Ο Παναθηναϊκός έχει ξανακάνει ανταλλαγή και είχε πάει πολύ καλά αυτό!

Άντι Πάνκο

Ο Παναθηναϊκός έχει ξανακάνει ανταλλαγή και είχε πάει πολύ καλά αυτό!

Χρήστος Τσάλτας 15:08 - 29.02.2024

Την ώρα που τα δημοσιεύματα για... ανταλλαγή ανάμεσα σε Μάριο Χεζόνια και Χουάντσο Ερνανγόμεθ έχουν φουντώσει, στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν καλά το πόσο ευεργετικό μπορεί να είναι ένα trade. Το -πρόσφατο- παρελθόν είναι οδηγός.

Λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Παναθηναϊκό, στο WiZink Center, η Marca ήρθε να βάλει... φωτιά με ένα δημοσίευμα που είχε ως πρωταγωνιστές δύο παίκτες που έχουν τη δική τους βαρύτητα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Το δημοσίευμα ανέφερε πιθανή... ανταλλαγή ανάμεσα σε Μάριο Χεζόνια και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Το συμβόλαιο του Κροάτη φόργουορντ ολοκληρώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι και αποτελεί μεγάλο μεταγραφικό στόχο των «πράσινων», την ώρα που ενδεχόμενη έλευση του Super Mario στην Αθήνα θα άνοιγε τον δρόμο για αποχώρηση του Χουάντσο, με προορισμό την Μαδρίτη, σε μια προσπάθεια της διοίκησης της Ρεάλ να γεμίσει το ρόστερ με γηγενείς παίκτες υψηλού επιπέδου, ώστε να διατηρήσουν τους Μαδριλένους σε υψηλό επίπεδο, αλλά και να κάνουν τους φιλάθλους να ταυτιστούν με την ομάδα.

Με την εξέλιξη αυτή το μυαλό όλων γύρισε 11 χρόνια πίσω και πιο συγκεκριμένα στον Δεκέμβριο του 2012. Ήταν η σεζόν 2012-13, όταν ο Παναθηναϊκός ενεπλάκη στην πρώτη -και μοναδική ως τώρα- ανταλλαγή στην ιστορία της Euroleague.

Οι «πράσινοι» βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις με την Ουνικάχα Μάλαγα, για την απόκτηση του Τζέιμς Γκιστ. Ως αντάλλαγμα για την κίνηση αυτή προσέφεραν τον Άντι Πάνκο, ο οποίος το καλοκαίρι του 2012 είχε επιλεγεί για την ενίσχυση στα φτερά, ως επιλογή του Αργύρη Πεδουλάκη. Εκείνο το καλοκαίρι άλλωστε ήταν από τα πιο έντονα στην ιστορία του Παναθηναϊκού, καθώς σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο Πάνκο μετακόμισε στην Ανδαλουσία, για λογαριασμό της Μάλαγα, μια κίνηση την οποία επιθυμούσε και ο Γιάσμιν Ρέπεσα, με τον Γκιστ να μετακομίζει στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Σε μια κίνηση που όχι μόνο είχε θετικό αντίκτυπο για τον Παναθηναϊκό, αλλά «εκτόξευσε» και την πορεία του ίδιου του Αμερικανού φόργουορντ.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Γκιστ έμεινε στην Αθήνα από το 2012 έως το 2019, γράφοντας τη δική του ιστορία με τα πράσινα. Αγαπήθηκε από τον κόσμο του «τριφυλλιού», έγινε ένας από τους καλύτερους φόργουορντ στην Euroleague στα χρόνια που φόρεσε την πράσινη φανέλα, ενώ μαζί με τον Στεφάν Λάσμε συνέθεσαν τα «Bad Boys» κάτω από το καλάθι, χαρίζοντας πλούσιο θέαμα με τα καρφώματά του.

Αυτή η κίνηση δείχνει πως όταν ο Παναθηναϊκός έχει το know how από ανταλλαγές και μάλιστα τα αποτελέσματα είναι άκρως θετικά...

Sportal Euroleague Show με Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Πέμπτης