Ουεμπανιάμα: «Γι' αυτό δεν πήγα στην Μπαρτσελόνα»
i

FIBA

Ουεμπανιάμα: «Γι' αυτό δεν πήγα στην Μπαρτσελόνα»

Sportal newsroom 10:56 - 28.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:01 - 28.12.2022

Το παιδί - θαύμα του γαλλικού μπάσκετ μίλησε για τους λόγους που δεν υπέγραψε το 2018 στην Μπαρτσελόνα και ανέλυσε τα σχέδιά του για το NBA.

Ο Γάλλος Βίκτορ Ουεμπανιάμα, ο οποίος κοντεύει να κλείσει τα 19 του και θεωρείται ένα από τα θαύματα του παγκόσμιου μπάσκετ, ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους το 2018 δεν υπέγραψε στη Μπαρτσελόνα, τνίζοντας ότι οι προπονητές του συλλόγου δεν έδωσαν προσοχή στα ελαττώματά του.

«Είναι αλήθεια ότι αυτός ήταν ένας από τους λόγους, αλλά υπήρχαν και άλλοι. Μου αρέσει να προοδεύω και πρέπει να αντιμετωπίζω προκλήσεις, μου αρέσει που μου λένε τα πράγματα ξεκάθαρα, ακόμα κι αν τα...νέα είναι δυσάρεστα για εμένα», είπε σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε αυτή την Τρίτη (27/12) στη Le Parisien, όταν ρωτήθηκε για τους λόγους για τους οποίους δεν υπέγραψε στη Μπάρτσα.

Με ύψος 2,21 μέτρα και με ασυνήθιστο κορμί, ο φόργουορντ του γαλλικού συλλόγου Metropolitans 92 ξεκινά ως το φαβορί για να είναι το νούμερο 1 στο Ντραφτ του ΝΒΑ μέσα σε έξι μήνες και έχει αφήσει άφωνους θρύλους του μπάσκετ όπως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς.

«Το σκέφτομαι κάθε πρωί (είμαι ο πρώτος στο Draft). Αυτό με κάνει να ζαλίζομαι; Όχι, είναι κάτι μάλλον διεγερτικό», είπε ο "Wemby", ο οποίος έχει κονγκολέζικες ρίζες και του οποίου οι γονείς ήταν επίσης αθλητές.

Ο παίκτης διαβεβαίωσε ότι δεν είχε πρόθεση να υπογράψει σε κάποια συγκεκριμένη ομάδα του ΝΒΑ:

«Είναι μια περίεργη στρατηγική, προσπαθώ να μην το σκέφτομαι πολύ. Άκουσα επίσης ότι το ΝΒΑ σκέφτηκε να αλλάξει τους κανόνες για περιπτώσεις όπως η δική μου, αλλά αυτό δεν μου πάει», είπε.

Τόνισε ότι του αρέσει να φοράει το «32» στη γαλλική ομάδα ως φόρο τιμής στον Μάτζικ Τζόνσον και το «1» στους Μετροπόλιτανς γιατί πάντα επιδιώκει να είναι «νούμερο 1».

Με καταγωγή από το Le Chesnay, μια πόλη νοτιοδυτικά του Παρισιού, τόνισε τον θετικό ρόλο που έχουν οι γονείς του στην καριέρα του.

«Δεν ξέρω πόσα νεαρά ταλέντα έχουν δει την καριέρα τους να καταρρέει εξαιτίας ενός πολύ κακού περιβάλλοντος, λόγω γονέων που ήθελαν να ζήσουν τα όνειρά τους μέσω των παιδιών τους. Είχα την τύχη να είμαι περιτριγυρισμένος από κατανόηση και αγάπη, να έχω λάβει μια υπέροχη παιδεία», επεσήμανε.