To Τop 10 της πρώτης αγωνιστικής και το καλάθι του Θανάση Αντετοκούνμπο στο No 6 των καλύτερων στιγμών (vid)
i

© Fiba

To Τop 10 της πρώτης αγωνιστικής και το καλάθι του Θανάση Αντετοκούνμπο στο No 6 των καλύτερων στιγμών (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:22 - 27.08.2023 / Ανανεώθηκε: 10:29 - 27.08.2023

Στις δέκα καλύτερες φάσης της πρώτης αγωνιστικής η κορυφή ανήκε στον Βενεζουελάνο γκαρντ, Τζορνάν Ζαμόμα, ο οποίος ευστόχησε από την γραμμή του τριπόντου της... δικιάς του ρακέτας - Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο με μία προσωπική ενέργεια και ένα slalom από τη μία μεριά του γηπέδου στην άλλη επιλέχθηκε στο Νο 6 της λίστας.

Λίγη ώρα πριν αρχίσει η τρίτη μέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η δεύτερη αγωνιστική του μεγάλου τουρνουά, η Fiba επέλεξε τις 10 καλύτερες φάσεις από τα πρώτα παιχνίδια των ομάδων που λαμβάνουν μέρος σε αυτό. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ήταν εκεί! 

Η εμπνεύσεις του και η αποφασιστικότητά του απέναντι στην Ιορδανία ήταν καθοριστική για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ενώ πέραν από ουσία ο 31χρονος φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς και ο μόνος ΝΒΑer στο ρόστερ της εθνικής μας ομάδας, προσέφερε και θέαμα. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου της πρεμιέρας, ο Θανάσης αποφάσισε να τα κάνει όλα μόνος του. Πήρε το ριμπάουντ, έτρεξε στον αιφνιδιασμό και έβαλε ένα πολύ δύσκολο καλάθι την ίδια ώρα κέρδιζε και το φάουλ. Αυτή η δημιουργία του βρέθηκε στο Νο 6 της λίστας. 

Στην κορυφή αυτής, τοποθετήθηκε το τρίποντο από τη μία μεριά στην άλλη του Τζορνάν Ζαμόρα από τη Βενεζουέλα, που μπορεί η ομάδα του να μην αντιστάθηκε απέναντι στην Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς, αλλά αυτός έβαλε ένα σουτ που δεν είναι καθόλου συνηθισμένο.   


Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr 
Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.