Με προσωπική ραψωδία και τρίποντο-μαχαιριά ο Φρανσίσκο έκλεισε το σπίτι της Παρτίζαν του Ομπράντοβιτς!

Με προσωπική ραψωδία και τρίποντο-μαχαιριά ο Φρανσίσκο έκλεισε το σπίτι της Παρτίζαν του Ομπράντοβιτς!

Νίκος Καλαμπάκας 23:48 - 08.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:46 - 09.02.2024

Η Μπάγερν Μονάχου έκανε μεγάλο «διπλό» στο Βελιγράδι επί της Παρτίζαν, αφού με τρίποντο του Σιλβέιν Φρανσίσκο 0.08'' πριν τη λήξη του αγώνα διαμόρφωσε το τελικό 78-79

Παρτίζαν και Μπάγερν έδωσαν σκληρή μάχη στο Βελιγράδι, σε ένα παιχνίδι που οι Βαυαροί επιβεβαίωσαν ότι στόχος τους είναι να μπουν στο κλαμπ των... μεγάλων της Euroleague, αφού επικράτησαν με 79-78 χάρη σε τρίποντο του Φρανσίσκο 1.1'' πριν τη λήξη του αγώνα.

Η ομάδα της Γερμανίας ήταν αξιόμαχη και έβαλε δύσκολα στους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που μπροστά στο φανατισμένο τους κοινό ηττήθηκαν τελικά και έπεσαν στο 12-14.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με πολλή ενέργεια στον αγώνα και από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο έδειξαν τις διαθέσεις τους στην Παρτίζαν. Παίζοντας έξυπνα στην επίθεση κατάφεραν στο τέλος του δεκαλέπτου να προηγούνται με τρεις πόντους διαφορά (23-26) .

Η ομάδα του Βελιγραδίου πήρε ώθηση από την κολασμένη ατμόσφαιρα που είχε δημιουργήσει το κοινό της και γρήγορα επέβαλε τον ρυθμό της. Οι Σέρβοι έκαναν καλή 2η περίοδο και αποτέλεσμα αυτού ήταν να πάνε στην ανάπαυλα έχοντας την πρωτοπορία στο σκορ και διαφορά 4ων πόντων (45-41).

Απόλυτη ισορροπία είχε το... μενού της 3ης περιόδου για τους δύο αντιπάλους. Κάθε εύστοχη επίθεση μιας ομάδας είχε την απάντησή της κι η Παρτίζαν στο 30' είχε διατηρήσει τη διαφορά των τεσσάρων πόντων και το προβάδισμά της (63-59).

Το τελευταίο δεκάλεπτο έκρυβε συγκινήσεις, αφού η Μπάγερν πήγε στο Βελιγράδι για τη νίκη. Οι Σέρβοι συντηρούσαν μια διαφορά 2 έως 4ων πόντων, όμως ένιωθαν την καυτή ανάσα των Βαυαρών που δεν παρέδιδαν τα όπλα. Τελικά οι φιλοξενούμενοι πήγαν τον αγώνα εκεί που ήθελαν και ο Φρανσίσκο «πυροβολώντας» έξω από τα 6.75'' 1.1'' πριν τη λήξη, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Πάμπλο Λάσο. 

MVP

Ο Σιλβέιν Φρανσίσκο έβαλε το καλάθι που έκρινε τον αγώνα και χάρισε μια φοβερή νίκη στους Γερμανούς. 

Το κλειδί του αγώνα

Η Παρτίζαν έμεινε πίσω στο σκορ στην 1η περίοδο, όμως με το ξεκίνημα της 2ης πήρε το προβάδισμα και δεν το έχασε ποτέ. Αυτό γέμιζε με... άγχος τους Γερμανούς όμως τελικά βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και νίκησαν στο τέλος με το τρίποντο του Φρανσίσκο.

Επόμενη αγωνιστική:

Η Παρτίζαν υποδέχεται την Εφές ενώ η Μπάγερν τον Ερυθρό Αστέρα.

Διαιτητές

Ρότσα, Περούγα και Ρέισις

Δεκάλεπτα: 23-26, 45-51, 63-59, 78-79

Δείτε εδώ το boxscore του αγώνα

Δείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

🔴Sportal Euroleague Show με Βαλένθια - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Πέμπτης