Στο κάδρο για αντί-Ράντονιτς ο Κατσικάρης
i

Φώτης Κατσικάρης / © Intime

Στο κάδρο για αντί-Ράντονιτς ο Κατσικάρης

Πάρης Τσελεπίδης • 21:18 - 20.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Το όνομα του Φώτη Κατσικάρη είναι αυτό που ακούστηκε στην κούρσα του διαδόχου του Ντέγιαν Ράντονιτς, για την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού.

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς αποτελεί παρελθόν από τη τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού με το νέο ερώτημα που τίθεται τη στιγμή αυτή είναι ποιος θα είναι ο διάδοχός του. Το νέο όνομα που ακούστηκε -και το πρώτο Έλληνα προπονητή- είναι αυτό του Φώτη Κατσικάρη.

Το ιδανικό σενάριο για τον διάδοχο του Ντέγιαν Ράντονιτς στη τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού θα ήταν να είχε βρεθεί πριν από τη σημερινή συμφωνία με τον Μαυροβούνιο τεχνικό. Αυτή όσον αφορά το ποσό της αποζημίωσης για τη λύση του διετούς συμβολαίου του όπως και έγινε. Να εισπράξει το υπόλοιπο της φετινής χρονιάς και το 50% της επόμενης. Στη λογική αυτή και στην κούρσα του διαδόχου σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσε το όνομα του Φώτη Κατσικάρη.

Ο 55χρονος πρώην τεχνικός της Μάλαγα παραμένει ελεύθερος και βρίσκεται στην Αθήνα. Το ενδεχόμενο να αναλάβει τον Παναθηναϊκό σε αυτό το χρονικό σημείο της χρονιάς θα του δώσει την ευκαιρία να επιστρέψει και πάλι στους πάγκους αλλά και στο υψηλό επίπεδο. Σε αυτό της Euroleague όπου είχε βρεθεί με την Μπιλμπάο την περίοδο 2011-2012 ενώ στο παρελθόν έχει βρεθεί μεταξύ άλλων και στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας.

Τη στιγμή αυτή ο Κατσικάρης φαντάζει ως ο Νο1 υποψήφιος από την ελληνική αγορά σε σχέση με τους άλλους δύο ελεύθερους. Τους Γιάννη Σφαιρόπουλο, που συνεχίζει να παραμένει χωρίς ομάδα μετά τη λύση του συμβολαίου του με την Μακάμπι Τελ Αβίβ πριν από έναν χρόνο, και Μάκη Γιατρά που είναι χωρίς ομάδα αφού έλυσε τη συνεργασία του με τον Προμηθέα Πατρών.

Κι όσο για τους προπονητές που έχουνε ακουστεί από το εξωτερικό; Ο Τζιανμάρκο Ποτσέκο φάνταζε ως το Νο1 φαβορί, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις παραμένει στον πάγκο της Εθνικής Ιταλίας. Ο Σλοβένος πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Γιάκα Λάκοβιτς, μοιάζει να προτιμά να περιμένει τις εξελίξεις που θα υπάρξουνε με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην Μπαρτσελόνα.

Ποτσέκο σχετικά με τις φήμες για τον Παναθηναϊκό: «Δεν έχω χρόνο να σκεφτώ άλλα πράγματα αυτή τη στιγμή»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

20:49 - 20.02.2023

Ποτσέκο σχετικά με τις φήμες για τον Παναθηναϊκό: «Δεν έχω χρόνο να σκεφτώ άλλα πράγματα αυτή τη στιγμή»

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς αποτελεί παρελθόν για τον Παναθηναϊκό και τα σενάρια για τον αντικαταστάτη του Μαυροβούνιου «φουντώνουν». Ο Ποτσέκο -που ενδιαφέρει τους «πράσινους»- ρωτήθηκε σχετικά με τις φήμες και έδωσε μια ξεκάθαρη απάντηση.

Ο Μαυροβούνιος πρώην τεχνικός της Βιλερμπάν, Ζβένταν Μίτροβιτς, είναι κουμπάρος του μέχρι προ ωρών τεχνικού του Παναθηναϊκού, Ντέγιαν Ράντονιτς και δύσκολα να αναλάβει. Κι όσον αφορά τον Ισπανό πρώην τεχνικό της Ρεάλ Μαδρίτης, Πάμπλο Λάσο, φέρεται να έχει σημαδέψει άλλη ομάδα της Euroleague για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και αναμένει.

Τέλος κι όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι με το υπόλοιπο φετινό τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού; Τους μέχρι προ ωρών συνεργάτες του Ράντονιτς; Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις παρελθόν θα αποτελέσει ο άμεσος συνεργάτης του Γκόραν Μπόσκοβιτς ενώ αβέβαιο είναι, επίσης, το μέλλον των Γιώργου Βόβορα και Θανάση Γιαπλέ.

Βέβαια υπάρχει μπροστά και το παιχνίδι της Πέμπτης (23/2) για την Euroleague με την Αρμάνι στο Μιλάνο. Και για αυτό αποτελεί ερωτηματικό ποιος θα είναι ο προπονητής του Παναθηναϊκού που θα κάθεται στην άκρη του πάγκου του. Αν θα είναι ο Βόβορας, ο Κατσικάρης ή κάποιος άλλος. Ερώτημα το οποίο δεν αποκλείεται να απαντηθεί ακόμη και αύριο Τρίτη (24/2) με τις εξελίξεις να τρέχουν...