Αταμάν: «Έχουμε υπερβεί λίγο το μπάτζετ, αλλά θέλουμε παίκτη για 3 μήνες» - Το σχόλιο για τον Κέντρικ Ναν

Αταμάν: «Έχουμε υπερβεί λίγο το μπάτζετ, αλλά θέλουμε παίκτη για 3 μήνες» - Το σχόλιο για τον Κέντρικ Ναν

Ηλίας Λαλιώτης 22:09 - 09.11.2023 / Ανανεώθηκε: 22:13 - 09.11.2023

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για την ανάγκη που έχει ο Παναθηναϊκός να βρει έναν παίκτη για το διάστημα που θα λείπουν οι Ερνανγκόμεθ και Παπαπέτρου, αλλά τόνισε και τις δυσκολίες που υπάρχουν. Θα αγωνιστεί με την Άλμπα ο Βιλντόζα, αύριο η απόφαση για Ναν.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο Βερολίνο για την αναμέτρηση της Παρασκευής (10/11, 21:00) με την Άλμπα, με τον Εργκίν Αταμάν να κάνει δηλώσεις πριν την τελευταία προπόνηση στη Mercedes-Benz Arena για το παιχνίδι.

Αναφέρθηκε, ωστόσο και στην ανάγκη για μεταγραφή μετά τον τραυματισμό και του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ενώ αναφέρθηκε και στο μπάτζετ της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Εργκίν Αταμάν:

Για την Άλμπα Βερολίνου: «Είναι μία πολύ επικίνδυνη ομάδα. Στο τελευταίο παιχνίδι της εντός έδρας νίκησε την Αρμάνι Μιλάνο. Μέχρι στιγμής έχει μείνει εντός αγώνων και σε όλες τις εκτός έδρας αναμετρήσεις της μέχρι το τελευταίο λεπτό. Παίζει γρήγορα, χρησιμοποιεί motion επίθεση και έχει παίκτες που σουτάρουν όπως ο Μπράουν, ο Ματ Τόμας και ο Ολίντε. Επίσης, ο Τίμαν είναι πολύ έμπειρος παίκτης και ο Κουμάντζε έχει μεγάλο κορμί κάτω από το καλάθι. Επομένως, πρέπει να διατηρήσουμε τον έλεγχο. Η Άλμπα επιδιώκει συνεχώς τους αιφνιδιασμούς. Ακόμα και όταν σκοράρουμε θα πρέπει να προσέχουμε την άμυνά μας και το αντίπαλο τρανζίσιον. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Σίγουρα, θα είναι μία δύσκολη αναμέτρηση στην έδρα τους».

Για την πρώτη του εντύπωση από τον Κέντρικ Ναν και το αν θα τον χρησιμοποιήσει στο Βερολίνο: «Είναι πολύ καλή η πρώτη εντύπωση, πολύ καλή. Έχει κάνει μόλις μία προπόνηση με την ομάδα. Απόψε θα κάνει τη δεύτερη. Θα δούμε. Φυσικά, δεν είναι εύκολο να προσαρμοστείς αμέσως στο σύστημα μίας ομάδας, όμως θα αποφασίσουμε αύριο αν θα τον χρησιμοποιήσουμε ή όχι στη συγκεκριμένη αναμέτρηση».

Για την κατάσταση του Λούκα Βιλντόζα: «Επέστρεψε και ξεκίνησε να προπονείται στις αρχές της εβδομάδας, μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Είναι καλά. Ίσως δεν είναι 100%, αλλά είναι έτοιμος. Αύριο θα βρεθεί στο παρκέ».

Για το πλάνο με το οποίο θα καλυφθεί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στον Παναθηναϊκό: «Δυστυχώς, έχουμε στην ίδια θέση δύο πολύ σημαντικούς παίκτες με σοβαρούς τραυματισμούς, τον Παπαπέτρου και τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Κοιτάμε τις επιλογές μας. Η πραγματικότητα είναι πως νομίζω ότι έχουμε υπερβεί λίγο το μπάτζετ. Όμως, η αλήθεια είναι πως θέλουμε τουλάχιστον έναν παίκτη για τρεις μήνες, μέχρι να επιστρέψει ένας από τους δυο τους.

Δεν είναι εύκολο να παίζεις μόνο με τον Γκριγκόνις στη θέση "3". Έχουμε και τον Μαντζούκα, που θα καλύψει κάποια λεπτά στη θέση "4", μαζί με τον Μήτογλου. Ωστόσο, θέλουμε έναν παίκτη σε αυτή τη θέση. Μια άλλη πραγματικότητα είναι πως επίσης δεν είναι εύκολο να βρούμε έναν παίκτη αυτή την εποχή. Θα δούμε τι θα γίνει. Κάνουμε συναντήσεις με τη διοίκηση και θα εξετάσουμε τις επιλογές μας μετά το παιχνίδι με την Άλμπα».

Από μέρους του, ο Λευτέρης Μαντζούκας τόνισε: «Σίγουρα αυτό που έγινε με τον Χουάντσο ήταν ένα πολύ άτυχο γεγονός, είμαστε όλοι πολύ στενοχωρημένοι στην ομάδα και του εύχομαι περαστικά. Από εκεί και πέρα προφανώς είμαι έτοιμος να κάνω οτιδήποτε μου ζητηθεί από τον προπονητή μου». 

Σχετικά με την αυριανή αντίπαλο του Παναθηναϊκού, είπε: «Η Άλμπα είναι μια ομάδα που τρέχει πάρα πολύ στο transition, προσπαθεί να βρει ελεύθερα σουτ, μια ομάδα που δύσκολα μπορείς να την κάνεις scouting. Πρέπει να προσπαθήσουμε να την περιορίσουμε και να την πάμε στο σετ παιχνίδι. Είναι μια ομάδα Ευρωλίγκας, μια διοργάνωση στην οποία έχει φανεί πάρα πολλές φορές πως έχει εκπλήξεις, έχει υψηλό επίπεδο. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, όπως και σε κάθε εκτός έδρας παιχνίδι». 

Τέλος, σε ερώτηση αναφορικά με την κατάσταση του Κέντρικ Ναν, σημείωσε: «Ο Ναν έκανε χθες προπόνηση, προσπαθούμε και εμείς να τον εντάξουμε στην ομάδα. Προφανώς είναι δύσκολο να παίζεις με ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, την Τρίτη να μην έχεις παίξει και την Τετάρτη να είσαι σε ένα τελείως διαφορετικό κλίμα. Από εκεί και πέρα και ο ίδιος θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να μπει γρήγορα στην ομάδα».