To OAKA γίνεται εργοτάξιο και αλλάζει ολοκληρωτικά από τον Ιούνιο! (pics)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: To OAKA γίνεται εργοτάξιο και αλλάζει ολοκληρωτικά από τον Ιούνιο! (pics)

Ηλίας Λαλιώτης 15:30 - 05.10.2023 / Ανανεώθηκε: 17:06 - 05.10.2023

Μετά τις σημαντικές αλλαγές σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, το κλειστό του ΟΑΚΑ θα γίνει εργοτάξιο από το ερχόμενο καλοκαίρι για να μεταμορφωθεί ολοκληρωτικά σε όλα τα επίπεδα.

Η EuroLeague ξεκινά και το ΟΑΚΑ ετοιμάζεται να υποδεχθεί για πρώτη φορά τη νέα σεζόν τον κόσμο του Παναθηναϊκού στο σπίτι της ομάδας.

Ένα σπίτι το οποίο, όπως σας μεταφέραμε και με σχετικά ρεπορτάζ κατά τη διάρκεια του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», άλλαξε πολύ προς το καλύτερο μέσα στο προηγούμενο καλοκαίρι, τόσο στους εσωτερικούς, όσο και στους εξωτερικούς χώρους.

Ο Παναθηναϊκός είχε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στη διάθεσή του, μιας και οι εγκαταστάσεις πέρασαν στην κατοχή του από την 1η Ιουλίου αλλά με τον αστερίσκο των φιλικών της Εθνικής Ελλάδας τον Αύγουστο. Έτσι μέσα σε μόλις ένα μήνα έγιναν πάρα πολλές και σημαντικές αλλαγές.

Συγκεκριμένα, οι θεατές ήδη απόλαυσαν το νέο παρκέ κορυφαίων προδιαγραφών, ενώ Τοποθετήθηκαν 300 θέσεις περιμετρικά του παρκέ στα πρότυπα του ΝΒΑ, νέες καρέκλες και πάγκοι στις θύρες VIP, βάφτηκαν οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι, έγινε ανακατασκευή του VIP Lounge και της αίθουσας Τύπου με εντυπωσιακά αποτελέσματα, φτιάχτηκαν οι τουαλέτες και άλλοι χώροι που ήταν σε κακή κατάσταση και δεν είχαν συντηρηθεί ποτέ.

Παράλληλα, στον διάδρομο που οδηγεί από τα αποδυτήρια στο παρκέ τοποθετήθηκαν στους τοίχους εικόνες από το λαμπρό παρελθόν του Παναθηναϊκού, ενώ έγινε επίσης ανακατασκευή των τουρνικέ στις εισόδους για καλύτερο έλεγχο, έγινε ανακατασκευή και καθαρισμός του Parking 5, όπως και νέα διαγράμμιση. Σημαντική αλλαγή ήταν η μετακίνηση των οργανωμένων στο πέταλο, με παράλληλη αντιστήριξη της συγκεκριμένης θύρας, τοποθετήθηκε νέο δάπεδο περιμετρικά της αρένας και στην είσοδο των προπονητικών, ενώ πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι έγιναν μελέτες στατικής επάρκειας του γηπέδου και οι απαραίτητες εργασίες.

Φυσικά οι αλλαγές δεν σταματούν εδώ! Έρχονται ακόμα μεγαλύτερες και πιο σημαντικές! Το Sportal βρέθηκε στη Media Day της αναμέτρησης της 1ης αγωνιστικής της EuroLeague ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και έχει το σχετικό ρεπορτάζ.

Το ΟΑΚΑ, λοιπόν, από το ερχόμενο καλοκαίρι, με τη λήξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Τριφυλλιού αυτή τη σεζόν, θα μετατραπεί σε εργοτάξιο! Άλλωστε είναι γνωστό πως στη σύμβαση που έγινε με την κυβέρνηση για την παραχώρηση του κλειστού, οι Πράσινοι θα πρέπει να επενδύσουν ένα ποσό της τάξης των 3 εκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα χρόνια.

Το πιο σημαντικό είναι πως θα δοθεί μεγάλη βάση σε θέματα ασφαλείας του γηπέδου. Μετά και το σοβαρό ζήτημα που προέκυψε και με το στέγαστρο Καλατράβα στο ανοιχτό γήπεδο του Ολυμπιακού Σταδίου θα δοθεί βάση στη στατικότητα της οροφής, καθώς και σε υδραυλικά, ηλεκτρολογικά και μηχανολογικά ζητήματα.

Μηχανικοί και αρχιτέκτονες θα αναλάβουν τον λεπτομερή έλεγχο και την πλήρη ανακαίνιση των εγκαταστάσεων, όχι μόνο σε ό,τι αφορά στην κεντρική αρένα, αλλά και στις βοηθητικές εγκαταστάσεις!

Φυσικά, θα αλλάξουν όλα τα καθίσματα του κλειστού, ενώ θα υπάρξει και ολοκληρωτική αλλαγή του φωτισμού, προσφέροντας ένα θέαμα καλύτερο και από αυτά που βλέπουμε αυτή τη στιγμή στο NBA!

Μάλιστα, για τις εργασίες που θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι έχει ενημερωθεί σχετικά και η ΕΟΚ, γι’ αυτό και δεν κατέθεσε φάκελο για τη χρησιμοποίηση του ΟΑΚΑ για το προολυμπιακό τουρνουά.