Παναθηναϊκός: Περνάει ιατρικά ο Αγραβάνης
i

Δημήτρης Αγραβάνης / © Intime

Παναθηναϊκός: Περνάει ιατρικά ο Αγραβάνης

Sportal newsroom 10:22 - 01.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:55 - 01.02.2023

Η δεύτερη μέρα του Δημήτρη Αγραβάνη ως παίκτη του Παναθηναϊκού τον βρίσκει στην Αθήνα, έτοιμο να περάσει από ιατρικά τεστ προκειμένου να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του στους «πράσινους».

Το κεφάλαιο Περιστέρι bwin έκλεισε και το κεφάλαιο Παναθηναϊκός άνοιξε για τον Δημήτρη Αγραβάνη άνοιξε από το μεσημέρι της Τρίτης (31/01) στην πιο διαφορετική αγωνιστική χρονιά της καριέρας του. Κι αυτό γιατί είναι η πρώτη που αλλάζει όχι μία αλλά δύο ομάδες. Από τη Νάπολι στο Περιστέρι bwin και πλέον στον Παναθηναϊκό.

Ο διεθνής φόργουορντ των «πρασίνων» την ίδια ώρα που ολοκληρωνόταν η μεταγραφή του για τα επόμενα 2,5 χρόνια γνώριζε πως θα έπρεπε να περιμένει μέχρι το Σάββατο για να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα. Κι αυτό γιατί η πτήση όπου επέβαινε η αποστολή είχε ήδη προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης για το σημερινό παιχνίδι με την Ρεάλ (01/02, 21:45). Το πρώτο από τα δύο της τρέχουσας διαβολοβδομάδας της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός δίνει την ευκαιρία στον Αγραβάνη να... δικαιώσει τον Σπανούλη!
EUROLEAGUE

09:20 - 01.02.2023

Ο Παναθηναϊκός δίνει την ευκαιρία στον Αγραβάνη να... δικαιώσει τον Σπανούλη!

Έχουν περάσει 1.398 μέρες από το τελευταίο παιχνίδι του Δημήτρη Αγραβάνη στη Euroleague. Τώρα όμως ετοιμάζεται για την επιστροφή του με τον Παναθηναϊκό, εξαργυρώνοντας τον ηγετικό ρόλο που είχε στον Προμηθέα αλλά και με τις εμφανίσεις του στην Εθνική...

Ο Αγραβάνης ωστόσο δεν πρόκειται να έχει ρεπό στη διάρκεια αυτού του τριημέρου που ο Παναθηναϊκός θα βρίσκεται στην Ισπανία. Και σήμερα από χθες στην Μαδρίτη και από αύριο στη Βιτόρια για το μεθαυριανό παιχνίδι με την Μπασκόνια. Πολύ απλά γιατί για σήμερα το πρόγραμμά του περιλαμβάνει να περάσει από τα απαραίτητα ιατρικά τεστ και στη συνέχεια να εγκατασταθεί στο ΟΑΚΑ.

Εκεί ο νέος διεθνής φόργουορντ θα ξεκινήσει ατομικό πρόγραμμα μαζί και με τους υπόλοιπους που έχουνε μείνει στην Αθήνα μέχρι το Σάββατο. Την ημέρα που θα έχει την πρώτη του γνωριμία με τον Ντέγιαν Ράντονιτς και την υπόλοιπη ομάδα και θα τεθεί υπό τις οδηγίες του Μαυροβούνιου τεχνικού.

Στα συν του είναι το γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα ήταν ενεργός. Το καλοκαίρι σε ρυθμούς Εθνικής, ακολούθως στη Νάπολι και μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (30/01) στο Περιστέρι bwin όπου έκανε τη τελευταία του προπόνηση υπό τις οδηγίες του Βασίλη Σπανούλη στο κλειστό Ανδρέας Παπανδρέου. Κι όσο για τα νούμερά του με τους «Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης» στην Basket League ήταν σε 8 παιχνίδια 10,8 πόντοι και 5,1 ριμπάουντ με 2,3 ασίστ σε 22'50'' συμμετοχής.

Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός χρειάστηκε να καταβάλει και το σχετικό buy out στο Περιστέρι bwin για να προχωρήσει στην απόκτηση του Αγραβάνη. Όσο δε για τα 2,5 χρόνια του συμβολαίου του, μέχρι δηλαδή το καλοκαίρι του 2025, και στα δύο καλοκαίρια που έχει μπροστά της - του 2023 και του 2024 - έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για την ενεργοποίηση του συμβολαίου του της χρονιάς που ακολουθεί,