Αταμάν: «Μεγαλύτερη η προετοιμασία στο πρώτο και το τρίτο παιχνίδι για τους προπονητές»

Αταμάν: «Μεγαλύτερη η προετοιμασία στο πρώτο και το τρίτο παιχνίδι για τους προπονητές»

Ηλίας Λαλιώτης 20:15 - 29.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:57 - 16.05.2024

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού AKTOR Εργκίν Αταμάν μίλησε στους δημοσιογράφους στο Βελιγράδι για τα δυο παιχνίδια που ακολουθούν με την Μακάμπι Τελ Αβίβ

Από το μεσημέρι της Δευτέρας (29/4) ο Παναθηναϊκός AKTOR βρίσκεται στο Βελιγράδι, όπου θα αναμετρηθεί δυο φορές με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στα playoffs της Euroleague, αρχής γενομένης από τον αγώνα της Τρίτης (30/4, 20:00) στη «Χάλα Πιονίρ».

Αποστολή στο Βελιγράδι

Ο Εργκίν Αταμάν πριν μπει στο παρκέ με τους παίκτες του για την πιο σημαντική προπόνηση πριν από τη «μάχη», μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου στη Σερβία.

Ανέλυσε την αναμέτρηση, αναγνώρισε την επικινδυνότητα της Μακάμπι, ενώ εξήγησε πως είναι μεγαλύτερη η προετοιμασία στο πρώτο και το τρίτο παιχνίδι μιας σειράς playoffs.

«Είναι playoffs, όλες οι σειρές είναι 1-1 εκτός της Ρεάλ με τη Μπασκόνια. Οι ομάδες είναι καλά. Σημαντικό είναι η εμφάνιση την ημέρα του παιχνιδιού. Στο Game 1 κάναμε λάθη και χάσαμε. Στο Game 2 ήμασταν καλύτεροι και κερδίσαμε. Την Τρίτη (30/4) πρόκειται για ένα διαφορετικό ματς, αλλά σίγουρα κανείς δεν πηγαίνει, ούτε χάνει το Final Four αύριο. Χρειαζόμαστε τρεις νίκες για να προκριθούμε, η Μακάμπι είναι καλή και επικίνδυνη ομάδα ειδικά επιθετικά. Παίζει καλό μπάσκετ με αυτοπεποίθηση» δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν.

Για τη διαφορά στην προετοιμασία που υπάρχει με αρκετές ημέρες να μεσολαβούν μέχρι το Game 3, ο Τούρκος τεχνικός παρατήρησε: «Στα playoffs, αυτό είναι νορμάλ. Κάθε χρόνο γίνεται το ίδιο. Η προετοιμασία για το πρώτο και το τρίτο παιχνίδι είναι μεγαλύτερη για τους προπονητές, αλλά στο φινάλε το θέμα είναι των παικτών και της εμφάνισής τους στο παρκέ».

Όσο για το αν πρέπει να κρίνονται οι σειρές των playoffs στις 4 νίκες, αυξάνοντας δηλαδή τους αγώνες, επισήμανε: «Νομίζω πως ήδη έχουμε παίξει αρκετά παιχνίδια, οπότε οι παίκτες θα "πεθάνουν". Το best of five είναι αρκετό για τις σειρές».