπιακός φέτος άλλωστε «σαρώνει» τα βραβεία, καθώς προπονητής της σεζόν αναδείχθηκε για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική περίοδο ο Γιώργος Μπαρτζώκας, οδηγώντας τους Πειραιώτες στην πρώτη θέση της regular season, αλλά και στο Final 4 του Κάουνας (19-21/05).