Η τελευταία προπόνηση της Εθνικής στη Μανίλα (vid)

Η τελευταία προπόνηση της Εθνικής στη Μανίλα (vid)

Χρήστος Τσάλτας 16:32 - 02.09.2023 / Ανανεώθηκε: 16:35 - 02.09.2023

Η Εθνική ομάδα περνάει τις τελευταίες της ώρες στη Μανίλα των Φιλιππίνων, έκανε την τελευταία της προπόνηση και την Κυριακή (9/3) θα παίζει για τελευταία φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023. Αντίπαλός της; Το Μαυροβούνιο.

Τα έντονα συναισθήματα, αυτά της χαράς και του ενθουσιασμού ή ακόμα αυτά που αφορούν τα αντώνυμά τους, δηλαδή της λύπης και της απογοήτευσης, δεν φεύγουν με το πάτημα ενός κουμπιού από τον οργανισμό. Έτσι, οι διεθνείς μας όσο και να θέλουν, ακόμα έχουν την... πικρή γεύση της ήττας από τη Λιθουανία και το ματς της Κυριακής (3/9) με το Μαυροβούνιο δεν έχει κανένα αγωνιστικό νόημα. 

Έχει όμως, αξία η συμπεριφορά της ομάδας και στις τάξεις της εθνικής υπάρχει ενότητα. Ένα χαρακτηριστικό που εμφανίστηκε πολλές φορές στην περιπέτεια των Φιλιππίνων. Οι παίκτες ως μία γροθιά και παρά το γεγονός ότι το επόμενο παιχνίδι εκτός από τελευταίο είναι και ανούσιο, προπονήθηκαν για τελευταία φορά στη Μανίλα. 

Νίκος Γκάλης: «Στην Εθνική δεν είσαι δίπλα όταν κερδίζει κι απέναντι όταν χάνει. Είσαι δίπλα της πάντα!»
FIBA WORLD CUP

14:45 - 02.09.2023

Νίκος Γκάλης: «Στην Εθνική δεν είσαι δίπλα όταν κερδίζει κι απέναντι όταν χάνει. Είσαι δίπλα της πάντα!»

Μία ανάρτηση του Νίκου Γκάλη για την Εθνική ομάδα θύμισε αυτό που πρέπει όλοι να νοιώθουν για την «επίσημη αγαπημένη» και υποστήριξε πως σε αυτή την ομάδα πρέπει «ναι είσαι δίπλα της πάντα» ανεξαρτήτως αποτελέσματος, επιτυχιών ή αποτυχιών...

Προετοιμάστηκαν για την τελευταία τους παράσταση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ η Ομοσπονδία ήδη έχει αρχίσει να σκέφτεται και να οργανώνει το μακρύ ταξίδι της επιστροφής. Συγκεκριμένα γίνονται διεργασίας ώστε ένα τμήμα της αποστολής να αναχωρήσει με τελικό προορισμό της Αθήνα αμέσως μετά το ματς με το Μαυροβούνιο και οι υπόλοιποι να αποχωρήσουν από την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, την Δευτέρα (4/9). 


Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr
Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.