Ομπράντοβιτς: «Είπα στον Πάντερ να κάνει φάουλ, χάσαμε δικό μας παιχνίδι»

Έξαλλος ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Ομπράντοβιτς: «Είπα στον Πάντερ να κάνει φάουλ, χάσαμε δικό μας παιχνίδι»

Νίκος Καλαμπάκας 17:38 - 09.02.2024

Ο Σιλβέιν Φρανσίσκο «τιμώρησε» την Παρτίζαν στο Βελιγράδι αφού με τρίποντό του ένα δευτερόλεπτο πριν το τέλος η Μπάγερν επιβλήθηκε των Σέρβων και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στις δηλώσεις του επισήμανε ότι είχε ζητήσει από τον Πάντερ να κάνει φάουλ στον Γάλλο, όμως δεν τον άκουσε ποτέ!

Η Παρτίζαν ηττήθηκε στο Βελιγράδι από την Μπάγερν Μονάχου χάρη σε ένα σουτ τριών πόντων του Σιλβέιν Φρανσίσκο και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς εξήγησε ότι είχε ζητήσει από τον Κέβιν Πάντερ να κάνει φάουλ στον παίκτη της Μπάγερν, προκειμένου να μην επιχειρήσει σουτ.

Η Παρτίζαν προέρχεται από πέντε συνεχόμενες ήττες και δεν βρίσκεται στο καλύτερο φεγγάρι της αφού αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενή της ήττα, γεγονός που γεμίζει την ομάδα της Σερβίας πίεση.

Μετά τον αγώνα, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επισήμανε ότι για ένα ακόμα παιχνίδι η ομάδα του ηττήθηκε σε αγώνα που είχε την τύχη στα χέρια της:

«Όπως και στο ματς με την Μπολόνια είχαμε τα πάντα στα χέρια μας και τελικά χάσαμε. Συγχαίρω την Μπάγερν γιατί ήταν πιο έξυπνη και εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της να κερδίσει το παιχνίδι. Χάσαμε το παιχνίδι εξαιτίας των λαθών μας, όπως και στην Μπολόνια. Είναι απίθανο να χάσεις ένα παιχνίδι έτσι, να πέσεις έτσι. Αν οι παίκτες είχαν άγχος δεν θα μπορούσε να προηγούμαστε σε όλο το παιχνίδι», είπε αρχικά, ενώ στη συνέχεια ερωτώμενος γιατί οι παίκτες του δεν έκαναν φάουλ πριν ο Φρανσίσκο «εκτελέσει», είπε:

«Πώς ξέρετε ότι δεν ζήτησα φάουλ; Δείτε το video. Φώναξα στον Κέβιν και του είπα: 'φάουλ, φάουλ, φάουλ'. Τι μπορώ να κάνω; Δεν το κάναμε. Χάσαμε με παρόμοιο τρόπο όπως στην Μπολόνια. Ας είναι πάνω μου αυτή η ήττα, δεν θέλω να κατηγορήσω τους παίκτες μου. Για κάποιους, αυτή η ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τον κόσμο μας δεν είναι αρκετή. Πάντα θα αναλαμβάνω την ευθύνη.

Όταν χάνεις πέντε παιχνίδια στη σειρά, περνάς σίγουρα κρίση, δεν υπάρχει δίλημμα επ'αυτού. Υπάρχουν στιγμές που αναρωτιέμαι, και τώρα τι; Το θα έπρεπε να κάνω; Τι παραπάνω μπορώ να κάνω για να ανυψώσω το ηθικό των παικτών μου; Δουλέψαμε, μιλήσαμε, το επαναλάβαμε, δουλέψαμε για ώρες. Όλα καταλήγουν στη δική μου δουλειά εντέλει.

Είναι προφανές ότι κάποια πράγματα δεν πάνε καλά και θα σκεφτώ σοβαρά, αφού αυτά που κάνω προφανώς δεν είναι αρκετά. Πάντα λέω ότι μια μπάλα στα πρώτα λεπτά, έχει την ίδια αξία με μια μπάλα στο τελευταίο λεπτό. Το σουτ του Κέβιν ήταν καλό. Φτιάξαμε μια καλή κατοχή για τόσο μικρό χρόνο. Αυτή είναι η έκτη φορά που χάνουμε με τον ίδιο τρόπο. Το αναλύσαμε; Μιλήσαμε; Δουλέψαμε; Ναι. Ας δούμε τώρα τι πρέπει να κάνουμε για να είναι αρκετό».

🔴Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε και όλη τη δράση της Παρασκευής