«Καίει» τον Παναθηναϊκό το φύλλο αγώνα

«Καίει» τον Παναθηναϊκό το φύλλο αγώνα

Aχιλλέας Μαυροδόντης 01:12 - 16.06.2023 / Ανανεώθηκε: 01:23 - 16.06.2023

Ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τον Παναθηναϊκό είναι το φύλλο αγώνα του Game 4 των τελικών στο ΟΑΚΑ που δεν τελείωσε ποτέ.

Ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τον Παναθηναϊκό είναι το φύλλο αγώνα του Game 4. Οι διαιτητές έχουν καταγράψει υβριστικά συνθήματα εναντίον του Μπαρτζώκα και παικτών από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Επιπλέον γίνεται λεπτομερής περιγραφή για τα αντικείμενα που έπεσαν στον πάγκο του Ολυμπιακού και οδήγησαν στη διακοπή του τέταρτου τελικού.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα έγραψαν οι διαιτητές: 

8.01 πριν το τέλος της 1ης περιόδου οπαδοί της ομάδας Α φώναζαν εν χορό "Μπαρτζώκα μπ... π... γιε". έγινε η πρώτη επίσημη παρατήρηση για ανακοίνωση από τα μεγάφωνα. 1.15' του πρώτου δεκαλέπτου οπαδοί του Παναθηναϊκού πέταξαν κροτίδα που παρήγαγε κρότο και λάμψη από το χώρο της κερκίδας. 6.07' του δευτέρου δεκαλέπτου επανέλαβαν το σύνθημα για τον Μπαρτζώκα και ταυτόχροα πέταγαν νερά στον πάγκο του Ολυμπιακού.

5.12' της 2ης περιόδου οπαδοί του Παναθηναϊκού φώναζαν εν χορό "Κορομηλά π.... γιε" και έγινε η 2η προειδοποίηση.

Πριν την έναρξη της γ' περιόδου οπαδοί του ΠΑΟ έριξαν νερά στον πάγκο του Ολυμπιακού και άναψαν πυρσό πράσινου χρώματος που παρήγαγε καπνό και λάμψη. 7.20 του γ' δεκαλέπτου οπαδοί του ΠΑΟ έριξαν κροτίδα που παρήγαγε λάμψη και καπνό στο χώρο της κερκίδας.

6' του τρίτου δεκαλέπτου οι οπαδοί του Παναθηναϊκού άναψαν κροτίδες που παρήγαγαν κρότο και 4 πυρσούς που παρήγαγαν λάμψη και καπνό. 4.15 οπαδοί του ΠΑΟ άναψαν πυρσό που παρήγαγε λάμψη και καπνό. 3.45 του γ΄ δεκαλέπτου οι οπαδοί άναψαν πυρσό και τον πέταξαν στο πλάι του πάγκου του Ολυμπιακού. 2.46' του γ' δεκαλέπτου με το σκορ στο 35-63 οπαδοί του ΠΑΟ πέταξαν αναμμένο πυρσό στο προστατευτικό δίχτυ πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού.

Την ίδια στιγμή πέντε κροτίδες από την πλευρά των οπαδών του ΠΑΟ πετάχτηκαν προς τον πάγκο του Ολυμπιακού και παρήγαγαν δυνατό κρότο. Ειπλέον πέταξαν δεκάδες μπουκάλια με νερά τα οποία σταμάτησαν στο προστατευτικό δίχτυ.

Καθ' όλη τη διάρκεια των παραπάνω η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα και τις κροτίδες ήταν αποπνυκτική και δεν επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Σε όλα τα παραπάνω έγιναν αντίστοιχες ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα του γηπέδου.

Κατόπιν τούτου αποφασίσαμε την αποχώρηση των ομάδων, διαιτητών, παραγόντων και κριτών στα αποδυτήρια. Αμέσως μετά ο ταξίαρχος της αστυνομίας κι ένας εκπρόσωπος από κάθε ομάδα ζήτησαν τη διασφάλιση όλων των συμμετοχόντων του αγώνα και παράλληλα δώσαμε εύλογο χρονικό διάστημα για εκκένωση του γηπέδου από τους φιλάθλους.

Μετά από 1.10'' και εφόσον εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και μετά από την είσοδο των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και την επίσημη ενημέρωση παρουσία όλων των εμπλεκομένων του Γενικού Διευθυντή της ΠΑΕ Παναθηναϊκού, προκάλεσαν φθορά και καταστροφές στον τεχνικό εξοπλισμό της γραμματείας του αγώνα, ερωτηθείς ο Γενικός Διευθυντής αν υπάρχει τεχνικός εξοπλισμός για τη συνέχιση, η απάντηση ήταν ανρητική.

Έχοντας υπόψην όλα τα ανωτέρω και βάση του άρθου 20 του κανπονισμού παιδείας (απώλεια αγώνος λόγω υπαιτιότητας) ο αγώνας διεκόπη με υπαιτιότητα του ΠΑΟ με γενικό σκορ 0-20.

Tags: