Η δοκιμασία της Μαδρίτης, οι απουσίες και οι μνήμες του τελικού - Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πρωτοπόρο Ρεάλ

Η δοκιμασία της Μαδρίτης, οι απουσίες και οι μνήμες του τελικού - Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πρωτοπόρο Ρεάλ

Γιώργος Γαβριλάκης 10:34 - 25.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:38 - 25.01.2024

Ο Ολυμπιακός χωρίς του Μιλουτίνοφ, Φαλ και Ουίλιαμς-Γκος αντιμετωπίζει (25/1, 21:45) εκτός έδρας την Ρεάλ Μαδρίτης, από την οποία έχασε το τρόπαιο στον τελικό του περσινού Final Four. Τώρα, θα προσπαθήσει να κάνει την... υπέρβαση για την 23η αγωνιστική της EuroLeague.

Ακόμα κι αν ήθελαν να το... ξεχάσουν ή έστω να το προσπεράσουν, η EuroLeague η ίδια θύμισε σε όλους, άρα και στον Ολυμπιακό, τον περσινό τελικό της διοργάνωσης στο Final Four του Κάουνας

Η διοργανώτρια αρχή συνάντησε τέσσερις πρωταγωνιστές εκείνης της στιγμής και μιας και οι «ερυθρόλευκοι» συναντούν την Πέμπτη το βράδυ (25/1, 21:45, Novasports) στη Μαδρίτη την Ρεάλ, μοιραία το μυαλό ταξιδεύει λίγους μήνες... πίσω. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Κώστας Παπανικολάου θυμήθηκαν τις σκληρές και αποκαρδιωτικές -όπως τις χαρακτήρισε ο κόουτς- εικόνες των τελευταίων δευτερολέπτων, ειδικά μετά το εύστοχο σουτ του Σέρχιο Γιουλ στην Zalgirio Arena. 

Τώρα, όμως, βρισκόμαστε σε ένα διαφορετικό κεφάλαιο, αυτό της 23ης αγωνιστικής για την κανονική διάρκεια της σεζόν 2023-24, που βέβαια εμπεριέχει σημαντικές δυσκολίες για τον Ολυμπιακό. Διότι, η Ρεάλ δείχνει κυρίαρχη από το ξεκίνημα και παραμένει ανενόχλητη στην κορυφή της βαθμολογίας με ρεκόρ 19-3, την ίδια ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ενταχθεί στην πρώτη εξάδα με 12 νίκες σε 22 αγώνες και στο εξής θα προσπαθούν να κατοχυρώσουν τη θέση τους στο γκρουπ των ομάδων που θα πάρουν απευθείας πρόκριση στα Play Offs. 

Η πορεία αυτή θα έχει δυσκολίες, αλλά υπάρχουν και έξτρα αγωνιστικά προβλήματα. Αυτά που έχουν προκύψει από τους τραυματισμούς. Άλλωστε, οι Πειραιώτες θα εμφανιστούν στο Wizink Center της Μαδρίτης, χωρίς τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος έχει υποστεί κάταγμα στο πόδι, ενώ ούτε οι Μουσταφά Φαλ και Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος δεν είναι σε θέση να αγωνιστούν. 

Απουσίες έχει να διαχειριστεί πάντως και ο κόουτς Τσους Ματέο για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Έντι Ταβάρες, Ζερσόν Γιαμπουσελέ είναι τραυματίες και η δυναμική της Βασίλισσας κοντά στο καλάθι θα είναι αποδυναμωμένη, ενώ εκτός δράσης παραμένει και ο Σέρχιο Γιουλ. Ο άνθρωπος που είχε «εκτελέσει» τον Ολυμπιακό στο Κάουνας. 

🔴 Sportal Euroleague Show με Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός και Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!

Tags: