Το μεταγραφικό «παράθυρο» της EuroLeague για τον Παναθηναϊκό - Η υπόθεση Ντόρσεϊ, η μεγάλη ανάγκη και οι... εξοδούχοι

Τάιλερ Ντόρσεϊ

i

Τάιλερ Ντόρσεϊ / © Euroleague

Το μεταγραφικό «παράθυρο» της EuroLeague για τον Παναθηναϊκό - Η υπόθεση Ντόρσεϊ, η μεγάλη ανάγκη και οι... εξοδούχοι

Ηλίας Λαλιώτης 13:15 - 29.12.2023 / Ανανεώθηκε: 13:52 - 29.12.2023

Οι μεταγραφές παικτών μεταξύ ομάδων της EuroLeague ολοκληρώνονται τη Δευτέρα (1/1), με τον Παναθηναϊκό AKTOR να καλείται να αποφασίσει αν πρόκειται να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.

Ο πρώτος γύρος της EuroLeague ολοκληρώνεται και τυπικά σήμερα με δύο αναμετρήσεις σε Βερολίνο και Μόντε Κάρλο, ανοίγοντας για ένα τριήμερο και τυπικά το «μικρό» παράθυρο για μετακινήσεις παικτών με συμμετοχή στο πρώτο μισό της σεζόν. Είτε με μεταγραφή, είτε με ανταλλαγή...

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έκλεισε τις υποχρεώσεις του για το 2023 στη διοργάνωση επεκτείνοντας το σερί του στις 4 νίκες, μετά το 82-65 επί του Ερυθρού Αστέρα και δείχνει να βρίσκει χημεία και ρυθμό. Ωστόσο, δεδομένα έχει πάντα τα μάτια του ανοιχτά στην αγορά και κανείς δεν πρέπει να αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας κίνησης της τελευταίας στιγμής. Μοιάζει δύσκολο, αλλά όχι απίθανο.

Μία υπόθεση που παραμένει στην επικαιρότητα είναι αυτή του Τάιλερ Ντόρσεϊ, με τον ίδιο τον Ελληνοαμερικανό να ανάβει... φωτιές με το πρόσφατο follow που έκανε στη σελίδα της ΚΑΕ στο Instagram. Μια δήλωση πρόθεσης από τον ίδιο να επιστρέψει στη χώρα μας, βλέποντας τον χρόνο του να παραμένει περιορισμένος στη Φενέρ μετά την έλευση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Σίγουρα το δέλεαρ του ελληνικού διαβατηρίου είναι μεγάλο για τον Παναθηναϊκό, καθώς με ενδεχόμενη απόκτησή του «απογειώνει» το ελληνικό στοιχείο στον κορμό του. Ωστόσο μια τέτοια απόφαση δεν είναι πλέον καθόλου εύκολη. Ο Εργκίν Αταμάν έχει αρχίσει να βρίσκει ρόλο, χρόνους και χημεία στο σύνολό του και θα πρέπει να σκεφτεί όλες τις παραμέτρους για να διαπιστώσει αν έχει νόημα μια τέτοια αλλαγή.

Και φυσικά, ακόμα κι αν το Τριφύλλι το έπαιρνε απόφαση - θα έπρεπε να συμφωνήσει και η Φενέρμπαχτσε. Να τον... χαρίσει δεν υπάρχει περίπτωση, οπότε δεν θα έπρεπε να αποκλειστεί ακόμα και το σενάριο της ανταλλαγής, ώστε να απελευθερωθεί μια θέση στα γκαρντ, αλλά και χρόνος για τον Ντόρσεϊ. Το δεδομένο είναι πως τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν μια και καλή μέσα στο επόμενο τριήμερο.

Στην έξοδο ο Κάιλ Γκάι

Επίσης, σίγουρο θεωρείται πως θα υπάρχουν αλλαγές στο ρόστερ του Παναθηναϊκού ακόμα κι αν δεν ενισχυθεί άμεσα. Ο Κάιλ Γκάι έχει βγει εδώ και καιρό εκτός rotation από τον Εργκίν Αταμάν και δεν υπολογίζεται. Είναι ο 8ος ξένος στο Τριφύλλι, μετά και την αλλαγή του με τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στη Basket League και ψάχνεται η καλύτερη δυνατή λύση για τις δύο πλευρές. Είτε δηλαδή να αποχωρήσει με λύση συμβολαίου, είτε να παραχωρηθεί ως δανεικός.

Η ανάγκη που προκύπτει εντός παρκέ

Μετά από έναν ολόκληρο γύρο, βέβαια, κι έχοντας συνολική εικόνα της ομάδας, προκύπτει κι ένα μεγάλο ερώτημα. Ή μια μεγάλη ανάγκη αν προτιμάτε... Αυτή στη θέση των σέντερ πίσω από τον Λεσόρ. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο στον μικρό χρόνο συμμετοχή που παίρνει έχει καταφέρει να ξεπεράσει τον «ασθενικό» Όλεκ Μπαλτσερόφσκι, αλλά σε μια ομάδα που βάζει ψηλά τον πήχη, ο Έλληνας σέντερ θα ήταν ο κατάλληλος τρίτος ψηλός. 

Ιδανικά ο Παναθηναϊκός θα χρειαζόταν άμεσα έναν παίκτη που θα δίνει με μεγαλύτερη συνέπεια ανάσες στον Γάλλο σέντερ, μιας και ο Πολωνός δεν δείχνει ικανός να... γυρίσει το χαρτί. Αλλά πιο πιθανό είναι να κοιτάξει (αν τελικά το κάνει) από την αγορά των free agents του NBA μετά το τέλος της δευτεριάτικης προθεσμίας, παρά να προχωρήσει κάτι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από άλλη ομάδα της EuroLeague..

Οι ώρες περνάνε και σύντομα θα ξέρουμε τις αποφάσεις του Αταμάν και των ανθρώπων του Παναθηναϊκού...