Γιατί ο Μιχάιλιουκ είναι ο παίκτης που ολοκληρώνει ιδανικά το «παζλ» του Αταμάν

Σβι Μιχάιλιουκ

i

© FIBA

Γιατί ο Μιχάιλιουκ είναι ο παίκτης που ολοκληρώνει ιδανικά το «παζλ» του Αταμάν

Ηλίας Λαλιώτης 19:35 - 28.07.2023 / Ανανεώθηκε: 19:48 - 28.07.2023

Ο Παναθηναϊκός θα εξαντλήσει τις πιθανότητες για έναν πολύ καλό γκαρντ/φόργουορντ, με τον Σβι Μιχάιλιουκ να συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία από τις περιπτώσεις που έχει ξεχωρίσει ο Εργκίν Αταμάν.

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ήταν η 10η και πιο ηχηρή φετινή μεταγραφή που ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός, μετά από το «μπαμ» με τον Κώστα Σλούκα, ενώ η συνέχεια δόθηκε με τον Πολωνό σέντερ, Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι.

Όπως αποκάλυψε το Sportal, την Πέμπτη (27/7), ο Παναθηναϊκός δεν είναι διατεθειμένος να σταματήσει εδώ. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και οι συνεργάτες του αναζητούν το... κερασάκι με το οποίο θα ολοκληρώσουν το φετινό παζλ. Έναν παίκτη που θα καλύπτει και το 3 και το 2, αλλά το κυριότερο, έναν παίκτη που θα έχει εξαιρετική σύνδεση με το αντίπαλο καλάθι.

Όπως ήδη αναφέραμε, από τη διαθέσιμη αγορά (των παικτών που δεν έχουν ακόμα βρει συμβόλαιο στο NBA) έχει ξεχωρίσει ο Σβι Μιχάιλιουκ. Ο Ουκρανός άσος είναι ελεύθερος, αλλά μέχρι τώρα είχε ως προτεραιότητα την παραμονή στο ΝΒΑ. Δεν βρήκε όμως κάτι που να τον καλύπτει, οπότε το ενδεχόμενο να έρθει στη EuroLeague αυξάνεται όλο και περισσότερο, με τον Παναθηναϊκό να είναι έτοιμος για το νέο... μεγάλο κόλπο!

Γιατί ταιριάζει ιδανικά ο Μιχάιλιουκ

Σβιατοσλάβ Μιχάιλιουκ @Photo by Nic Antaya/Getty Images

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι ο Σβι Μιχάιλιουκ ταιριάζει ιδανικά στο πλάνο του Αταμάν. Γιατί; Ας το εξηγήσουμε παρακάτω.

Ο 26χρονος Ουκρανός μπορεί να παίξει στις θέσεις «2» και «3», διαθέτει εξαιρετικά αξιόπιστο σουτ, ενώ δημιουργεί και για τους συμπαίκτες του. Έχει πλούσιο επιθετικό ρεπερτόριο, μπορεί να σκοράρει από κάθε σημείο του γηπέδου με κάθε τρόπο, αν και ορισμένες φορές οι επιλογές του είναι τραβηγμένες.

Ξέρει να συνεργάζεται και να ξεχωρίζει μέσα από το σύνολο. Ιδανικός για να τρέξει το γήπεδο στο τρανζίσιον. Χρησιμοποιεί μια σειρά από ντρίμπλες και αλλαγές κατευθύνσεων για να φτιάξει το δικό του σουτ ή να φτάσει με ντράιβ στο καλάθι.

Ο Μιχάιλιουκ μετακόμισε στις ΗΠΑ το 2014 όπου έκανε καλή καριέρα στο πανεπιστήμιο του Κάνσας. Ακολούθησε το βήμα για το ΝΒΑ, στο οποίο βρίσκεται από το 2018.

Τη σεζόν 2022/23 ο Ουκρανός «μπομπέρ» είχε 6,9 πόντους (42,4% τρίποντο), 1,7 ριμπάουντ και 1,7 ασίστ κατά μέσο όρο σε 32 παιχνίδια που αγωνίστηκε με τους Νικς και τους Χόρνετς. Στη Σάρλοτ ωστόσο βρήκε περισσότερο χώρο και χρόνο, έχοντας 10,6 πόντους (40,4% τρίποντο), 2,4 ριμπάουντ και 2,7 ασίστ σε 19 συμμετοχές.

Εκεί που έδειξε τις ηγετικές του ικανότητες ήταν στο EuroBasket 2022, όπου ο 26χρονος γκαρντ/φόργουορντ μέτρησε 17 πόντους (44,9% δίποντο, 34,1% τρίποντο, 84,2% βολές), 5 ριμπάουντ και 2,8 τελικές πάσες σε 6 παιχνίδια με την εθνική Ουκρανίας.