Ουόκαπ vs Μήτρου - Λονγκ: Γιατί ο Σπανούλης κάλεσε δύο νατουραλιζέ ενώ μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο έναν;

Βασίλης Σπανούλης

i

©Intime

Ουόκαπ vs Μήτρου - Λονγκ: Γιατί ο Σπανούλης κάλεσε δύο νατουραλιζέ ενώ μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο έναν;

Νίκος Καλαμπάκας 17:43 - 13.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:50 - 13.02.2024

Γιατί ο Βασίλης Σπανούλης κάλεσε δύο νατουραλιζέ στην εθνική; Μπορεί να τους χρησιμοποιήσει μαζί; Οι απαντήσεις στο Sportal.

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ προετοιμάζεται για τα «παράθυρα» του Φεβρουαρίου και ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Βασίλης Σπανούλης κάλεσε δύο νατουραλιζέ παίκτες στην αποστολή.

Ο κόουτς έστειλε κλήση τόσο στον Τόμας Ουόκαπ του Ολυμπιακού, όσο και στον Ναζ Μήτρου Λονγκ, επίσης παίκτης της ομάδας του Πειραιά. Πολλοί παραξενεύτηκαν που η Ελλάδα θα έχει δύο νατουραλιζέ στη σύνθεσή της. Επιτρέπεται όμως αυτό; Η εξήγηση παρακάτω:

Ο κόουτς Σπανούλης μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο έναν παίκτη με ελληνικό διαβατήριο σε κάθε παιχνίδι. Δεν δεσμεύεται ωστόσο να τον διατηρήσει και στον επόμενο αγώνα.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι π.χ. κόντρα στην Τσεχία μπορεί να χρησιμοποιήσει τον έναν και στο επόμενο παιχνίδι με την Ολλανδία να τον αντικαταστήσει με τον άλλον.

Αναλυτικά οι κλήσεις του Σπνούλη:

Κώστας Παπανικολάου, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Γιώργος Παπαγιάννης, Ντίνος Μήτογλου, Λευτέρης Μποχωρίδης, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Κώστας Αντετοκούνμπο, Δημήτρης Μωραΐτης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Τόμας Γουόκαπ, Γιάννης Κουζέλογλου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Βασίλης Τολιόπουλος, Λευτέρης Μαντζούκας, Ναζ Μήτρου Λονγκ και Βαγγέλης Ζούγρης.