Η ενέργεια και η «τρέλα» του Θανάση Αντετοκούνμπο είναι αυτό που θέλει η Εθνική

Θανάσης Αντετοκούνμπο

Η ενέργεια και η «τρέλα» του Θανάση Αντετοκούνμπο είναι αυτό που θέλει η Εθνική

Χρήστος Τσάλτας 09:39 - 27.08.2023 / Ανανεώθηκε: 09:39 - 27.08.2023

Το κενό του Ντίνου Μήτογλου είναι μεγάλο και -ίσως- δυσαναπλήρωτο, αλλά η Εθνική πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στην Ιορδανία, με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να δίνει τον τόνο, χάρη στην ενέργεια που έβγαλε στο παρκέ.

Αποστολή στη Μανίλα

Η Εθνική μαθαίνει να ζει χωρις τον Ντίνο Μήτογλου. Διότι ακόμα βρίσκεται σε διαδικασία αφομοίωσης των νέων δεδομένων. Όλα άλλωστε παραμένουν νωπά και ουδείς μπορεί να ξεχάσει όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες 48 ώρες. Ο «Μήτο» άλλωστε ήταν από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της Εθνικής σε όλα τα επίπεδα και η παρουσία του έκανε καλύτερο το γκρουπ.

Η πρώτη εικόνα της νέας Εθνικής ήρθε απέναντι στην Ιορδανία. Εκεί όπου η «γαλανόλευκη» κατάφερε να φτάσει στη νίκη, με το τελικό 92-71 να αποτυπώνει την ανωτερότητά της στο παρκέ, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκε απέναντι στην ομάδα της Μέσης Ανατολής, που δεν θα μπορούσε να αποτελέσει φόβητρο για τον Δημήτρη Ιτούδη και τους παίκτες του. Από τη στιγμή άλλωστε που η προσέγγιση ήταν σωστή, τότε τα πράγματα ήρθαν απλά για την «γαλανόλευκη».

Λαμβάνοντας υπόψιν πως τα κουκιά είναι... μετρημένα στη φροντ λάιν, κάποιοι παίκτες έπρεπε να κάνουν παραπάνω προσπάθεια. Όπως τόνισε μάλιστα και ο Δημήτρης Ιτούδης στις δηλώσεις του στο Sportal, οι συνεργάτες του έγραψαν όλα τα ονόματα των παικτών σε πίνακα και από δίπλα +1, +2, δείχνοντας τις θέσεις που πρέπει να ανέβουν. Μια συνθήκη που δείχνει τον τρόπο αντιμετώπισης της νέας κατάστασης.

Αν υπήρξε κάτι που ξεχώρισε για τα καλά όμως στην Mall of Asia Arena το απόγευμα του Σαββάτου, αυτό ήταν η παρουσία του Θανάση Αντετοκούνμπο. Ο «Thanasty» ήταν εκεί για ακόμα μια φορά για την Εθνική, βγάζοντας ενέργεια κάθε φορά που βρισκόταν στο παρκέ. Βούταγε στο παρκέ για μπάλες, πηδούσε σε κάθε ριμπάουντ, δεν δίσταζε να βάλει το σώμα του στη φωτιά για να κόψει τους αντιπάλους του, πανηγύριζε τις καλές άμυνες και μετέδιδε την... τρέλα που σε τέτοιες περιπτώσεις είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία, ιδίως σε αυτή την καμπή και με αυτά τα προβλήματα που έχει να διαχειριστεί η Εθνική ομάδα.

Ο Θανάσης έχει τον τρόπο να καθοδηγεί ενεργειακά τους συμπαίκτες του και να μην τους επιτρέπει να χαλαρώνουν. Ένα στοιχείο πολύ σημαντικό, προκειμένου άπαντες να βρίσκονται στην ίδια σελίδα και να δίνουν όλοι μαζί το 100%.

Πίσω από τους 9 πόντους, τα 5 ριμπάουντ, τα 3 κλεψίματα, 1 ασίστ και τη 1 τάπα της πρεμιέρας κρύβονται πολλά κερδισμένα hustle plays, πολλές μάχες με τον Χόλις-Τζέφερσον και τους ψηλούς των Ιορδανών και μια «δίψα» για επιτυχία την οποία έχει ανάγκη η Εθνική για τη συνέχεια. Και με αυτή ως οδηγό πρέπει να πορευτεί στα επόμενα παιχνίδια, αν θέλει να έχει υψηλές βλέψεις στη Μανίλα.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.