Φουλάρει για επανεμφάνιση στο Βελιγράδι ο Ουόλτερς

Ο Νέιτ Ουόλτερς

Φουλάρει για επανεμφάνιση στο Βελιγράδι ο Ουόλτερς

Πάρης Τσελεπίδης • 19:13 - 10.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Ο Νέιτ Ουόλτερς έχει ξεπεράσει τις δύο εβδομάδες εκτός δράσης για τον Παναθηναϊκό με τον Αμερικανό γκαρντ να αναμένεται να βρίσκεται στη διάθεσή του Χρήστου Σερέλη στο παιχνίδι της Μεγάλης Παρασκευής (14/4) στο Βελιγράδι με την Παρτιζάν για την 34η αγωνιστική της Euroleague.

Ο Νέιτ Ουόλτερς παραμένει στα πιτς για τον Χρήστο Σερέλη μετά την τενοντίτιδα που κληρονόμησε στην προπόνηση παραμονή (24/3) του παιχνιδιού της Basket League με την ΑΕΚ αλλά όπως όλα δείχνουνε αναμένεται να ακολουθήσει την αποστολή στο Βελιγράδι την Μεγάλη Πέμπτη (13/4). Εκεί όπου μία μέρα μετά είναι προγραμματισμένο το τελευταίο φετινό ραντεβού για τον Παναθηναϊκό στη φετινή του πορεία στην Euroleague με την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Αυτός είναι και ο στόχος και του Αμερικανού γκαρντ αλλά και το θέλω του Έλληνα τεχνικού των «πρασίνων». Το γιατί; Έχει να κάνει με το να μπορέσει να διαπιστωθεί σε ποια αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται πριν τη τελική απόφαση του Σερέλη. Το ποιος από τους δύο, ο Πονίτκα ή ο Ουόλτερς, θα συμπληρώσει την εξάδα των ξένων για τα playoffs της Basket League. Όσο για τους άλλους πέντε θεωρούνται σίγουροι και πρόκειται για τους Λι, Ουίλιαμς, Μπέικον, Γκριγκόνις και Γκουντάιτις.

Παναθηναϊκός: Στο ΟΑΚΑ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος - Άγρια «γκάζια» στους παίκτες
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

20:02 - 09.04.2023

Παναθηναϊκός: Στο ΟΑΚΑ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος - Άγρια «γκάζια» στους παίκτες

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βρέθηκε στο ΟΑΚΑ μετά την επιστροφή της αποστολής του Παναθηναϊκού από το Περιστέρι και μίλησε σε πολύ σκληρή γλώσσα στους παίκτες της ομάδας.

Ο Ουόλτερς είχε γίνει προσπάθεια να κάνει την επανεμφάνισή του την περασμένη Παρασκευή (7/4) στο παιχνίδι με την Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο έμεινε εκτός αποστολής όπως και δύο μέρες μετά. Χθες (9/4) στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας της Basket League στο κλειστό Ανδρέας Παπανδρέου με το Περιστέρι bwin. Με την εξέλιξη αυτή ο Αμερικανός γκαρντ του Παναθηναϊκού έχει να αγωνιστεί από το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα στις 23 Μαρτίου για την Euroleague στο ΟΑΚΑ.

Ο τραυματισμός του Ουόλτερς τον έχει αφήσει εκτός δράσης από τα εφτά παιχνίδια του Παναθηναϊκού που ακολούθησαν σε Basket League και Euroleague. Επόμενο είναι η απουσία του αυτή σε αυτό το χρονικό σημείο της χρονιάς να έχει προβληματίσει τον Σερέλη για το ποιον από τους εφτά ξένους του που είναι δηλωμένοι στην Basket League θα «κόψει» από τα playoffs στο δρόμο προς τη διεκδίκηση του τελευταίου στόχου της χρονιάς. Του πρωταθλήματος.

Το δίλημμα του τεχνικού του Παναθηναϊκού είναι μεταξύ των Ουόλτερς και Πονίτκα. Ο διεθνής Πολωνός φόργουορντ είχε υποστεί διάστρεμμα μία εβδομάδα πριν (17/3), στη νίκη επί της Βιλερμπάν στο Αστρομπάλ για την Euroleague, με αποτέλεσμα να κάνει την επανεμφάνισή του χθες (9/4) μετά από 23 μέρες στο Περιστέρι bwin για τη τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Basket League. Επόμενο ήταν να παρουσιαστεί επηρεασμένος και εκτός ρυθμού παιχνιδιών με τις ημέρες που ακολουθούνε μέχρι το πρώτο παιχνίδι των playoffs να είναι προς όφελος του Σερέλη για την καλύτερη δυνατή του απόφαση.

«Το πρώτο κριτήριο είναι η υγεία. Αν είμαστε όλοι υγιείς και είμαστε καλά θα μετρήσει μετά για κάποιο διάστημα να προπονηθούμε μαζί και να δούμε ποια 6άδα ξένων έχει την καλύτερη χημεία, γιατί είναι αλήθεια ότι έχουν γίνει κάποια λάθη σε κάποιες θέσεις και πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι όποια 6άδα ξένων αποφασίσουμε θα είναι έτοιμοι να παίξουν και να προσφέρουν», είχε δηλώσει ο Σερέλης εν όψει της τελικής του απόφασης μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πατρών στο ΟΑΚΑ πριν από μία εβδομάδα δείχνοντας να θέλει να τηρήσει στάση αναμονής μεταξύ των δύο. Των Ουόλτερς και Πονίτκα.

Κι όσο για τον Πονίτκα είχε πει: «Κάθε μέρα που περνάει περιμένω κάποια ευχάριστα νέα, αλλά σε αυτή την εξίσωση ίσως πρέπει να πάρουμε αποφάσεις χωρίς να δούμε κάποιους παίκτες. Για μένα ο Πονίτκα, το είχα πει και πριν από κάνα 2 βδομάδες, είναι ένας πολύ κομβικός παίκτης της ομάδας. Δεν έχει σημασία αν σκοράρει, μπορεί να συνδέσει όλες τις θέσεις μεταξύ τους και τον θεωρώ πολύτιμο και εφόσον είναι στην ομάδα και υγιής δεν υπάρχει περίπτωση να κοπεί».

Σχετικά με το τι εννοούσε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ότι ο Πονίτκα μπορεί να συνδέσει όλες τις θέσεις με την παρουσία του στη τελική εξάδα των ξένων για τα playoffs της Basket League είχε να κάνει με την τοποθέτησή του και ως οργανωτή. Του παρτενέρ του Πάρις Λι μαζί και με τον Λευτέρη Μποχωρίδη.