Πόσα λεφτά θα πάρει η Ελληνική Ομοσπονδία από την παρουσία της Εθνικής ομάδας στις Φιλιππίνες
i

© fiba

Πόσα λεφτά θα πάρει η Ελληνική Ομοσπονδία από την παρουσία της Εθνικής ομάδας στις Φιλιππίνες

Γιώργος Γαβριλάκης 12:42 - 09.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:00 - 09.09.2023

Η FIBA εκτός από μετάλλια στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα προσφέρει και χρήματα. Όχι μόνο στους τρεις πρώτους, αλλά και στις 32 ομάδες που έλαβαν μέρος στο τουρνουά. Στην 15η θέση της Εθνικής αντιστοιχούν 150.000 ευρώ, ενώ συνολικά η διεθνής ομοσπονδία θα μοιράσει 3,2 εκατομμύρια.

Η μονομαχία που θα κρίνει την κορυφή του κόσμου, είναι αυτή ανάμεσα στην Σερβία και τη Γερμανία. Ο μεγάλος τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα γίνει την Κυριακή το μεσημέρι (10/9, 15:40, ΕΡΤ1 & Novasports Start). Τότε θα αποφασιστεί ποιος θα πάρει το χρυσό μετάλλιο, ενώ νωρίτερα την ίδια ημέρα (τζάμπολ στις 11:30, ΕΡΤ1 & Novasports Start) οι ΗΠΑ και ο Καναδάς θα διεκδικήσουν την τρίτη και τελευταία θέση του βάθρου. 

Εκτός από το χρώμα των μεταλλίων που θα κρέμονται στο λαιμό των αθλητών, θα καθοριστεί και το ποσό που θα εισπράξουν οι ομοσπονδίες των χωρών. Διότι, η FIBA θα διαμοιράσει συνολικά 3,2 εκατομμύρια ευρώ στις 32 ομάδες που συμμετείχαν στη διοργάνωση που ολοκληρώνεται τις επόμενες ώρες στη Μανίλα των Φιλιππίνων και είχε ως έδρες -κατά τη διάρκεια του θεσμού- την Οκινάουα της Ιαπωνίας και την Τζακάρτα της Ινδονησίας. 

Η μεγάλη επανεκκίνηση της Εθνικής ομάδας, με τον Σπανούλη στο πρώτο πλάνο της «γαλανόλευκης»
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

15:08 - 08.09.2023

Η μεγάλη επανεκκίνηση της Εθνικής ομάδας, με τον Σπανούλη στο πρώτο πλάνο της «γαλανόλευκης»

Ο Δημήτρης Ιτούδης ξεκίνησε ήδη τις συζητήσεις με την ΕΟΚ και το μέλλον του στην Εθνική ομάδα μπάσκετ μοιάζει περισσότερο με... παρελθόν. Θέλει βέβαια να φύγει με προϋποθέσεις που θα επηρεάσει (και) ο ίδιος, ενώ ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Λιόλιος, περιμένει την ώρα και τη στιγμή που την ομάδα θα αναλάβει ο Βασίλης Σπανούλης.

Κάθε χώρα λοιπόν, θα εισπράξει μίνιμουμ 50.000 ευρώ, ενώ όσες προκρίθηκαν από την πρώτη φάση του Μουντομπάσκετ, μαζί και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, θα βάλει στα ταμεία της άλλες 100.000 ευρώ. Δηλαδή, σύνολο 150 χιλιάδες. 

Τόσα θα πάρουν επίσης και οι Γεωργία, Δομινικανή Δημοκρατία, Βραζιλία, Πουέρτο Ρίκο, Μαυροβούνιο, Αυστραλία, Ισπανία, ενώ απομένει να ξεκαθαριστεί πόσα ακόμα χρήματα θα προστεθούν στο πορτοφόλι των Ιταλία, Σλοβενία, Λετονία, Λιθουανία που αγωνίζονται ακόμα για τις θέσεις 5-8, αλλά και η τελική τετράδα του Καναδά, των ΗΠΑ, της Σερβίας και της Γερμανίας


Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr 
Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.