Απίστευτο show των Δομινικανών, καταιγισμός τριπόντων και νίκη-πρόκριση επί της Ιταλίας

Αντρές Φελίς

i

© Fiba

Απίστευτο show των Δομινικανών, καταιγισμός τριπόντων και νίκη-πρόκριση επί της Ιταλίας

Γιώργος Γαβριλάκης 13:02 - 27.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:12 - 27.08.2023

Με τρομερές επιδόσεις και εξωπραγματική ευστοχία στα μακρινά σουτ η Δομινικανή Δημοκρατία διέλυσε την Ιταλία (87-82). Ο ασταμάτητος Αντρές Φέλις και ο σταρ του ΝΒΑ, Καρλ Άντονι Τάουνς ήταν οι πρωταγωνιστές στο 2/2 των Δομινικανών που βρίσκονται στην κορυφή του πρώτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η νίκη της πρεμιέρας επί των Φιλιππίνων δεν ήταν... τυχαία για τη Δομινικανή Δημοκρατία. Διότι, απ' ότι αποδείχθηκε σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. H εθνική ομάδα από τη χώρα της Καραϊβικής έκανε τους Ιταλούς να υποφέρουν και με απίστευτη ευστοχία στα μακρινά σουτ τους... κατασπάραξαν μέχρι τη νίκη με σκορ 87-82.

Κι ενώ στο πρώτο μέρος απλώς ακολουθούσαν στο σκορ την Ιταλία, στην τρίτη περίοδο η Δομινικανή Δημοκρατία επιτέθηκε ορμητικά και στην πραγματικότητα παρουσίασε ένα show που οι Ιταλοί απλώς το παρακολουθούσαν. Έμειναν αποσβολωμένοι βλέποντας τον Αντρές Φελίς της Μπανταλόνα να βάζει το ένα τρίποντο μετά το άλλο και τον σούπερ σταρ του ΝΒΑ, Καρλ Άντονι-Τάουνς (Μινεσότα Τίμπεργουλβς) να κυριαρχεί και στις δύο πλευρές του γηπέδου. 

Ο πρώτος ολοκλήρωσε την παρουσία του με 24 πόντους και 7/10 τρίποντα, ενώ ο δεύτερος έκανε ένα κυριαρχικό double double εμπλουτισμένο με 24 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ολοι όμως, οι Δομινικανοί ήταν εύστοχοι. Συνολικά είχαν 16/39 τρίποντα (41%) και αυτό το στοιχεία ήταν βασανιστικό για τους Ιταλούς που προσπάθησαν να οργανωθούν στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς τον προπονητή τους, Τζιανμάρκο Ποτζέκο, ο οποίος αποβλήθηκε δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. 

Όταν η τρίτη περίοδος έληξε με 31-17 υπέρ των Δομινικάνων, οι Ιταλοί... πελάγωσαν. Έκαναν την προσπάθειά του για να επιστρέψουν, αλλά ουσιαστικά δεν απείλησαν. Ο Σιμόνε Φοντέκιο των Γιούτα Τζαζ ήταν άστοχος (13 πόντοι με 1/8 τρίποντα) και ουσιαστικά μόνο ο Μάρκο Σπίσου και ο Τζιανμπάολο Ρίτσι έκαναν μία συμπαθητική προσπάθεια. Δεν ήταν όμως, αρκετή για να αλλάξει τη ροή του αγώνα. 

Πλέον, οι Ιταλοί κινδυνεύουν με πρόωρο αποκλεισμό, την ίδια ώρα που η Δομινικανή Δημοκρατία έχει κάνει το 2-0 και στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου ομίλου θα αντιμετωπίσουν την Αγκόλα, άρα φαίνεται πως ελέγχουν απόλυτα όχι μόνο την πρόκριση, αλλά και την πρώτη θέση στο γκρουπ. 

Το ΝΒΑ δίνει όλο το σκορ στο Παγκόσμιο Κύπελλο - Ο Ντόντσιτς που κοιτάει τον... Γκάλη και άλλα επτά «αμερικανάκια» στο top 10 της πρώτης αγωνιστικής
FIBA WORLD CUP

08:51 - 27.08.2023

Το ΝΒΑ δίνει όλο το σκορ στο Παγκόσμιο Κύπελλο - Ο Ντόντσιτς που κοιτάει τον... Γκάλη και άλλα επτά «αμερικανάκια» στο top 10 της πρώτης αγωνιστικής

Ο Λούκα Ντόντσιτς έκανε ένα προσωπικό show στο πρώτο παιχνίδι της Σλοβενίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Έβαλε 37 πόντους στη νίκη επί της Βενεζουέλας και είναι ο πρώτος σκόρερ μέχρι στιγμής - Τον ακολουθούν άλλοι επτά ΝΒΑers με δεύτερο τον Νοτιοσουδανό Κάρλικ Τζόουνς των Σικάγο Μπουλς.

Τα δεκάλεπτα: 19-13, 39-38, 56-69, 82-87

ΙΤΑΛΙΑ: Ντατόμε 8, Φοντέκιο 13 (1/8 τρίποντα), Μέλι 6 (7 ριμπάουντ), Πατζόλα 4, Πολονάρα 10, Προσίντα, Ρίτσι 12 (6 ριμπάουντ), Σεβερίνι, Σπανιόλο 4, Σπίσου 17 (5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Τόνουτ 8. 
ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ντελγάδο 7, Φελίς 24 (7/10 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Φιγκερόα, Λις 9, Μεντόζα 3, Μοντέρο 12 (6 ριμπάουντ, 9 ασίστ), Πένια 3, Κουινόνες 2, Σολάνο, Καρλ Άντονι-Τάουνς 24 (4/9 τρίποντα, 11 ρμπάουντ, 5 ασίστ), Βαργκας 3 (7 ριμπάουντ).  

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr 
Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.