Ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι ούτε στους τελικούς με τέτοια διάθεση

Ο Ντουέιν Μπέικον

i

© Intime

Ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι ούτε στους τελικούς με τέτοια διάθεση

Ηλίας Λαλιώτης 09:40 - 10.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:41 - 10.04.2023

Ο Ηλίας Λαλιώτης γράφει για την αδικαιολόγητη νοοτροπία των παικτών του Παναθηναϊκού και την υποχρέωση του Χρήστου Σερέλη στα playoffs.

Το μπάσκετ είναι ένα δίκαιο άθλημα. Το γνωρίζαμε εδώ και... 27 χρόνια, εξακολουθούμε να το θυμόμαστε και την τελευταία τριετία. Ο Παναθηναϊκός -μετά τη Euroleague- παίρνει αυτό που του αξίζει και στη κανονική περίοδο της Basket League. Τη δεύτερη θέση με ένα αρνητικό ρεκόρ 26 ετών...

Η ήττα στο Περιστέρι ήρθε να επιβεβαιώσει πως μια καλά στημένη ομάδα, με επιθετικό ταλέντο και σωστή νοοτροπία (όπως παρουσιάζεται φέτος αυτή του Βασίλη Σπανούλη), μπορεί να κερδίσει ένα κακοστημένο σύνολο, με δημιουργικό πρόβλημα που βγάζει μάτι και παίκτες που δείχνουν να μην έχουν το παραμικρό κίνητρο.

Και κυρίως να αναδείξει το βαθύτερο πρόβλημα που υπάρχει στο «χτίσιμο» του φετινού Παναθηναϊκού από τον Ντέγιαν Ράντονιτς. Η έλευση του Χρήστου Σερέλη στη θέση του Μαυροβούνιου τεχνικού έλυσε προς στιγμήν το ψυχολογικό ζήτημα που είχε εδραιωθεί. Σταδιακά λύθηκε κι ένα μέρος του αγωνιστικού προβλήματος, με την ύπαρξη ξεκάθαρου πλάνου σε άμυνα κι επίθεση, το οποίο λειτούργησε θετικά σε αρκετά ματς (κυρίως σε αυτά της Ευρωλίγκας και τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό) για τους «πράσινους».

Το μεγάλο ζήτημα που εξακολουθεί να υφίσταται και να μην έχει καταφέρει επ' ουδενί να βρει λύση ο Χρήστος Σερέλης είναι ίσως και το πιο σημαντικό σε μια ομάδα του επιπέδου και της ιστορίας του Παναθηναϊκού. Αυτό της νοοτροπίας... Με τον Έλληνα κόουτς το «τριφύλλι» έχει ηττηθεί από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Περιστέρι, παίζοντας χωρίς ενέργεια και διάθεση στην άμυνα. Λες και κάποιοι νιώθουν πως αυτά τα παιχνίδια είναι απλά μια υποχρέωση που πρέπει να βγει χωρίς να χρειαστεί να ιδρώσουν.

Στην ομάδα που έχει κατακτήσει δεκάδες τίτλους, ανάμεσά τους και 6 ευρωπαϊκούς, αυτές οι συμπεριφορές είναι ανεπίτρεπτες. Όλοι αναφέρουν στις δηλώσεις τους πως θα κάνουν τα πάντα για τον τελευταίο στόχο της σεζόν, το πρωτάθλημα. Ο Χρήστος Σερέλης εμφανίζει σιγουριά για διαφορετική εικόνα στα playoffs. Για να μη μείνει στα λόγια, οφείλει να αλλάξει μυαλά σε αρκετούς από τους παίκτες του. Ίσως και να πρέπει να ξανασκεφτεί τη σχεδόν σίγουρη -έως τώρα- απόφαση να αφήσει τον Ουόλτερς εκτός τελικής 6άδας.

Σε διαφορετική περίπτωση ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν θα έχει τύχη να διεκδικήσει τον τίτλο από τον Ολυμπιακό, αλλά θα κινδυνεύει να μη φτάσει καν στους τελικούς. Το Περιστέρι έστειλε ήδη το προειδοποιητικό του μήνυμα...

Όπως το έκανε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος! Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ δεν άντεξε με όσα βλέπει να συμβαίνουν φέτος. Είχε έντονα παράπονα από τους παίκτες εδώ και πολύ καιρό, τους έδωσε χρόνο για να δει κάποια αλλαγή στη νοοτροπία τους μετά την απομάκρυνση του Ράντονιτς, αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ και ανέλαβε δράση. Να δούμε αν αυτό το καμπανάκι το ακούσουν κάποιοι... Γιατί θα είναι και το τελευταίο! 

Παναθηναϊκός: Στο ΟΑΚΑ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος - Άγρια «γκάζια» στους παίκτες
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

20:02 - 09.04.2023

Παναθηναϊκός: Στο ΟΑΚΑ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος - Άγρια «γκάζια» στους παίκτες

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βρέθηκε στο ΟΑΚΑ μετά την επιστροφή της αποστολής του Παναθηναϊκού από το Περιστέρι και μίλησε σε πολύ σκληρή γλώσσα στους παίκτες της ομάδας.