Και πως να μην το πάρουν: Αυτό έκαναν Ναν και Λεσόρ μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου

Και πως να μην το πάρουν: Αυτό έκαναν Ναν και Λεσόρ μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου

Χρήστος Τσάλτας 12:03 - 27.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:05 - 29.05.2024

Ο Παναθηναϊκός ήταν απόλυτα έτοιμος και προετοιμάσμένος στο πενυματικό κομμάτι, διότι δύο εκ των πιο σημαντικών παικτών του, οι Ματίας Λεσόρ και Κέντρικ Ναν, έκαναν μια κίνηση με τεράστιο νόημα.

Στο Βερολίνο ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην κορυφή. Οπως το είχε κάνει και το 2009. Μόνο που αυτή τη φορά το έκανε με ακόμα πιο εμφατικό τρόπο. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν δεν ήταν φαβορί στον μεγάλο τελικό με την Ρεάλ Μαδρίτης, όμως αυτό μικρή σημασία είχε για τους πράσινους.

Διότι για ακόμα μια φορά αποδείχθηκε πως τους τελικούς δεν τους παίζεις, αλλά τους κερδίζεις. Όπως και έκανε το «τριφύλλι», που άφησε πίσω το πρώτο δεκάλεπτο, έφερε στα μέτρα του την αναμέτρηση και ολοκλήρωσε ένα έπος με τον πιο εμφατικό τρόπο.

Ο Ντίνος Μήτογλου στο Sportal: «Πετάμε στα σύννεφα, αξίζαμε να πάρουμε την Euroleague»
EUROLEAGUE

11:17 - 27.05.2024

Ο Ντίνος Μήτογλου στο Sportal: «Πετάμε στα σύννεφα, αξίζαμε να πάρουμε την Euroleague»

O Ντίνος Μήτογλου μίλησε στην κάμερα του Sportal για την κατάκτηση του έβδομου ευρωπαϊκού τίτλου του Παναθηναϊκού, περιέγραψε το συναίσθημα του και μοιράζεται την αδρεναλίνη που ένιωσε στα τελευταία λεπτά.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν πήγε στο Βερολίνο για να γράψει ιστορία, όπως και έκανε. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως παραμονές του αγώνα συνέβη κάτι, που έδειξε πάρα πολλά για τον τρόπο σκέψης του γκρουπ, αλλά κυρίως των παικτών που έχουν «κουβαλήσει» την ομάδα μέχρι αυτό το σημείο.

Η ώρα ήταν αργά το βράδυ του Σαββάτου και η ομάδα είχε γεύμα στο εστιατόριο, αλλά και ξεκούραση πριν από τον μεγάλο τελικό. Για δύο παίκτες όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ματίας Λεσόρ και Κέντρικ Ναν άφησαν στην άκρη την ξεκούραση και δούλεψαν εντατικά στο γυμναστήριο, βάζοντας επιπλέον δουλειά στο κορμί τους, με σκοπό να είναι απόλυτα έτοιμοι την ώρα της μάχης.

Οι δύο παίκτες άλλωστε είχαν μείνει μέχρι αργά στην τελευταία προπόνηση της ομάδας τους, στην Uber Arena, κάνοντας δεκάδες σουτ. Αυτοί, μαζί με τον Κώστα Σλούκα, έδωσαν τον τόνο, ώστε να έρθει η μεγάλη επιτυχία και να ραφτεί το έβδομο αστέρι. Και η κίνηση αυτή έδειξε πολλά για το mentaility των παικτών του Εργκίν Αταμάν.