Η Ανγκόλα «πάτησε» τις Φιλιππίνες και ονειρεύεται πρόκριση

Φιλιππίνες - Ανγκόλα

i

FIBA

Η Ανγκόλα «πάτησε» τις Φιλιππίνες και ονειρεύεται πρόκριση

Νίκος Καλαμπάκας 17:00 - 27.08.2023 / Ανανεώθηκε: 19:09 - 27.08.2023

Έχοντας κορυφαίους Φερνάντο, Γκονσάλβες και Ντομίνγκες, η Ανγκόλα επικράτησε των Φιλιππίνων με 70-80 και έκανε την πρώτη της νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA.

Τη δεύτερή τους ήττα έκαναν οι Φιλιππίνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA, αφού οι διοργανωτές υπέκυψαν στις ορέξεις της Ανγκόλα (70-80). 

Οι γηπεδούχοι μπροστά στο κοινό τους μπήκαν πιο ορεξάτοι, όμως από τη δεύτερη περίοδο κι έπειτα είδαν την ομάδα της Αφρικής να κυριαρχεί και να φτάνει στη νίκη που της δίνει περισσότερες ελπίδες για την πρόκριση. 

Ο αγώνας

Οι Φιλιππίνες μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και μπροστά στο κοινό τους έδειχναν ενθουσιασμό στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν και κυριάρχησαν στο παρκέ. Η πρώτη περίοδος βρήκε τους γηπεδούχους στο +7 (19-12) όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Η Ανγκόλα ανέβασε αισθητά την απόδοσή της τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, και καθοδηγούμενη από τους Μπρούνο φερνάντες, Γκέρσον Ντομίνγκος και Γκέρσον Γκονσάλβες, γύρισε το παιχνίδι.

Στο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν με 36-33 αλλά κυρίως είχαν αποκτήσει την ψυχολογία που τους έλειπε στο ξεκίνημα.

Η εικόνα των δύο ομάδων δεν άλλαξε στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι Φιλιππίνες πίεζαν για να επανέλθουν εκείνοι στον ρόλο του οδηγού, όμως η Ανγκόλα έβρισκε τις λύσεις και προηγούταν σταθερά στο σκορ μετά το 45-45 του 26'. Το ταμπλό στο 30' έγραφε 52-56 και όλα έδειχναν ότι οδηγούμαστε σε θρίλερ.

Οι παίκτες του Κάρλος όμως είχαν άλλη άποψη και τρέχοντας επί μέρους σκορ 17-3, προηγήθηκαν με 73-57 και καθάρισαν το παιχνίδι, παίρνοντας την πρώτη τους νίκη στο τουρνουά με σκορ .

Αντίθετα, οι Φιλιππίνες έμειναν η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη και πλέον η υπόθεση πρόκριση θα παιχτεί απέναντι στους Ιταλούς, που νωρίτερα είχαν ηττηθεί από τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Δεκάλεπτα: 19-12, 33-36, 52-56, 70-80

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

16:14 - 26.08.2023

Tο post game της Ελλάδας με την Ιορδανία, καλεσμένος ο Γιάννης Μπουρούσης

Ντεμπούτο με το δεξί έκανε η εθνικής ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στις Φιλιππίνες, καθώς επικράτησε με 92-71 της Ιορδανίας. Παρακολουθήσετε την εκπομπή του Sportal «Με την Ελλάδα στο Mundobasket» με όλο το Post Game της αναμέτρησης κόντρα στην Ιορδανία και ζωντανή σύνδεση με τη Μανίλα.