Σερέλης: «Βάλαμε επιτέλους κι εμείς μεγάλο σουτ»

Χρήστος Σερέλης

i

©Intime

Σερέλης: «Βάλαμε επιτέλους κι εμείς μεγάλο σουτ»

Χρήστος Τσάλτας 23:31 - 08.06.2023 / Ανανεώθηκε: 00:18 - 09.06.2023

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε τη σειρά των τελικών με τον Ολυμπιακό αφού νίκησε στο ΟΑΚΑ με 67-65 και ο Χρήστος Σερέλης στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του επιτέλους έβαλε ένα μεγάλο σουτ.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τον δεύτερο τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό, ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1 και ο Χρήστος Σερέλης, αφού ευχήθηκε περαστικά στον Σάσα Βεζένκοφ, επισήμανε ότι οι παίκτες του κέρδισαν το παιχνίδι επειδή έβαλαν ένα μεγάλο σουτ.

Ο κόουτς των «πρασίνων» ανέφερε ότι οι παίκτες του είχαν θέληση και πάθος, ενώ όπως είπε αγχώθηκαν λίγο παραπάνω χωρίς να υπάρχει λόγος.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Έλληνας κόουτς:

«Εύχομαι περαστικά στον Βεζένκοφ, ελπίζω να μην έχει τραυματιστεί σοβαρά. Εύχομαι να είναι καλά. Είχαμε τρομερή θέληση και πάθος. Έχουμε χάσει από τον Ολυμπιακό τρία ματς στις λεπτομέρειες. Μετά τις απώλειες του Ολυμπιακού αγχωθήκαμε παραπάνω απ' ότι έπρεπε. Δεν εκτελούσαμε στην επίθεση ότι είχαμε πει, δημιουργήθηκε πίεση και ήρθε και από τις συνεχόμενες ήττες. Είχαμε τρομερή διάθεση και πάθος, βγάλαμε τρομερές άμυνες και για πρώτη φορά βάλαμε ένα μεγάλο ματς και πήρα ματς.

Είχαμε σχεδιάσει να παίξουμε πάνω στον Πίτερς, έχουμε παίκτες με εμπειρία και προσωπικότητα. Ή Γκριγκόνις ή Πονίτκα θα το έπαιρνε το σουτ και βάλαμε ένα μεγάλο σουτ.

Το postgame του Sportal με Βραχάλη και Αβραμίδη για τον δεύτερο τελικό ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό (vid)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

23:15 - 08.06.2023

Το postgame του Sportal με Βραχάλη και Αβραμίδη για τον δεύτερο τελικό ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό (vid)

Η εκπομπή του Sportal για τον δεύτερο τελικό της Basket League ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Παρουσιάζουν οι Χριστίνα Βραχάλη και Στέφανος Αβραμίδης με εκλεκτό καλεσμένο τον προπονητή του Τρίτωνα, Μιχάλη Μιχελάκο. Ηλίας Λαλιώτης και Χρήστος Τσάλτας μεταφέρουν σε ζωντανή σύνδεση όλο το ρεπορτάζ από το ΟΑΚΑ.

Στα τελευταία πέντε λεπτά όπως ετοιμαζόμασταν, βαραίνει στο μυαλό τους όσα έχουν συμβεί. Δεν είναι μηχανές, είναι άνθρωποι. Κάποια στιγμή έπρεπε να μπει ένα μεγάλο σουτ και να κάνουμε μια μεγάλη νίκη».

Στη συνέχεια ο προπονητής του Παναθηναϊκού Χρήστος Σερέλης στη συνέντευξη Τύπου, υποστήριξε:

«Θέλω να ευχηθώ περαστικά στον Σάσα, ελπίζω να μην έχει κάτι σοβαρό. Να είναι υγιής και να επιστρέψει στα παιχνίδια γρήγορα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε και φάνηκε μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αρχίσαμε πολύ καλά στην επίθεση κι αυτό έδωσε έξτρα ώθηση στην άμυνά μας, που ήταν πολύ καλή και στο πρώτο ματς. Ο Ολυμπιακός έκανε κάποιες προσαρμογές, μας αρνήθηκε κάποιες πάσες και αυτό χάλασε την ηρεμία και το μυαλό μας, με αποτέλεσμα να δεχτούμε κάποια καλάθια που είχαμε αποφύγει. 

Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι. Θέλαμε πολύ να κάνουμε το 1-1 και ίσως οι δύο απουσίες που είχε ο Ολυμπιακός στη διάρκεια του αγώνα να μας θόλωσε το μυαλό, γιατί μπήκε και ένα πρέπει. Μας άγχωσε αυτό και φαινόταν πως θα πάμε ως το τέλος και αυτός που θα έβαζε το μεγάλο σουτ θα κέρδιζε. Σήμερα εμείς βάλαμε το μεγάλο σουτ στο τέλος. Αν και θέλαμε να επιτεθούμε στον Πίτερς και τελικά επιτεθήκαμε στον Φαλ, που είναι πολύ πιο δύσκολο, μπήκε το σουτ και κερδίσαμε. Δικαιούμασταν τουλάχιστον μια νίκη στα τρία ματς που είμαι στην ομάδα και τα καταφέραμε».

Και συνέχισε: «Οι παίκτες δεν είναι μηχανές και όταν υπάρχει ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων, μπορεί να σκέφτονται τι μπορεί να γίνει πάλι και να μην κερδίσουμε. Στο ΣΕΦ είχαμε δύο ξεμαρκάριστα σουτ και χάσαμε, σήμερα βάλαμε ένα πολύ δύσκολο σουτ και κερδίσαμε. Θεωρώ πως τα παιχνίδια αυτά θα είναι κλειστά. Πιστεύω πως έχουμε περάσει από το στάδιο αν μπορούμε να κερδίσουμε ή όχι τον Ολυμπιακό. Είναι τέταρτο σερί παιχνίδι που πάμε οριακά. Πρέπει να βελτιώσουμε την επιθετική μας λειτουργία, γιατί απέναντι στις αλλαγές του Ολυμπιακού δεν έχουμε συνέπεια. Αν το βελτιώσουμε, μπορούμε να κάνουμε περισσότερες νίκες.

Η διαιτησία στο μπάσκετ παίζει ρόλο, γιατί οι διαιτητές καλούνται να πάρουν πολλές αποφάσεις. Εγώ είμαι ευχαριστημένος όταν οι διαιτητές σφυρίζουν με ίδια κριτήρια. Δεν έχω μιλήσει ποτέ για τη διαιτησία και δεν θα μιλήσω τώρα, θα κοιτάξω πώς μπορεί να κερδίσει η δική μου ομάδα μέσα στο γήπεδο».