Τρομερός Παναθηναϊκός, ισοπέδωσε με +17 την Αρμάνι και καλπάζει για τετράδα

Τρομερός Παναθηναϊκός, ισοπέδωσε με +17 την Αρμάνι και καλπάζει για τετράδα

Ηλίας Λαλιώτης 23:00 - 31.01.2024 / Ανανεώθηκε: 00:14 - 01.02.2024

Ο Παναθηναϊκός AKTOR -χωρίς τον Σλούκα και με τον Ναν σε κακή βραδιά- έκανε μια ολοκληρωτική εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση έχοντας πολλούς πρωταγωνιστές και κατατρόπωσε την Αρμάνι Μιλάνο (79-62) στο «τρελαμένο» ΟΑΚΑ.

Με εντυπωσιακό τρόπο επέστρεψε στις νίκες ο Παναθηναϊκός AKTOR. Απέναντι σε μια ανεβασμένη Αρμάνι Μιλάνο, που είχε όλα της τα αστέρια διαθέσιμα, κυριάρχησε απόλυτα στο ΟΑΚΑ με αμυνάρα και πολυφωνία στην επίθεση (πέντε παίκτες διψήφιοι) και επικράτησε με 79-62.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Εργκίν Αταμάν επέλεξε για μια ακόμα φορά να ξεκινήσει το ματς με τους Γκραντ, Ναν, Γκριγκόνις, Μήτογλου και Λεσόρ, ενώ ο Ετόρε Μεσίνα άφησε στον πάγκο τον Νίκολα Μίροτιτς, ξεκινώντας με τους Μέλι και Πόιθρες στη front line του. Αμφότεροι έδωσαν στις πρώτες επιθέσεις την μπάλα στα μεγάλα τους «όπλα», Ναν και Σιλντς, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μάλιστα, ο Τούρκος τεχνικός απέσυρε στον πάγκο τον Αμερικανό πριν καν συμπληρωθούν τρία λεπτά αγώνα για να «καθαρίσει» το μυαλό του και πέρασε στο παρκέ τον Καλαϊτζάκη. Ο Έλληνας φόργουορντ επιβεβαίωσε πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση και με την ενέργεια του, 4 πόντους και μια ασίστ μετά από δικό του κλέψιμο έφερε τον Παναθηναϊκό στο +6 (12-6) μετά από 6 λεπτά αγώνα. Γρήγορα όμως χρεώθηκε με 2ο φάουλ, ενώ πέρασε στο παρκέ και ο Μίροτιτς που αμέσως σκόραρε. Οι Πράσινοι βρήκαν λύσεις, έσφιξαν την άμυνά τους και προηγήθηκαν 19-10, 2 λεπτά πριν από τέλος του δεκαλέπτου, αλλά ο Μαυροβούνιος απάντησε με 4 σερί δικούς του, πριν ολοκληρωθεί η περίοδος με μικρό προβάδισμα για το Τριφύλλι (21-16).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν η ώρα του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Ο Ισπανός δεν βγήκε από το παρκέ δευτερόλεπτο, καθώς έκανε πράγματα και θαύματα. Με δικό του τρίποντο έκανε για πρώτη φορά τη διαφορά διψήφια (26-16), ενώ έχοντας συνολικά 10 πόντους στην περίοδο και μια ασίστ από επιθετικό ριμπάουντ για τρίποντο του Γκριγκόνις, οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε στα πρόθυρα του +20 (42-26). Σε αυτή την εξαιρετική εικόνα, φυσικά, έπαιξε ρόλο η τρομερή άμυνα των «πράσινων». Με την πεντάδα των Γκραντ, Ναν, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ και Λεσόρ έκρυψαν το καλάθι από τους παίκτες της Αρμάνι (3 ασίστ για 5 λάθη), με τον Γκραντ να «εξαφανίζει» στον πρώτο ημίχρονο τον Σιλντς, που ευστόχησε σε 1 από τις 5 προσπάθειές του (την πρώτη του στο ματς) κι έμεινε στους δύο πόντους. Κάπως έτσι, και με τον Γκριγκόνις να βοηθάει επιθετικά τον Χουάντσο (με 10 πόντους), ο Παναθηναϊκός AKTOR έκλεισε το ημίχρονο στο +16 (44-28).

Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Αρμάνι και όλη τη δράση της Τετάρτης

Το δεύτερο ημίχρονο ωστόσο δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Σε λιγότερο από τρία λεπτά Λεσόρ και Ναν χρεώθηκαν το τρίτο προσωπικό τους φάουλ, ενώ η Αρμάνι βρήκε λύσεις κοντά στο καλάθι και μείωσε στο ίδιο διάστημα (46-35). Η είσοδος των Καλαϊτζάκη και Αντετοκούνμπο, ωστόσο έφερε ξανά ενέργεια στην άμυνα και με μεγάλα καλάθια των Γκριγκόνις και Γκραντ ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με σερί 7-0 στο +18 (53-35 στο 25'). Το οποίο έσπασε με ένα απίστευτο σφύριγμα για φάουλ του Γκριγκόνις στον Μίροτιτς, που είχε κλειδώσει τον Λιθουανό και δύο βολές του Μαυροβούνιου που είχε μόλις περάσει ξανά στο παρκέ. Δύο τρομερά καλάθια από Καλαϊτζάκη και Αντετοκούνμπο ξεσήκωσαν το ΟΑΚΑ και με μόνιμο την άμυνα η τρίτη περίοδος έκλεισε στο +16 (57-41).

Ένα κατά φαντασίαν τέταρτο φάουλ του Λεσόρ και το τρίτο του Καλαϊτζάκη σε καθαρή τάπα στον Νέιπιερ έφεραν την Αρμάνι πιο κοντά με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου (59-46), αλλά Γκριγκόνις, Λεσόρ και Καλαϊτζάκης του έδωσαν νέα ανάσα (67-48 στο 35'). Με τον Ναν να πετυχαίνει το πρώτο του τρίποντο, η διαφορά έφυγε πάνω από τους 20 και το πάρτι στο «καυτό» ΟΑΚΑ ξεκίνησε...

MVP

Ο Ματίας Λεσόρ με ένα απίστευτο ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο, όπου έπαιζε με 4 φάουλ αναδείχθηκε MVP με 20 βαθμούς αξιολόγησης. Ο Γάλλος σέντερ είχε 12 πόντους, 7 ριμπάουντ και 9 κερδισμένα φάουλ.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η τρομερή άμυνα που έπαιξε σε όλο το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός AKTOR, με τον Γκραντ να εξαφανίζει τον Σιλντς, αλλά και η πολυφωνία στην επίθεση με Γκριγκόνις, Καλαϊτζάκη, Ερνανγκόμεθ, Ναν και Λεσόρ να είναι διψήφιοι.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-16, 44-28, 57-41, 79-62

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ταξιδεύει στο Κάουνας για να αντιμετωπίσει την Παρασκευή (2/2, 20:00) τη Ζαλγκίρις, ενώ η Αρμάνι Μιλάνο αγωνίζεται την ίδια μέρα (19:30) στην Κωνσταντινούπολη με την Αναντολού Εφές.

Τέλος αγώνα: Παναθηναϊκός - Αρμάνι 79-62

  • 74-50 με κάρφωμα του Λεσόρ
  • 67-48 με κάρφωμα του Λεσόρ
  • 61-46 με τον Γκριγκόνις
  • 57-43 η Αρμανι μειώνει με τον Σιλντς

Τέλος τρίτης περιόδου: Παναθηναϊκός - Αρμάνι 57-41

© Intime
  • 55-39 με ωραία κίνηση του Καλαϊτζάκη
  • 53-35 μπροστά ο Παναθηναϊκός με τον Γκραντ
  • 49-35 με τρίποντο του Γκριγκόνις
  • 46-35 αντιδρά η Αρμάνι με τον Πόιθρες
© Intime
  • 45-30 μειώνει η Αρμάνι με τον Χολ

Τέλος δεύτερης περιόδου: ΠαναθηναϊκόςAKTOR - Αρμάνι Μιλάνο 44-28 

  • 44-28 η Αρμάνι απαντάει με κάρφωμα του Πόιθρες
  • 44-26 με απίθανο κάρφωμα του Αντετοκούνμπο
  • 42-24 με καλάθι και φάουλ του Γκριγκόνις
© Intime
  • 32-20 με τρίποντο του Ερνανγκόμεθ
  • 26-19 η Αρμάνι απαντάει με τρίποντο του Μίροτιτς
  • 26-16 στο +10 ο Παναθηναϊκός με εύστοχο τρίποντο του Ερνανγκόμεθ
  • 23-16 μπροστά ο Παναθηναϊκός με τον Γκριγκόνις
© Intime

Τέλος πρώτης περιόδου: Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο 21-16

  • 19-14 μειώνει η Αρμάνι με 1/2 βολές του Μίροτιτς
  • 16-10 η Αρμάνι μειώνει με τον Χολ
© Intime
  • 14-8 με τον Μήτογλου και πάλι
  • 10-6 μετά από κλέψιμο του Καλαϊτζάκη και κάρφωμα του Μήτογλου
  • 6-6 ισοφαρίζει η Αρμάνι με τον Μέλι
  • 6-4 μπροστά ο Παναθηναϊκός με τον Γκραντ και πάλι
  • 3-0 ο Παναθηναϊκός με τρίποντο του Γκραντ
  • Ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει ρεκόρ 14-9 στη διοργάνωση. Στο 10-13 αυτό της ιταλικής ομάδας
  • «Η επικοινωνία στο παρκέ θα είναι πολύ σημαντική για μας σε μια πολύ θορυβώδη έδρα. Θα πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη για να αποτρέψουμε εύκολα καλάθια και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Ο Παναθηναϊκός, όπως κι εμείς, έχει κάποια προβλήματα τραυματισμών, αλλά στο παρκέ πάνω δείχνουν σχεδόν ανίκητοι και ξέρουμε καλά πόσο δύσκολο θα είναι για μας το παιχνίδι», τόνισε ο Έτορε Μεσίνα.
© Euroleague Basketball
  • «Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Η Αρμάνι έχει πολύ καλό ρόστερ αυτή τη στιγμή, ειδικά μετά την επιστροφή σημαντικών παικτών που ήταν τραυματίες, όπως ο Μίροτιτς και ο Σιλντς, οι οποίοι κάνουν καλή σεζόν. Πλέον η Αρμάνι έχει και δύο νέους παίκτες, που δεν συμμετείχαν στον αγώνα του Α' Γύρου, τον Σαμπάζ Νέιπιερ και τον ΜακΓκρούντερ. Έχουν έναν από τους καλύτερους και πιο έμπειρους προπονητές της Ευρώπης. Ίσως δεν βρήκαν καλά αποτελέσματα στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά τώρα δείχνουν τη δύναμή τους. Πήραν μια ξεκάθαρη νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα την προηγούμενη εβδομάδα. Θα είναι ένα επικίνδυνο ματς για εμάς, που ακόμα έχουμε προβλήματα», είπε για το ματς με την Αρμάνι ο Εργκίν Αταμάν.
  • Η Αρμάνι την προηγούμενη αγωνιστική νίκησε με 84-80 την Μπαρτσελόνα
  • Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν προέρχεται από ήττα κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Βελιγράδι την προηγούμενη αγωνιστική
  • Ο Παναθηναϊκός AKTOR υποδέχεται την Αρμάνι Μιλάνο για την 24η αγωνιστική της Euroleague