Ο Λάσο δεν συμφωνεί με την επέκταση της EuroLeague: «Μπορεί να είμαι ρομαντικός, αλλά...»

Ο Λάσο δεν συμφωνεί με την επέκταση της EuroLeague: «Μπορεί να είμαι ρομαντικός, αλλά...»

Γιώργος Γαβριλάκης 13:58 - 08.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:03 - 08.02.2024

Σύμφωνα με τον προπονητή της Μπάγερν, Παμπλο Λάσο, το ενδεχόμενο στην EuroLeague να αυξηθούν οι ομάδες, «δεν σημαίνει ότι θα ανέβει και το επίπεδο». Σημαίνει όμως, ότι οι παίκτες θα παίζουν περισσότερα παιχνίδια «και ήδη τα 100 ανά σεζόν, είναι περισσότερα απ' ότι θα έπρεπε».

Στην Stark Arena του Βελιγραδίου, το βράδυ της Πέμπτης (8/2) ο Πάμπλο Λάσο θα περάσει τις πόρτες και στην άκρη του παρκέ, πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση της ομάδας τους, της Μπάγερν Μονάχου με αντίπαλο την Παρτίζαν, θα συναντήσει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Θα τον χαιρετήσει, στιγμιαία θα θυμηθεί τον ανταγωνισμό που έχουν σε αθλητικά πλαίσια, αλλά πριν συμβεί αυτό θυμήθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Mozzart Sport πόσο σημαντικός είναι για το ευρωπαϊκό μπάσκετ ο συνάδελφός του. 

«Ο Ομπράντοβιτς είναι πολύ έξυπνος άνθρωπος», είπε ο Ισπανός για τον Σέρβο και παραδέχθηκε πως «έχει δημιουργήσει μία ολόκληρη κουλτούρα και στην Παρτίζαν αυτή έχει εγκαταστήσει. Πλέον, έχει ότι χρειάζεται για να την οδηγήσει στο μονοπάτι της επιτυχίας».

Προς το παρόν πάντως, «μία αναμέτρηση στην έδρα της Παρτίζαν είναι αναμφισβήτητα μία από τις δυσκολότερες που μπορεί να συναντήσει κάποιος στην Ευρώπη. Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τους φιλάθλους της είναι φανταστική, αλλά ταλαιπωρεί τους αντιπάλους. Πέρσι έφθασε ένα βήμα πριν το Final Four και θέλει να συνεχίσει σε αυτό το επίπεδο. Για να τους νικήσουμε πρέπει να παρουσιάσουμε το καλύτερό μας αγωνιστικό προφίλ και να αγνοήσουμε την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουμε. Θα πρέπει επίσης, να ξεχάσουμε τι έχει προηγηθεί στη διοργάνωση, ήττες που μας πλήγωσαν ή οτιδήποτε άλλο», πρόσθεσε. 

Για τον Λάσο το Βελιγράδι «ήταν πάντα μία πόλη του μπάσκετμπολ. Θυμάμαι τα παιχνίδια της Παρτίζαν και του Ερυθρού Αστέρα στην Hala Pioneer, την ιστορική έδρα, πριν χτιστεί η Belgrade Arena (που πλέον ονομάζεται Stark Arena)»

Εκτός από το παρελθόν και το παρόν, ο Λάσο έριξε και μία ματιά στο μέλλον της EuroLeague. Μάλιστα, μίλησε για το ενδεχόμενο να γίνει επέκταση της λίγκας, είτε προς την Μέση Ανατολή (Ντουμπάι), είτε προς το Λονδίνο ή το Παρίσι, κάτι που βλέπει σκεπτόμενος και τα αρνητικά της ιστορίας. 

Με τον Φαλ και με... μαύρες φανέλες ο Ολυμπιακός κόντρα στην Βαλένθια
EUROLEAGUE

09:27 - 08.02.2024

Με τον Φαλ και με... μαύρες φανέλες ο Ολυμπιακός κόντρα στην Βαλένθια

Τη μέρα μνήμης για τα θύματα της Θύρας 7 (8 Φεβρουαρίου 1981) ο Ολυμπιακός θα φορέσει πένθουμου χρώματος φανέλες κόντρα στην Βαλένθια (21:30, Νova Sports) για το ματς της 26ης αγωνιστικής της EuroLeague. Μία από αυτές θα βάλει και ο Μουσταφά Φαλ, ο οποίος επιστρέφει στην αγωνιστική δράση.

«Βρισκόμαστε ήδη σε μία κατάσταση που οι ομάδες δίνουν σχεδόν 100 αγώνες στη σεζόν», δήλωσε ο Λάσο και κατέληξε πως «δεν είναι φυσιολογικό αυτό. Μέσα σε 365 μέρες να παίξεις τόσους αγώνες είναι τρομερό. Έναν κάθε τρεις μέρες! Ανησυχώ πολύ για την επιβάρυνση των αθλητών. Κάποιοι ήδη υποφέρουν από το βαρύ πρόγραμμα. Δεν υπάρχει χρόνος για προπόνηση και σίγουρα όχι για ξεκούραση. Προφανώς ο κόσμος διψάει για το show και για το αγωνιστικό θέαμα της διοργάνωσης και μπορεί να είμαι ρομαντικός και θέλω το show να μείνει στο υψηλό επίπεδο. Δεν θεωρώ πως οι περισσότερες ομάδες, οι περισσότεροι αγώνες είναι κάτι που θα προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στο παιχνίδι».