Απρόσμενη συνάντηση για τον Αταμάν στη Σλοβενία!

Εργκίν Αταμάν και Χρήστος Σερέλης

Απρόσμενη συνάντηση για τον Αταμάν στη Σλοβενία!

Ηλίας Λαλιώτης 14:19 - 04.09.2023 / Ανανεώθηκε: 14:26 - 04.09.2023

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο Κράνισκα Γκόρα της Σλοβενίας για προετοιμασία, όπου έπεσε... πάνω στην πρώην ομάδα του Εργκίν Αταμάν, Αναντολού Εφές.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που συζήτησε ο Σάνι Μπετσίροβιτς με τον Εργκίν Αταμάν, λίγο μετά την οριστική συμφωνία για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας στον Παναθηναϊκό ήταν οι λεπτομέρειες της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν.

Πολύ γρήγορα συμφώνησαν για τη Σλοβενία, πατρίδα του τεχνικού διευθυντή του Τριφυλλιού και τη Κράνισκα Γκόρα, στην οποία δεν είχε βρεθεί ξανά στο παρελθόν ο Τούρκος προπονητής.

Η άστοχη δήλωση του μπερδεμένου Ιτούδη για τον Σλούκα πρέπει να διορθωθεί

Η άστοχη δήλωση του μπερδεμένου Ιτούδη για τον Σλούκα πρέπει να διορθωθεί

Σε ένα ήδη τοξικό κλίμα, μετά τη μεταγραφή του Κώστα Σλούκα από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό, δηλώσεις όπως αυτή του Δημήτρη Ιτούδη στη Μανίλα, που αλλοιώνουν την πραγματικότητα, μόνο καλό δεν κάνουν στο ελληνικό μπάσκετ.

Και τα έφερε έτσι η μοίρα, ώστε, στην πρώτη του προετοιμασία με τον Παναθηναϊκό, ο Εργκίν Αταμάν να συναντήσει τους παλιούς φίλους και γνώριμούς του. Κι αυτό γιατί στο ίδιο μέρος με τους «πράσινους» έκανε προετοιμασία και η πρώην ομάδα του, Αναντολού Εφές.

Τη μέρα που η αποστολή του έξι φορές Πρωταθλητή Ευρώπης έφτασε στην Κράνισκα Γκόρα (1/9), η τουρκική ομάδα έδωσε το πρώτο της φιλικό στο γήπεδο της πόλης κόντρα στην Τσεντεβίτα Ολίμπια, επικρατώντας με 91-79, με πρωταγωνιστή τον Ελάιζα Μπράιαντ (23 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ), ενώ ο Ροντρίγκ Μπομπουά είχε 16 πόντους και 5 ασίστ.

Την επόμενη, ο Παναθηναϊκός ξεκινούσε την προετοιμασία του, ενώ οι παίκτες και τα μέλη της Εφές είχαν χαλαρό πρόγραμμα, καθώς θα επέστρεφαν στην Τουρκία. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στη μικρή πόλη της Σλοβενίας και ο Αταμάν είχε την ευκαιρία να τα πει για αρκετή ώρα σε εξαιρετικό κλίμα με παλιούς φίλους και γνωστούς, αλλά κι αρκετούς από τους παίκτες που είχε υπό τις οδηγίες του τα προηγούμενα χρόνια.

Λίγο νωρίτερα από το προγραμματισμένο, μιας και οι δύο ομάδες θα συναντηθούν στο 5ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Συνοπτικά το συνολικό πρόγραμμα των φιλικών προετοιμασίας του Παναθηναϊκού:

4/9: KK Krka Novo mesto - Παναθηναϊκός

7/9: Cedevita Olimpija – Παναθηναϊκός

9/9: U-BT Cluj Napoca – Παναθηναϊκός (Τουρνουά «Νίκος Φάσουρας»)

10/9: Περιστέρι bwin – Παναθηναϊκός (Τουρνουά «Νίκος Φάσουρας»)

13/9: Περιστέρι bwin - Παναθηναϊκός

16/9: Παναθηναϊκός – Fenerbahce BEKO Istanbul («NICK GALIS INTERNATIONAL TOURNAMENT»)

17/9: Παναθηναϊκός – Maccabi Playtika Tel Aviv («NICK GALIS INTERNATIONAL TOURNAMENT»)

23-24/9: 5ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» με τη συμμετοχή των Anadolu Efes, Partizan Mozzart Bet Belgrade και Bayern Munich