Γι' αυτό μένει ο Γκριγκόνις στον Παναθηναϊκό - Πώς κέρδισε τον Αταμάν και τη θέση του

Ο Μάριους Γκριγκόνις

i

© Intime

Γι' αυτό μένει ο Γκριγκόνις στον Παναθηναϊκό - Πώς κέρδισε τον Αταμάν και τη θέση του

Ηλίας Λαλιώτης 16:07 - 25.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:08 - 25.08.2023

Η υπόθεση του Σβι Μιχάιλιουκ το επιβεβαίωσε, αλλά ο Μάριους Γκριγκόνις είχε ήδη αλλάξει τα δεδομένα υπέρ της παραμονής του.

Την ώρα που ο περισσότερος κόσμος και ειδικά οι αθλητές του μπάσκετ γέμιζαν μπαταρίες σε κάποια παραλία τον Αύγουστο ενόψει της δύσκολης χρονιάς που έχουν μπροστά τους, ο Μάριους Γκριγκόνις έχυνε μπόλικο ιδρώτα στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Ο Λιθουανός γκαρντ έφτασε στις 30 Ιουλίου στην Αθήνα αποφασισμένος να αφήσει πίσω του μια κακή χρονιά. Τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε ομαδικό με τον Παναθηναϊκό. Γνώριζε πως είχε κλειστό συμβόλαιο με τους «πράσινους», αλλά επίσης ήξερε την πιθανότητα αποχώρησής του.

Ο ίδιος είχε μόνο ένα πράγμα στο μυαλό του. Να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ό,τι κι αν του έφερνε το μέλλον. Ξεκίνησε ατομικές προπονήσεις. Όχι τίποτα απλές... Τρίωρες! Απαιτητικές. Υπό την επίβλεψη του κόουτς Σερέλη, βοηθού του Εργκίν Αταμάν.

Ο Τούρκος προπονητής ενημερωνόταν για όλα αυτά. Ήδη είχε εξαιρετική γνώμη για τον Γκριγκόνις και θεωρούσε πως ταιριάζει στο πλάνο του. Και παρότι υπήρχε η εντύπωση πως η απόκτηση του Σβι Μιχάιλιουκ θα σήμαινε την αποχώρηση του Λιθουανού, οι πληροφορίες του Sportal αναφέρουν πως αυτό δεν ισχύει.

Ο Αταμάν είχε ήδη αποφασίσει να συνεχίσει και με τον Γκριγκόνις, δηλαδή με 8 ξένους σε περίπτωση που ερχόταν και ο Ουκρανός φόργουορντ. Μόνο η ταυτόχρονη απόκτηση των Ντόρσεϊ και Μιχάιλιουκ θα άλλαζε τα δεδομένα.

Ο Λιθουανός δείχνει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση αυτή την εποχή, έχει δουλέψει το σώμα του και φυσικά είναι γνωστό πως διαθέτει φαρμακερό σουτ και τη δυνατότητα να παίξει pick n' roll και να δημιουργήσει για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του.

Και με καλύτερους συμπαίκτες στο πλευρό του θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι η περσινή χρονιά ήταν μια κακή παρένθεση...