Στο μυαλό του Ράντονιτς για το «μπες - βγες»

Στο μυαλό του Ράντονιτς για το «μπες - βγες»

Πάρης Τσελεπίδης • 12:11 - 11.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Σε ρέμπους για δυνατούς λύτες εξελίσσεται με ποιους εφτά ξένους θα παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός στο Ηράκλειο για το Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η μη λύση του συμβολαίου του Άντριου Άντριους, η απουσία του Μάριους Γκριγκόνις από το εν Ελλάδι ρόστερ, ο τραυματισμός του Ματέους Πονίτκα, η έλευση του Ματ Τόμας, η ίωση του Νέιτ Ουόλτερς και η μαγνητική του Αρτούρας Γκουντάιτις, είναι τα έξι προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Ντέγιαν Ράντονιτς μέσα στα επόμενα 24ωρα. Κι όσο για τους μόνους σίγουρους για τον Μαυροβούνιο τεχνικό του Παναθηναϊκού είναι οι Πάρις Λι, Ντέρικ Ουίλιαμς και Ντουέιν Μπέικον

Το Sportal επιδιώκει να μπει στο μυαλό του Μαυροβούνιου τεχνικού τέσσερις μέρες πριν την αναχώρηση της αποστολής για το Ηράκλειο και το Final Eight του Κυπέλλου (16-19 Φεβρουαρίου).

Η κάθε μία περίπτωση είναι ξεχωριστή με τον Ράντονιτς να το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα όντας ο προπονητής της ομάδας. Μέσα σε όλα βέβαια περιμένει να δει τι θα γίνει και με τον Γιώργο Παπαγιάννη που λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ του χθεσινού παιχνιδιού με την Βαλένθια στο ΟΑΚΑ έγινε γνωστό ότι δεν θα αγωνιστεί.

Αιτία; Το γεγονός ότι αισθάνθηκε μία ενόχληση στον οπίσθιο μοιριαίο του όπως είχε συμβεί και το περασμένο καλοκαίρι στην προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας. Ένα ακόμη ερωτηματικό δηλαδή εν όψει του Ηρακλείου με το μεθαυριανό παιχνίδι με τον Προμηθέα Πατρών στο ΟΑΚΑ για την 16η αγωνιστική της Basket League να αποτελεί κριτήριο.

Στον Παναθηναϊκό λείπει το πιο σημαντικό!
ΠΑΡΗΣ ΤΣΕΛΕΠΙΔΗΣ

00:17 - 11.02.2023

Στον Παναθηναϊκό λείπει το πιο σημαντικό!

Ο Παναθηναϊκός πρόσθεσε στο παιχνίδι του τρίποντο με τον Τόμας και μαχητικότητα με τον Αγραβάνη όχι όμως και ψυχολογία νικητή ελέω Ράντονιτς παρά τη βασιλική εμφάνιση του Γκουντάιτις. Γράφει ο Πάρης Τσελεπίδης.

Πως όμως έχει η κατάσταση με την εφτάδα των ξένων του Παναθηναϊκού για τις εν Ελλάδι υποχρεώσεις του; Για τη συνέχεια της Basket League αλλά και για το Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδος; Το σίγουρο είναι πως τη στιγμή αυτή εκτός είναι ο διεθνής Λιθουανός φόργουορντ ο Μάριους Γκριγκόνις και ο νεαποκτηθείς Ματ Τόμας. Ο Αμερικανός γκαρντ που έδειξε κόντρα στην Βαλένθια να είναι σε καλή κατάσταση και να ενώνεται με τον κόσμο όπως φάνηκε και από την αντίδρασή του μετά από εύστοχό του τρίποντο.

Καταρχήν κριτήριο αποτελεί τι θα γίνει με τον Άντριου Άντριους. Ο Αμερικανός γκαρντ συνεχίζει να πατάει πάνω στο συμβόλαιό του και να μην το λύνει αν δεν το αποπληρωθεί όλο μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Μάλιστα ο Ράντονιτς σε σχετική ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του παιχνιδιού με την Βαλένθια έδειξε να σηκώνει τα χέρια με την περίπτωσή του και το τι μέλλει γενέσθαι.

Ο Ματέους Πονίτκα μετά τον τραυματισμό του έχει επιστρέψει στις προπονήσεις βγάζοντας ολοένα και μεγαλύτερο μέρος αυτών τις τελευταίες μέρες. Ο διεθνής Πολωνός φόργουορντ όμως στερείται ρυθμού έχοντας μείνει εκτός παιχνιδιών οπότε λογικά θα αντικατασταθεί. Η λογική δείχνει από τον Μάριους Γκριγκόνς που επί του παρόντος αγωνίζεται μόνο στα παιχνίδια της Euroleague ωστόσο υπάρχει πλέον και ο Ματ Τόμας. Μάλιστα ο Αμερικανός γκαρντ δείχνει απαραίτητος ειδικά για την επίθεση και το φαρμακερό μακρινό του σουτ.

Κι αν ο Τόμας φλερτάρει με το να αντικαταστήσει τον Πονίτκα ένα καλό ερώτημα είναι πως θα εξελιχθεί η ίωση του Νέιτ Ουόλτερς. Ο Αμερικανός γκαρντ που νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο είναι και με το παραπάνω απαραίτητος σε οργάνωση και λύσεις στο σκοράρισμα ώστε να μοιραστεί τον χρόνο με τον Πάρις Λι αλλά και τον Λευτέρη Μποχωρίδη.

Μέσα σε όλα ήρθε να προστεθεί ο τραυματισμός του Αρτούρας Γκουντάιτις 22'' πριν το τέλος του παιχνιδιού με την Βαλένθια στο ΟΑΚΑ. Στην καλύτερή του εμφάνιση με την φανέλα του Παναθηναϊκού για τον διεθνή Λιθουανό σέντερ απόντος και του Παπαγιάννη. Επόμενο είναι να υπάρχει αγωνία για το αποτέλεσμα της μαγνητικής που είναι να υποβληθεί σήμερα στο δάχτυλό του. Εκεί όπου υπέστη ρήξη στον εκτείνοντα τένοντα στο μικρό δάχτυλο του αριστερού του χεριού.

Αυτό σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός θα πάει μέρα με την ημέρα. Στα συν είναι σίγουρα και η παρουσία του Δημήτρη Αγραβάνη που κόντρα στην Βαλένθια έκανε το ντεμπούτο με τους πράσινους και μπορεί να παίξει στις εν Ελλάδι υποχρεώσεις τον ρόλο του Πονίτκα. Με δεδομένο ότι μεθαύριο υπάρχει το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με τον Προμηθέα Πατρών ο Ράντονιτς να κάνει κάποια δοκιμή πριν την τελική του απόφαση ή πριν από τις τελικές του αποφάσεις.

Εξάλλου υπάρχει και κάτι ακόμη. Ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει στο εν Ελλάδι ρόστερ του μέχρι και τρεις αλλαγές στη διάρκεια του Β' γύρου της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Basket League. Όπως και ότι μπορεί να παρουσιαστεί με άλλη εξάδα ξένων στον προημιτελικό της Παρασκευής (17/02, 19:15) κόντρα στον Κολλοσσό Ρόδου στο Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδος και με άλλη στον ημιτελικό του Σαββάτου όπου όλα συνηγορούν σε μία μάχη αιωνίων. Με τον Ολυμπιακό.