Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Σλούκας θύμισαν Παύλο και Διαμαντίδη (pic)

Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Σλούκας θύμισαν Παύλο και Διαμαντίδη (pic)

Χρήστος Τσάλτας 16:25 - 08.07.2023 / Ανανεώθηκε: 23:25 - 08.07.2023

Μνήμες... ένδοξου παρελθόντος ξύπνησε η μεταγραφή του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό, φέρνοντας στο μυαλό την στιγμή της υπογραφής του Δημήτρη Διαμαντίδη στο «τριφύλλι».

Ο Κώστας Σλούκας θα φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο Έλληνας πλέι μέικερ μπήκε στη... μηχανή της ομάδας του Εργκίν Αταμάν και θα έχει ρόλο ηγέτη στη νέα προσπάθεια του «τριφυλλιού», υπογράφοντας ένα χρυσό deal, που θύμισε άλλες εποχές.

Ο 33χρονος πλέι μέικερ για τα επόμενα 3 χρόνια θα είναι αυτός που θα δίνει τον τόνο στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν εντός παρκέ και με το πνεύμα νικητή που τον διέπει αναμένεται να δώσει τον τόνο στην προσπάθεια των «πράσινων» για επιστροφή στους τίτλους και τις μεγάλες στιγμές.

Το deal έκλεισε και οριστικοποιήθηκε, με την παρουσία του διεθνή πλέι μέικερ στα γραφεία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, όπου είχε συνάντηση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Μια συνάντηση που ολοκληρώθηκε με τον Έλληνα άσο να βάζει την υπογραφή του στο ηγεμονικό συμβόλαιο που του προσέφεραν οι «πράσινοι» για τα επόμενα 3 χρόνια, σε μια συμφωνία που αλλάζει τις ισορροπίες όχι μόνο στο ελληνικό, αλλά και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Η πρώτη φωτογραφία της υπογραφής συμβολαίου του Έλληνα γκαρντ στο «τριφύλλι» μάλιστα ξυπνάει μνήμες από άλλες εποχές. Διότι τα χαμόγελα ανάμεσα σε Κώστα Σλούκα και Δημήτρη Γιαννακόπουλο, με τον ισχυρό άνδρα της «πράσινης» ΚΑΕ να στέκεται όρθιος δίπλα στον Σλούκα, όπως είχε συμβεί και το 2004, όταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος στεκόταν χαμογελαστός δίπλα στον Δημήτρη Διαμαντίδη, όπως ο 3D έβαζε την υπογραφή του στο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Μια σχέση-ζωής που άλλαξε τον χάρτη και... γιγάντωσε το «τριφύλλι» σε όλα τα επίπεδα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Δημήτρης Διαμαντίδης και Παύλος Γιαννακόπουλος

Ο Σλούκας με τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό φέρνει μαζί του 9 παρουσίες σε Final 4 και 3 κατακτήσεις τίτλων (2 με τον Ολυμπιακό και 1 με την Φενέρμπαχτσε υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς). Το πνεύμα νικητή αναμένεται να μεταφερθεί στο κλειστό του ΟΑΚΑ πλέον, σε μια μεταγραφή είναι το απόλυτο μπαμ του καλοκαιριού, αλλά και της τελευταίας δεκαετίας.