Η μυθική ομιλία του Ομπράντοβιτς σε βίντεο: «Εσείς έχετε τα στιλό! Γράψτε τα!»

Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Η μυθική ομιλία του Ομπράντοβιτς σε βίντεο: «Εσείς έχετε τα στιλό! Γράψτε τα!»

Νίκος Καλαμπάκας 21:29 - 21.06.2023 / Ανανεώθηκε: 21:30 - 21.06.2023

Οι τελικοί της ABA Liga ανάμεσα στην Παρτίζαν και τον Ερυθρό Αστέρα εξελίσσονται σε ρεσιτάλ μίσους και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά το game 4 ξέσπασε, αναρωτώμενος πως οι οπαδοί των δύο ομάδων έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο.

Την οργή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς προκάλεσαν τα όσα έχουν συμβεί στους τελικούς της ABA Liga, ανάμεσα στην Παρτίζαν και τον Ερυθρό Αστέρα. 

Ο Σέρβος προπονητής δεν μάσησε τα λόγια του στη συνέντευξη Τύπου και έθεσε ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από όσους εμπλέκονται με το μπάσκετ στη Σερβία, αλλά και από την ίδια τη σερβική κοινωνία. 

«Είπα ότι παίξαμε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια. Υπάρχει ένα ακόμη πράγμα που θα ήθελα να μοιραστώ.

Πριν 15 μέρες έβλεπα το ΝΒΑ τον Νίκολα Γιόκιτς και μετά βρήκα ένα κανάλι όπου γινόταν αγώνας του 1987, ανάμεσα στην Παρτιζάν και τον Αστέρα. Τότε, οπαδοί και των δύο ομάδων ήταν παρόντες και στα δύο παιχνίδια, φώναζαν και ο κόσμος ήταν ωραίος και καλλιεργημένος. Τι πάθαμε ξαφνικά;Το 2023 συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις. Υπάρχουν ειδικοί να μας εξηγήσουν πού έχουμε πάει ως άνθρωποι.

Όταν ερχόμασταν με το λεωφορείο, ένα παιδί έφυγε από τη μητέρα και έφτυσε το λεωφορείο και μας έδειξε το μεσαίο δάχτυλο. Θα ήθελα να μην βρεθούμε σε αυτή την κατάσταση σε κανένα σημείο του πέμπτου αγώνα, ζητώ από τους οπαδούς μου να επευφημήσουν δίκαια και αθλητικά. Οι παίκτες και των δύο ομάδων το αξίζουν.

Βλάντε Τζούροβιτς: «Ο Θεός να βοηθήσει να πάνε όλα καλά στο Παρτίζαν - Ερυθρός Αστέρας»
ABA LIGA

18:47 - 21.06.2023

Βλάντε Τζούροβιτς: «Ο Θεός να βοηθήσει να πάνε όλα καλά στο Παρτίζαν - Ερυθρός Αστέρας»

Ο Σέρβος κόουτς, Βλάντε Τζούροβιτς ο οποίος έχει περάσει πολλά χρόνια της καριέρας του και στην Ελλάδα, μίλησε σε Μέσο της Σερβίας για τον πέμπτο τελικό της ABA Liga ανάμεσα στην Παρτίζαν και τον Ερυθρό Αστέρα και μεταξύ άλλων παρακάλεσε τον Θεό να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση χωρίς έκτροπα.

Στα δύο πρώτα παιχνίδια έπεσαν δύο κέρματα και ένας αναπτήρας και ελπίζω να μην γίνει ούτε στο πέμπτο, προσεύχομαι στον Θεό να μην είναι έτσι, τους παρακαλώ να μην το κάνουν. Νομίζω ότι μας αξίζει ένας τελικός όπου θα γίνεται λόγος για το μπάσκετ, καταλαβαίνετε πόση ποιότητα υπάρχει; Αυτοί οι παίκτες θα πρέπει να σκεφτούν αν πρέπει να μείνουν σε αυτό το περιβάλλον, ανάμεσά μας όπως είμαστε. Αυτό είναι το σημαντικότερο ερώτημα όλων των ερωτήσεων, το ρωτάω στον εαυτό μου τις τελευταίες μέρες», αναφέρει στην ομιλία του ο κόουτς της Παρτίζαν.