Κομβικό παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό AKTOR στην Μπολόνια κόντρα στην Βίρτους

Κομβικό παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό AKTOR στην Μπολόνια κόντρα στην Βίρτους

Sportal newsroom 08:31 - 29.03.2024 / Ανανεώθηκε: 08:38 - 29.03.2024

Ο Παναθηναϊκός AKTOR βρίσκεται στην Μπολόνια για ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια του τη φετινή σεζόν, στην Euroleague, κόντρα στην Βίρτους (21:30) με τη νίκη να είναι μονόδρομος.

Επιστροφή στις υποχρεώσεις της Euroleague για τον Παναθηναϊκό AKTOR, που ταξιδεύει στην Μπολόνια, για ένα παιχνίδι με πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας. Το «τριφύλλι» έρχεται με... φόρα από τη μεγάλη νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα και θέλει να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο και στην Segafredo Arena.

Αντίπαλος θα είναι η Βίρτους Μπολόνια, που είναι... πληγωμένη από τις διαδοχικές ήττες και ψάχνει αντίδραση με μια νίκη που θα της «γυρίσει» την ψυχολογία άμεσα. Κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των παικτών του Εργκίν Αταμάν στην Ιταλία.

Οι «πράσινοι» θα παραταχθούν πλήρεις μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Λούκα Βιλντόζα και Κώστας Αντετοκούνμπο έχουν επιστρέψει για τα καλά σε ρυθμό προπονήσεων και αναμένεται να πάρουν χρόνο και στην Ιταλία, ως μέλη της 2nd unit του «τριφυλλιού». Όλα αυτά σε έναν αγώνα λεπτών ισορροπιών, που η κάθε θετική κίνηση μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Μιλώντας για τις δυσκολίες του αγώνα στην Μπολόνια, ο Εργκίν Αταμάν ήταν ξεκάθαρος, λέγοντας: «Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι. Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς και για τις δυο ομάδες. Οι τελευταίοι τρεις αγώνες στην κανονική περίοδο θα είναι σαν τελικοί. Τώρα είμαστε στη δεύτερη θέση και ο στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να την υπερασπιστούμε. Έχω τεράστιο σεβασμό στον κόουτς Μπάνκι, η Βίρτους έχει πολλούς έμπειρους παίκτες και αγωνίζεται στην έδρα της. Παίζει διαφορετικά στο γήπεδό της σε σχέση με τους εκτός έδρας αγώνες. Περιμένω ένα δύσκολο ματς, πρέπει να παίξουμε ομαδικά, να μοιράσουμε την μπάλα και σίγουρα να παίξουμε επιθετική άμυνα όπως κάναμε στο ΟΑΚΑ».

Την ίδια στιγμή, οι «πράσινοι» δεν θα είναι μόνοι στο παιχνίδι της 32ης αγωνιστικής, το οποίο αναμένεται να κρίνει πάρα πολλά σχετικά με το πλεονέκτημα έδρας. Αυτό γιατί θα έχουν στο πλευρό τους και τον κόσμο, μιας και η... τρέλα για ένα εισιτήριο είναι τρομακτική. Περίπου 500 φίλοι του «τριφυλλιού» θα βρίσκονται στην Segafredo Arena, με την ζήτηση να είναι τεράστια.

Στην αντίπερα όχθη, η Βίρτους αναμένεται να παραταχθεί ενισχυμένη, στην προσπάθειά της να επιστρέψει στις νίκες. Αυτό γιατί οι Ντάνιελ Χάκετ και Αϊζάια Κορντινιέ τέθηκαν ξανά στη διάθεση του coach Λούκα Μπάνκι, με την ιταλική ομάδα να έχει ανακοινώσει sold out για το παιχνίδι της 32ης αγωνιστικής της Euroleague.

Sportal Euroleague Show με Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Παρασκευής