Ουόλτερς αντί του Τόμας ελέω Άντριους
i

Νέιτ Ουόλτερς / © Intime

Ουόλτερς αντί του Τόμας ελέω Άντριους

Πάρης Τσελεπίδης • 12:02 - 17.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Όπως αναμενόταν ο Ντέγιαν Ράντονιτς επανέφερε τον Νέιτ Ουόλτερς στο εν Ελλάδι ρόστερ του Παναθηναϊκού αντί του Ματ Τόμας αφού ο Άντριου Άντριους επιμένει να μην λύνει το συμβόλαιό του.

Με τον Νέιτ Ουόλτερς και πάλι μετά από δέκα μέρες στη σύνθεσή του για τις εγχώριες υποχρεώσεις του θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα της παρουσίας του στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος. Αυτός που έμεινε εκτός είναι ο Ματ Τόμας με τον Άντριου Άντριους να παραμένει αφού συνεχίζει να μην λύνει το συμβόλαιό του.

Ο Τόμας ήταν αυτός που είχε περάσει στη θέση του Ουόλτερς στην εφτάδα των ξένων του Παναθηναϊκού την περασμένη Δευτέρα (6/2). Λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ του παιχνιδιού με τον Προμηθέα Πατρών για την Basket League στο ΟΑΚΑ.

Τα δεδομένα με Άντριους: Η επιμονή, η αλλαγή και η ελπίδα
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

15:04 - 16.02.2023

Τα δεδομένα με Άντριους: Η επιμονή, η αλλαγή και η ελπίδα

Το κεφάλαιο Άντριου Άντριους παραμένει ανοιχτό για τον Παναθηναϊκό μία μέρα πριν ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο φετινό Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος στα «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο της Κρήτης με όλα να παραμένουνε ανοιχτά.

Μία αλλαγή που ήταν η πρώτη για τους «πράσινους» στη διάρκεια του Β'  γύρου της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και είχε να κάνει με ότι ο Ουόλτερς ήταν καταπονημένος από την γαστρεντερίτιδα που τον είχε προσβάλει. Για αυτό δεν είχε αγωνιστεί και στο παιχνίδι που είχε προηγηθεί τρεις μέρες νωρίτερα για την Euroleague με την Βαλένθια και πάλι στο ΟΑΚΑ.

Η απουσία του Ουόλτερς ήταν εμφανής στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Προμηθέα Πατρών στο ΟΑΚΑ. Εκεί όπου υπήρχε η παρουσία μόνο των Πάρις Λι και Λευτέρη Μποχωρίδη. Για αυτό και η επιστροφή του κρίθηκε επιβεβλημένη από την πρώτη στιγμή που θα ήταν και πάλι σε θέση να αγωνιστεί. Όπως και ισχύει τώρα.

Το θέμα είναι τι μέλλει γενέσθαι με τον Άντριου Άντριους και το αν θα λύσει το συμβόλαιό του σήμερα ή ακόμη και αύριο. Κι αυτό γιατί ο Αμερικανός γκαρντ επιμένει να μην υπογράφει τη λύση του συμβολαίου του παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ικανοποίησε το θέλω του. Να λάβει ως αποζημίωση όλο το συμβόλαιο της φετινής αγωνιστικής περιόδου αλλά και τις 50.000 ευρώ για την αποδέσμευσή του από αυτό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Κι αυτό γιατί το περασμένο καλοκαίρι είχε υπογράψει συμβόλαιο διετούς χρονικής διάρκειας.

Ο Παναθηναϊκός με την είσοδο του Τόμας αντί του Ουόλτερς και πλέον του Ουόλτερς αντί του Τόμας έκανε χρήση της πρώτης και δεύτερης αλλαγής που είχε δικαίωμα να κάνει στη διάρκεια του Β'  γύρου της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Basket League. Πλέον στην περίπτωση που ο Άντριους λύσει το συμβόλαιό του και θα περάσει ο Τόμας στη θέση του. Διαφορετικά ο Αμερικανός θα έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο στα παιχνίδια της Euroleague όπως ισχύει και με τον διεθνή Λιθουανό γκαρντ/φόργουορντ Μάριους Γκριγκόνις.