Λύνεται άμεσα το συμβόλαιο του Κάιλ Γκάι με τον Παναθηναϊκό AKTOR

Κάιλ Γκάι

i

Κάιλ Γκάι/©Intime

Λύνεται άμεσα το συμβόλαιο του Κάιλ Γκάι με τον Παναθηναϊκό AKTOR

Ηλίας Λαλιώτης 08:00 - 31.12.2023

Λεπτομέρειες απομένουν για την αποδέσμευση του Κάιλ Γκάι από τον Παναθηναϊκό AKTOR, προς επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του Sportal.gr.

Ο δεύτερος γύρος της EuroLeague θα βρει τον Παναθηναϊκό AKTOR με τουλάχιστον μία αλλαγή στο ρόστερ του. 

Ο Κάιλ Γκάι αναμένεται να αποτελέσει και τυπικά παρελθόν από το Τριφύλλι, καθώς ήταν φανερό μετά την άφιξη και του Κέντρικ Ναν πως δεν έχει ρόλο στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν. Το Sportal είχε προαναγγείλει αυτή την εξέλιξη με σχετικό ρεπορτάζ, αλλά και στην τελευταία εκπομπή «Sportal EuroLeague Show» (όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο μετά το 51:45), με τις εξελίξεις να είναι άμεσες.

Κι αυτό γιατί οι συζητήσεις των ανθρώπων του Παναθηναϊκού AKTOR με την πλευρά του παίκτη (τον εκπροσωπεί ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς) έχουν προχωρήσει σημαντικά και απομένουν λεπτομέρειες προκειμένου να λυθεί και τυπικά το συμβόλαιό του και να μείνει ελεύθερος για να συνεχίσει κάπου αλλού την καριέρα του (πιθανότατα στην Ισπανία).

Ο Κάιλ Γκάι, μετά την εκπληκτική χρονιά με την Μπανταλόνα, δεν μπόρεσε ποτέ ουσιαστικά να προσαρμοστεί σε έναν ρόλο με λιγότερες κατοχές στα χέρια του, δεν μπόρεσε να είναι αποδοτικός στον τρόπο παιχνιδιού του Αταμάν και μοιραία αποχωρεί. Με τους «πράσινους» μέτρησε κατά μέσο όρο 4 πόντους, 0,9 ριμπάουντ και 0,4 ασίστ σε 10:38 λεπτά, σε 8 ματς στην EuroLeague, ενώ στην Basket League σε 6 παιχνίδια είχε 6,8 πόντους, 2,3 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ σε 22 λεπτά. 

Θέλει Παναθηναϊκό ο Ντόρσεϊ, μέχρι τη Δευτέρα ξεκαθαρίζει

Το αν η αποχώρηση του Κάιλ Γκάι είναι η μοναδική αλλαγή στο ρόστερ του Παναθηναϊκού AKTOR πριν την έναρξη του δεύτερου γύρου της EuroLeague θα ξεκαθαρίσει μέχρι και την Δευτέρα (1/1). Όταν και ολοκληρώνεται το δικαίωμα που έχουν οι ομάδες να εντάξουν στο δυναμικό τους παίκτη που ήδη έχει αγωνιστεί στη φετινή διοργάνωση.

Η υπόθεση του Τάιλερ Ντόρσεϊ διατηρείται στην επικαιρότητα και από την Τουρκία, με αναφορές για αγορά του παίκτη από τη Φενέρμπαχτσε, που όμως δεν επιβεβαιώνονται. Ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ επιθυμεί να αλλάξει περιβάλλον και να επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά για να φορά την πράσινη φανέλα, χωρίς να τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα το οικονομικό κομμάτι. Ο Εργκίν Αταμάν, ωστόσο, καλείται να αποφασίσει (μέχρι αύριο) αν μια τέτοια κίνηση θα τον βοηθήσει έτσι όπως είναι διαμορφωμένο το ρόστερ ή θα μπερδέψει τους ρόλους που έχουν αρχίσει να ξεκαθαρίζουν μέσα στην ομάδα.

Τη στιγμή βέβαια που αναμένονται και τα νεότερα για τον τραυματισμό που υπέστη χθες στην αναμέτρηση  της Φενέρ με την Μπούρσασπορ.