Η επιλογή στην τελευταία άμυνα και το έξτρα σκριν στον Πονίτκα που έδωσαν τη νίκη στον Παναθηναϊκό (video)

Ο Χρήστος Σερέλης

i

© Intime

Η επιλογή στην τελευταία άμυνα και το έξτρα σκριν στον Πονίτκα που έδωσαν τη νίκη στον Παναθηναϊκό (video)

Ηλίας Λαλιώτης 17:00 - 09.06.2023

Οι εντολές του Χρήστου Σερέλη και το... λάθος στις δύο τελευταίες επιθέσεις που έκριναν τον δεύτερο τελικό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 67-65 του Ολυμπιακού στον δεύτερο τελικό της Basket League και ισοφάρισε σε 1-1 μια συναρπαστική μέχρι στιγμής σειρά αγώνων.

Τα πάντα κρίθηκαν στα τελευταία 35 δευτερόλεπτα και στις δύο επιθέσεις, μια για κάθε ομάδα. Με το σκορ στο 64-65 οι «πράσινοι» είχαν την μπάλα στα χέρια τους, με τον Χρήστο Σερέλη να σχεδιάζει στο τάιμ άουτ το σύστημα για να καταλήξει αυτή στον Ματέους Πονίτκα.

Με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει επιθετικό πρόβλημα από την κλειστή άμυνα με αλλαγές του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο Πολωνός ήταν αυτός που είχε πάρει την μπάλα σε όλες σχεδόν τις προσπάθειες στο τελευταίο 5λεπτο, είτε εκτελώντας μετά από ποστάρισμα, είτε δημιουργώντας.

Σε αυτή την επίθεση ο κόουτς Σερέλης έδωσε την επίθεση στον Πονίτκα, με την εντολή μετά από αλλεπάλληλα σκριν να βγει απέναντι στον Πίτερς. Ωστόσο, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο παρακάτω, οι «πράσινοι» έκαναν ένα παραπάνω, με αποτέλεσμα να έχει απέναντί του τον Φαλ.

Αυτό το... λάθος είχε τελικά αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Πολωνός έβαλε ένα πολύ πιο δύσκολο σουτ και έδωσε το προβάδισμα. Η νίκη ήρθε μετά και την τελευταία άμυνα.

Ο Χρήστος Σερέλης στο τάιμ άουτ έδωσε σαφή εντολή στον Γκριγκόνις να παίξει overall και deny τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος ήταν ο παίκτης που κράτησε τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι (συνολικά έδωσε 29 πόντους από τους 65 της ομάδας του, 15 δικούς του και 14 από τις 7 ασίστ του).

Να μην φτάσει δηλαδή ποτέ η μπάλα στα χέρια του για να εκτελέσει ή να δημιουργήσει, με τον ΜακΚίσικ να παίρνει τελικά την προσπάθεια υπό την πίεση του Πονίτκα και να αστοχεί.

Δείτε προς το τέλος του παρακάτω βίντεο τις φάσεις που έκριναν το ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: