Τι είναι το οξειδάνιο που αναφέρει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στην ανακοίνωσή της

Παναθηναϊκός

i

Παναθηναϊκός / Intime

Τι είναι το οξειδάνιο που αναφέρει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στην ανακοίνωσή της

Sportal newsroom 15:01 - 09.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:29 - 09.06.2023

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας «καταδικάζει απερίφραστα τη ρίψη οξειδανίου και κρεμώδους τροφής προς τα μέλη της αποστολής του Ολυμπιακού, καθώς και όλους όσοι απάντησαν στις ύβρεις του προπονητή του πειραιώτικου σωματείου».

Στο Game 2 των τελικών της Basket League ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 67-65 του Ολυμπιακού, ισοφάρισε τη σειρά (1-1), έδωσε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα και παράλληλα έβαλε τέλος στο 14-0 των «ερυθρόλευκων». 561 ημέρες χρειάστηκαν οι «πράσινοι» για να βάλουν φρένο στον «αιώνιο» τους αντίπαλο. 

Μετά τη «μάχη» στο παρκέ, ακολούθησε η «μάχη» των ανακοινώσεων ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, το τρίτο ημίχρονο. 

Να αναφέρουμε ότι στον αγωνιστικό χώρο -πριν την έναρξη του ματς- κατά τη διάρκεια της πρώτης εμφάνισης των «ερυθρολεύκων» (και ειδικά του Μπαρτζώκα) το παρκέ απέκτησε χρώμα κόκκινο από τα γιαούρτια. Ο Ολυμπιακός στην προτελευταία ανακοίνωση που έγινε μετά το τέλος του δεύτερου τελικού αναφέρει πως «πέταγαν ποτήρια στον Γιώργο Μπαρτζωκα όταν αποχωρούσε, έσπρωχναν τον Χρήστο Μπαφέ και μουντζώναν τον Σάσα Βεζενκοφ και του έλεγαν να πάει να γα..εί όταν αποχωρούσε τραυματίας και υποβασταζόμενος». 

Η τελευταία κουβέντα ήρθε από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, αφού είχε προηγηθεί αλισβερίσι κατηγοριών και παραπόνων. Ο κύκλος έκλεισε με το «Πηγαίντε για ύπνο και να θυμάστε ποιοι στα αλήθεια είστε...» των «πρασίνων». Όμως, τελικά λίγες ώρες αργότερα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε και νέα ανακοίνωση, την τέταρτη της μετά το Game 2. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Παρασκευής (9/6) η «πράσινη» ΚΑΕ με ανακοίνωσή της θέλησε να καταδικάσει την ρίψη αντικειμένων από τους οπαδούς του προς τα μέλη της αποστολή του Ολυμπιακού και επικεντρώθηκε «στην υβριστική και προκλητική συμπεριφορά του Γιώργου Μπαρτζώκα».

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός: 

«H KAE Παναθηναϊκός καταδικάζει απερίφραστα τη ρίψη οξειδανίου και κρεμώδους τροφής προς τα μέλη της αποστολής του Ολυμπιακού, καθώς και όλους όσοι απάντησαν στις ύβρεις του προπονητή του πειραιώτικου σωματείου. Θα περιμέναμε να είχε πράξει το ίδιο και η ΚΑΕ Ολυμπιακός για τις ρίψεις φωτοβολίδων ευθείας βολής, μολότοφ και πετρών κατά των αθλητών και προπονητών μας. Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να ασχοληθούν επιτέλους με την υβριστική και προκλητική συμπεριφορά του Γιώργου Μπαρτζώκα την οποία επιδεικνύει σε κάθε αγώνα». 

Η συγκλονιστική φωτογραφία με τον Μποχωρίδη να κρατά το χέρι του Βεζένκοφ
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

11:31 - 09.06.2023

Η συγκλονιστική φωτογραφία με τον Μποχωρίδη να κρατά το χέρι του Βεζένκοφ

Λίγο πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου της αναμέτρησης Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, ο Σάσα Βεζένκοφ αποχώρησε υποβασταζόμενος για τα αποδυτήρια. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ο οποίος έκανε το φάουλ στον Βούλγαρο φόργουορντ των Πειραιωτών του κρατούσε το χέρι και του έδινε κουράγιο μέχρι να σηκωθεί.

Πολύς κόσμος διαβάζοντας τα παραπάνω λόγια θα αναρωτήθηκε προφανώς τι είναι το οξειδάνιο. Σας έχουμε την απάντηση. 

Τι είναι το οξειδάνιο όπως αναφέρει η Βικιπαίδεια

Το νερό ή οξειδάνιο κατά χημική ονοματολογία, είναι η περισσότερο διαδεδομένη ανόργανη χημική ένωση στην επιφάνεια της Γης, αφού καλύπτει το 70,9% του πλανήτη μας, στη φύση του οποίου, το νερό υπάρχει στην αέρια κατάσταση (οπότε ονομάζεται υδρατμός), στην υγρή κατάσταση και στη στερεή κατάσταση (οπότε ονομάζεται πάγος). Το νερό έχει βρεθεί και στην κατάσταση υγρού κρυστάλλου, κοντά σε υδρόφιλες επιφάνειες. Επίσης, θεωρείται ότι το μόριο του νερού είναι το τρίτο (3ο) σε αφθονία μόριο γενικά στο σύμπαν. Ο μοριακός τύπος του νερού είναι H2O.