Παναθηναϊκός: Τα τεστ ετοιμότητας για Πονίτκα και Ουόλτερς

Ματέους Πονίτκα

i

© Intime

Παναθηναϊκός: Τα τεστ ετοιμότητας για Πονίτκα και Ουόλτερς

Ηλίας Λαλιώτης 20:56 - 06.04.2023 / Ανανεώθηκε: 20:57 - 06.04.2023

Ο Παναθηναϊκός θα είναι ενισχυμένος στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα του για τη φετινή σεζόν στη Euroleague, κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου, με τον Χρήστο Σερέλη να έχει στο μυαλό του και τα δύο επόμενα επίσημα ματς πριν τα play offs.

Η φετινή χρονιά στη Euroleague δεν εξελίχθηκε για τον Παναθηναϊκό όπως θα περίμεναν οι άνθρωποί του στο ξεκίνημα της σεζόν. Οι προσδοκίες ήταν πολύ υψηλότερες, αλλά οι «πράσινοι» θα δώσουν την Παρασκευή (7/4, 21:00) την τελευταία αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, έχοντας χάσει εδώ και καιρό το βαθμολογικό ενδιαφέρον τους. 

Ο Χρήστος Σερέλης, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, βλέπει τα παιχνίδια της διοργάνωσης ως ευκαιρία βελτίωσης της αγωνιστικής εικόνας και ολοκλήρωσης της σεζόν με το κεφάλι ψηλά. Κάτι που σε μεγάλο βαθμό έχει καταφέρει τελευταία με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί το «τριφύλλι».

Πλέον, η αναμέτρηση με την Άλμπα Βερολίνου, αλλά κι αυτή της τελευταίας αγωνιστικής με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι (μαζί με το ματς της τελευταίας αγωνιστικής της Basket League κόντρα στο Περιστέρι) αποτελούν και τεστ ετοιμότητας για παίκτες που αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών το προηγούμενο διάστημα. 

Και κυρίως για τους Ματέους Πονίτκα και Νέιτ Ουόλτερς. Αμφότεροι έβγαλαν μέρος της προπόνησης της Πέμπτης (6/4), με τον Πολωνό να είναι αισθητά καλύτερα μετά από 3 εβδομάδας απουσίας (τελευταίο του παιχνίδι αυτό με τη Βιλερμπάν στις 16 Μαρτίου). Παραμένουν εξαιρετικά αμφίβολοι για το ματς με την Άλμπα, με τη συμμετοχή τους, πάντως, να αποφασίζεται από τον κόουτς Σερέλη λίγο πριν από το τζάμπολ.

Αυτός που θα είναι διαθέσιμος για τον Παναθηναϊκό είναι ο Ματ Τόμας. Ο Αμερικανός γκαρντ, που έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο στη Euroleague, προπονήθηκε κανονικά και αναμένεται να βρίσκεται στη 12άδα των «πράσινων».