Ενός λεπτού σιγή πριν από το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός για τα θύματα του ναυαγίου της Πύλου

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 67-65

i

©Intime

Ενός λεπτού σιγή πριν από το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός για τα θύματα του ναυαγίου της Πύλου

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε ότι πριν από την έναρξη του Game 4 των τελικών της Basket League ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή ως ένδειξη πένθους για τα θύματα του ναυαγίου της Πύλου.

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα αγωνιστούν κανονικά το βράδυ της Πέμπτης (15/6, 21:15, ΕΡΤ3) στο ΟΑΚΑ στο Game 4 των τελικών της Basket League ύστερα από την οριστική απόφαση της Κυβέρνησης και του ΕΣΑΚΕ, παρά το τριήμερο εθνικό πένθος για το τραγικό ναυάγιο της Πύλου.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εξέδωσε ανακοίνωση το πρωί της Πέμπτης (15/6) που επιβεβαιώνει το γεγονός. Η λογική της απόφασης είναι ότι αναστέλλονται όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις και ότι οι αγωνιστικές εκδηλώσεις δεν εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία. Ο αγώνας, όμως ανάμεσα στους «πράσινους» και τους «ερυθρόλευκους» θα διεξαχθεί σε κλίμα πένθους. 

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ, πριν από το ντέρμπι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή. Παράλληλα, οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν με πένθος στις εμφανίσεις τους, ενώ δεν θα ακούγεται μουσική κατά την διάρκεια των διακοπών και των τάιμ-άουτ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας του ναυαγίου της Πύλου θα τηρηθεί πριν την έναρξη του αποψινού (15/6, 21:15) 4ου Τελικού των Playoffs της Basket League Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός με απόφαση του ΕΣΑΚΕ και συμφώνως με την διευκρινιστική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. 

Επίσης οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν στην συνάντηση με πένθος στις εμφανίσεις τους, ενώ δεν θα ακούγεται μουσική κατά την διάρκεια των διακοπών και των τάιμ άουτ». 

Το ΟΑΚΑ θα είναι πιο γεμάτο από ποτέ τη φετινή σεζόν, με περισσότερους από 15.000 φιλάθλους να δίνουν το παρών, στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της χρονιάς. Παρότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της ομάδας τους, οι φίλαθλοι του Τριφυλλιού έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον. 

Μεταξύ άλλων θα έχουν την ευκαιρία να αποχαιρετήσουν και τον Νίκο Παππά, καθώς αυτό θα είναι το τελευταίο επίσημο παιχνίδι του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, μέσα στο «σπίτι» της ομάδας.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωσή της το μεσημέρι της Πέμπτης τόνισε πως τα εισιτήρια που απομένουν είναι ελάχιστα, ενώ ενημέρωσε τους φιλάθλους που θα βρεθούν στο ΟΑΚΑ για τον τρόπο εισόδου και στάθμευσης (καθώς το Parking 5 δεν θα είναι διαθέσιμο).