Πάντα στο προσκήνιο ο Ναν για τον Παναθηναϊκό - Οι εναλλακτικές και τα δεδομένα για τη θέση «3»

Πάντα στο προσκήνιο ο Ναν για τον Παναθηναϊκό - Οι εναλλακτικές και τα δεδομένα για τη θέση «3»

Ηλίας Λαλιώτης 17:39 - 28.10.2023 / Ανανεώθηκε: 18:00 - 28.10.2023

Τα δεδομένα για τους δύο παίκτες που θέλει ο Παναθηναϊκός για να καλύψει τα κενά που θεωρεί πως υπάρχουν στο ρόστερ ο Εργκίν Αταμάν. Τι συμβαίνει με τον Κέντρικ Ναν, ο Κάρλικ Τζόουνς και η καλοκαιρινή επιθυμία για τον Άξελ Μπουτέιγ.

Ο Εργκίν Αταμάν έδωσε το σύνθημα και ο Παναθηναϊκός φορτσάρει για να ικανοποιήσει για μια ακόμα φορά τις μεταγραφικές του επιθυμίες.

Εδώ και καιρό ο Τούρκος τεχνικός ξεκαθάριζε σε κάθε ευκαιρία πως οι «πράσινοι» έχουν πάντα ανοιχτά τα μάτια τους στην αγορά, θέλοντας ταυτόχρονα να κατανοήσει ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στο υπάρχον ρόστερ. Ή αν προτιμάτε τι είναι αυτό που χρειάζεται περισσότερο για να παίξει η ομάδα σύμφωνα με αυτά που έχει στο μυαλό του.

Ο ίδιος, πλέον, ξεκαθάρισε πως αυτό που θέλει είναι ένας παίκτης δίπλα στον Σλούκα και μίλησε για... αλλαγές! Ο Λούκα Βιλντόζα δεν έχει καταφέρει ακόμα να ταιριάξει στα «θέλω» του Αταμάν και από τη στιγμή που και ο Κάιλ Γκάι έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, έχει πάρει την απόφαση ενίσχυσης σε αυτή τη θέση. Και θέλει τον παίκτη άμεσα!

Το Sportal αποκάλυψε ότι ο Κέντρικ Ναν είναι ψηλά στη λίστα που έχει φτιάξει ο Παναθηναϊκός. Ο 28χρονος γκαρντ παραμένει ελεύθερος και όπως αναφέραμε στο Sportal EuroLeague Show στις επαφές που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες έδειξε διάθεση να περιμένει το NBA. Η περίπτωσή του, όμως, δεν έχει εγκαταλειφθεί, οι συζητήσεις συνεχίζονται και το «παράθυρο» δεν έχει κλείσει οριστικά. Αντίθετα, το Τριφύλλι «παλεύει» τη μεταγραφή κι αν αλλάξει γνώμη ο εκρηκτικός γκαρντ θα υπάρχουν εξελίξεις.

Πρέπει να γίνει κατανοητό, πως σε αυτό το επίπεδο και με αυτούς τους παίκτες τα δεδομένα αλλάζουν από ώρα σε ώρα, μιας και είναι ξεκάθαρο πως το NBA είναι πάντα σε πρώτο πλάνο στο μυαλό τους. Κάτι που είδαμε να γίνεται και με την περίπτωση του Σβι Μιχάιλιουκ πριν λίγο καιρό. Το σίγουρο είναι πως στον Παναθηναϊκό επιχειρούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό.

Οι «πράσινοι», όμως, θέλουν να κλείσουν παίκτη το συντομότερο δυνατόν και φυσικά έχουν κι άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις που δουλεύουν ταυτόχρονα και ενδέχεται να προλάβουν τις εξελίξεις με τον Ναν. Μια εξ αυτών είναι και του Κάρλικ Τζόουνς. O 25χρονος γκαρντ έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με την εθνική ομάδα του Νότιου Σουδάν στο περασμένο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ασίας, μετρώντας 20,4 πόντους και 10,4 ασίστ κατά μέσο όρο, όντας ο κορυφαίος πασέρ της διοργάνωσης.

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο έπαιξε επτά παιχνίδια με τους Σικάγο Μπουλς στο ΝΒΑ, ενώ αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης της G- League σημειώνοντας 26 πόντους με 7 ασίστ κατά μέσο όρο με 35,5% στα τρίποντα.

Ωστόσο και ο Τζόουνς στις επαφές που έγιναν έδειξε να περιμένει κι αυτός την αγορά του ΝΒΑ, προκειμένου να συνεχίσει εκεί την καριέρα του.

Τα στοιχεία που ψάχνει για το 3άρι

Ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί και για την απόκτηση ενός φόργουορντ για τη θέση «3», μετά την επέμβαση που έκανε ο Ιωάννης Παπαπέτρου και θα τον κρατήσει εκτός δράση μέχρι τον νέο χρόνο. Οι «πράσινοι» εξετάζουν τις διαθέσιμες επιλογές στην αγορά, ψάχνοντας όμως για έναν παίκτη με παραστάσεις από το ευρωπαϊκό μπάσκετ, ο οποίος θα μπορεί να παίξει άμεσα.

Το καλοκαίρι βρισκόταν στη λίστα του Εργκίν Αταμάν ο Άξελ Μπουτέιγ, ωστόσο, η μη παραμονή του Γιώργου Παπαγιάννη, άλλαξε τον σχεδιασμό και οδήγησε στην απόκτηση ξένου σέντερ (Μπαλτσερόφσκι).

Ο 28χρονος Γάλλος φόργουορντ (2,01μ.) έκανε εξαιρετική σεζόν με την Τουρκ Τέλεκομ πέρυσι, όταν συμπαίκτης του Τζέριαν Γκραντ. Αναδείχθηκε μέλος της καλύτερης πεντάδας του Eurocup, έχοντας πετύχει τα περισσότερα τρίποντα στη διοργάνωση (60 με ποσοστό 44,8%) και ήταν πρώτος σκόρερ με 374 συνολικά πόντους. Διαθέτει εξαιρετικό σουτ με πάνω από 42% στην καριέρα του από την περιφέρεια, ενώ πλέον αγωνίζεται στην Μπακσεσεχίρ.

Το δεδομένο είναι πως στον Παναθηναϊκό ψάχνουν έναν παίκτη με καλό μακρινό σουτ, κορμί που θα μπορεί να ανταπεξέλθει αμυντικά και θα καλύψει τη θέση «3» μαζί με τον Μάριους Γκριγκόνις.