Ορθάνοιχτος πλέον ο δρόμος του Σπανούλη για την Εθνικη

Βασίλης Σπανούλης

i

© Intime

Ορθάνοιχτος πλέον ο δρόμος του Σπανούλη για την Εθνικη

Χρήστος Τσάλτας 16:27 - 18.09.2023

Ο Δημήτρης Ιτούδης έφυγε, ο Βασίλης Σπανούλης βρίσκεται προ των πυλών, με τον «Kill Bill» να είναι το μεγάλο φαβορί για την θέση στον «γαλανόλευκο» πάγκο.

Η Εθνική βρίσκεται προ των πυλών εξελίξεων. Η αρχή έγινε με το «διαζύγιο» με τον Δημήτρη Ιτούδη, έπειτα από δύο χρόνια κοινής πορείας. Αν και στο αρχικό πλάνο υπήρχε η σκέψη για τριετή πορεία με φινάλε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς την Δευτέρα (18/09) έπεσαν οι τίτλοι τέλους στη συνύπαρξη των δύο πλευρών.

Πλέον η «γαλανόλεκυη» θα μπει σε νέα εποχή, αναζητώντας τον διάδοχο του έμπειρου κόουτς της Φενέρμπαχτσε. Ήδη μάλιστα ένα όνομα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας και μοιάζει να είναι το ακλόνητο φαβορί τούτη την ώρα.

Ο Βασίλης Σπανούλης, έπειτα από μια άκρως παραγωγική σεζόν στο Περιστέρι, μοιάζει να είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται στην Pole position για να διαδεχτεί τον Ιτούδη στον πάγκο της «επίσημης αγαπημένης».

Δημήτρης Ιτούδης © Intime

Συστάσεις για τον Kill Bill, αλλά και την αγάπη του για την Εθνική ομάδα δεν χρειάζονται. Άλλωστε σαν παίκτης έγραψε τη δική του ιστορία με τα γαλανόλευκα και σε αυτό το νέο ξεκίνημά του σαν προπονητής έχει κερδίσει έδαφος στη διαδοχή του Δημήτρη Ιτούδη.

Πρόκειται άλλωστε για μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του ευρωπαϊκού μπάσκετ, την τελευταία 20ετία, με την Εθνική να θέλει να μπει σε διαδικασία restart με τον Βασίλη Σπανούλη στην άκρη του πάγκου της.