Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Η «πράσινη» κυριαρχία στο ΟΑΚΑ και η αντεπίθεση των «ερυθρόλευκων»

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

i

© Intime

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Η «πράσινη» κυριαρχία στο ΟΑΚΑ και η αντεπίθεση των «ερυθρόλευκων»

Sportal newsroom 10:27 - 19.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:39 - 19.03.2023

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κοντράρονται στο ΟΑΚΑ για την 19η αγωνιστική της Basket League. Οι αριθμοί είναι υπέρ των γηπεδούχων στην ιστορία των αναμετρήσεων όμως ο Ολυμπιακός κυριαρχεί στις δύο τελευταίες σεζόν.

Ντέρμπι «αιωνίων» έχει το Κυριακάτικο μενού της 19ης αγωνιστικής της Basket League. Τοποθεσία το ΟΑΚΑ, «μονομάχοι» οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι του ελληνικού αθλητισμού, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. 

Ένα παιχνίδι, πολλές ιστορίες. Αντιπαλότητα που ξεφεύγει από τα όρια του αθλητισμού, συναισθήματα και... αριθμοί! Οι τελευταίοι θέλουν τον Παναθηναϊκό κυρίαρχο στις αναμετρήσεις του με τους Πειραιώτες στα εντός έδρας παιχνίδια τους. 

Από τη σεζόν 1992-93 όταν και το πρωτάθλημα έγινε επαγγελματικό και διοργανώνεται έκτοτε από τον ΕΣΑΚΕ, οι «πράσινοι» μετράνε στην έδρα του 57 νίκες, έναντι 15 του Ολυμπιακού. Συνολικά ο αριθμός αυτός είναι ακόμα μεγαλύτερος αφού οι νίκες με γηπεδούχο το «τριφύλλι» είναι 75-25. Ο Παναθηναϊκός έχει χτίσει δυνατή παράδοση με αντίπαλο την ομάδα του Πειραιά, η οποία τα τελευταία χρόνια την έχει ανατρέψει. 

Μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του παναθηναϊκού είναι το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 86-55 που σημειώθηκε τη σεζόν 2004-2005. 

Συγκεκριμένα, από την περσινή περίοδο κι έπειτα, όταν ο Ολυμπιακός επέστρεψε με την πρώτη του ομάδα στις ελληνικές διοργανώσεις, έχει καταφέρει να κάνει ένα φοβερό σερί 11-0 νικών έναντι του Παναθηναϊκού.

Οι πράσινοι είχαν νικήσει στο πρώτο ντέρμπι μετά την επιστροφή των ερυθρόλευκων που είχε διεξαχθεί στο ΣΕΦ στις 22/11/2021. Έκτοτε, στα 11 μεταξύ τους παιχνίδια που ακολούθησαν για πρωτάθλημα, κύπελλο και ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να νικήσει σε όλα, δημιουργώντας ένα φοβερό ρεκόρ με τις 11 συνεχόμενες νίκες του.

Οι Πειραιώτες σε αυτό το διάστημα έχουν επικρατήσει ολοκληρωτικά σε Euroleague, Κύπελλο Ελλάδας, Basket League και Super Cup, έχοντας πάρει τον αέρα των αντιπάλων τους, αφού σε αυτό το 11-0 η διαφορά έχει φτάσει το +166.

Αυτό θα επιδιώξει να σταματήσει σήμερα το μεσημέρι ο Παναθηναϊκός, που παράλληλα θέλει να διευρύνει τα θετικά αποτελέσματα που έχει κόντρα στον Ολυμπιακό όταν τον υποδέχεται εντός έδρας. Το πιο σενάριο από τα δύο που προαναφέραμε θα επικρατήσει, θα το ξέρουμε το απόγευμα της Κυριακής 19/3, όταν και θα έχει τελειώσει η πέμπτη φετινή μάχη των δύο στο μπάσκετ. 

Τα αποτελέσματα των δύο αντιπάλων από την ημέρα που ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην Basket league:

Oλυμπιακός - Παναθηναϊκός 76-81 (Basket League)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 65-84 (EuroLeague)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 73-81 (Κύπελλο Ελλάδας ΟΠΑΠ - Τελικός)

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 101-73 (EuroLeague)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 62-68 (Basket League)

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 74-61 (Basket League - Τελικοί)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 72-78 (Basket League - Τελικοί)

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 93 - 74 (Basket League - Τελικοί)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 52-67 (Super Cup)

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 68-66 (Basket League)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 71-95 (EuroLeague)

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 81-65 (Κύπελλο Ελλάδας ΟΠΑΠ)