Ερωτηματικό η παρουσία κόσμου στο ΟΑΚΑ στο σενάριο αναβολής του Game 4

ΟΑΚΑ

i

© Intime

Ερωτηματικό η παρουσία κόσμου στο ΟΑΚΑ στο σενάριο αναβολής του Game 4

Aχιλλέας Μαυροδόντης 23:36 - 14.06.2023 / Ανανεώθηκε: 23:44 - 14.06.2023

Η πιθανή αναβολή του τέταρτου αγώνα των τελικών της Basket League προκαλεί και ερωτηματικά αναφορικά με την ισχύ ή όχι της τιμωρίας της έδρας του Παναθηναϊκού.

Το τριήμερο εθνικό πένθος που κηρύχθηκε στην Ελλάδα λόγω της μεγάλης τραγωδίας στην Πύλο και τον θάνατο 79 (για την ώρα) μεταναστών οδηγεί το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό προς την αναβολή, κάτι που μπορεί να προκαλέσει θέματα, πέραν των αμιγώς αγωνιστικών, λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί στους Πράσινους

Όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ, στον δεύτερο τελικό της Basket League, είχαν ως αποτέλεσμα την επιβολή ποινής μιας αγωνιστικής της έδρας του Παναθηναϊκού. Αρχικά η ποινή ήταν να τεθεί σε ισχύ από τη νέα αγωνιστική περίοδο, καθώς πρέπει να περάσει ένα πενθήμερο από την ημέρα της επιβολής της ποινής προκειμένου να την εκτίσει η εκάστοτε ομάδα. Υπενθυμίζουμε, ότι η «καμπάνα» στο «τριφύλλι» ανακοινώθηκε την Κυριακή 11 Ιουνίου, οπότε από τη στιγμή που η αναμέτρηση των δύο «αιωνίων» είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 15 Ιουνίου, το εν λόγω πενθήμερο, δεν έχει παρέλθει, Πλέον, με το ματς να οδεύει προς Σάββατο, τα δεδομένο διαφοροποιούνται. 

Το Σάββατο (17/6), όμως, θα έχει περάσει το πενθήμερο, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορέσει να ενεργοποιηθεί από την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν η ποινή του Παναθηναϊκού της μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών. Και εδώ έρχεται το άλλο ερώτημα, που έχει να κάνει με τα εισιτήρια. 

Ο Παναθηναϊκός έχει κόψει περίπου 9.000 εισιτήρια (χωρίς να υπολογίζουμε τα διαρκείας), κάτι που σημαίνει ότι όλα αυτά θα πρέπει να επιστραφούν στην ΚΑΕ και μετά να γίνει το ίδιο με τα χρήματα στον κόσμο. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να συμβεί, καθώς μιλάμε για μια πολύ μεγάλη διαδικασία που θα φέρει και αντιδράσεις. 

Οι τρεις διαιτητές του Game 4 ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

11:17 - 13.06.2023

Οι τρεις διαιτητές του Game 4 ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Οι Ηλίας Κορομηλάς, Πέτρος Παπαπέτρου, Γιώργος Θεονάς θα διευθύνουν τον τέταρτο τελικό της Basket League που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (15/6, 21:15) στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 2-1 νίκες έναντι του Παναθηναϊκού.

Παρ' όλα αυτά, το πέρας του πενθήμερου προκαλεί αυτά τα ερωτηματικά, για τα οποία όμως θα υπάρξει σύντομα απάντηση από τον ΕΣΑΚΕ, όταν και θα οριστικοποιηθεί (όπως όλα δείχνουν) η αναβολή.