Καρέ αστοχίας σε τελευταία επίθεση στην Euroleague για τον Μπέικον

Ντουέιν Μπέικον

i

Ντουέιν Μπέικον / © Intime

Καρέ αστοχίας σε τελευταία επίθεση στην Euroleague για τον Μπέικον

Πάρης Τσελεπίδης • 23:30 - 07.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Ο Ντουέιν Μπέικον ανέλαβε για μία ακόμη φορά στη διάρκεια της φετινής πορείας του Παναθηναϊκού στην Euroleague τη τελευταία επίθεση αλλά και πάλι δεν δικαιώθηκε αφού αστόχησε στο τρίποντο που επιχείρησε κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ.

Ο Ντουέιν Μπέικον ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού στην ήττα από την Άλμπα Βερολίνου στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του στη φετινή του πορεία στην Euroleague στο ΟΑΚΑ στα πλαίσια της 33ης αγωνιστικής ωστόσο έμελλε να είναι για τέταρτη φορά μοιραίος. Να μην βρει στόχο στο σουτ που ανέλαβε για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του Χρήστου Σερέλη.

Συγκεκριμένα ο Αμερικανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού αστόχησε στο τρίποντο στα 2'' που θα μπορούσε να δώσει τη νίκη με 87-86 κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου αλλά αστόχησε και στην πορεία διαμορφώθηκε το τελικό 84-88. Μετά από την εξέλιξη αυτή ο Μπέικον έμεινε στους 16 πόντους με 1/6 τρίποντα.

Η αρχή είχε γίνει κόντρα στην Βαλένθια στις 13 Δεκεμβρίου 2022 στο πρώτο από τα δυο παιχνίδια εκείνης της διαβολοβδομάδας στην ήττα με 94-91 στην παράταση. Εκεί όπου ο Μπέικον δεν ευστόχησε στο τρίποντο της νίκης στο τέλος της κανονικής διάρκειας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μείνει το 84-84 και οι νυχτερίδες στο έξτρα πεντάλεπτο να φθάσουνε στη νίκη τους βάζοντας τέλος στο σερί των τεσσάρων νικών που είχανε σε εκείνο το χρονικό σημείο οι πράσινοι με προπονητή τους τον Ντέγιαν Ράντονιτς. Στο παιχνίδι αυτό για την 13η αγωνιστική του φετινού ευρωπαϊκού ταξιδιού του Παναθηναϊκού ο Αμερικανός φόργουορντ είχε 22 πόντους με 1/8 τρίποντα.

Επόμενο παιχνίδι το εντός έδρας με την Φενέρμπαχτσε για την 18η αγωνιστική της Euroleague στις 10 Ιανουαρίου 2023 όπου ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 88-94 στην παράταση στο ΟΑΚΑ. Και πάλι ο Μπέικον ήταν άστοχος στα 2'' για το τέλος της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού με αποτέλεσμα να μείνει το 78-78 ενώ στο επιθετικό ριμπάουντ που πήρε ο Ματέους Πονίτκα δεν μπόρεσε ούτε και αυτός να δώσει τη νίκη. Στη διάρκεια αυτής της αναμέτρησης είχε 27 πόντους, με τους 25 στην κανονική διάρκεια, με 7/10 δίποντα.

Το τρίτο παιχνίδι στην φετινή πορεία του Παναθηναϊκού στην Euroleague με μοιραίο της τελευταίας επίθεσης της ομάδας του Χρήστου Σερέλη τον Μπέικον ήταν στο Μιλάνο. Στην ήττα με 78-76 από την Αρμάνι για την 25η αγωνιστική της Euroleague στις 23 Φεβρουαρίου 2023 εκεί όπου ο Αμερικανός φόργουορντ δεν μπόρεσε με το δίποντο που επιχείρησε από τα πέντε μέτρα να στείλει το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης μένοντας στους 14 πόντους με 5/8 δίποντα.