Με «βροχή» από τρίποντα και Μήτογλου «λύγισε» το τρομερό Περιστέρι bwin ο Παναθηναϊκός AKTOR

Με «βροχή» από τρίποντα και Μήτογλου «λύγισε» το τρομερό Περιστέρι bwin ο Παναθηναϊκός AKTOR

Ηλίας Λαλιώτης 22:17 - 19.04.2024 / Ανανεώθηκε: 22:26 - 19.04.2024

Το εξαιρετικό Περιστέρι bwin του Βασίλη Σπανούλη έκανε την καλύτερη δυνατή πρόβα στον Παναθηναϊκό AKTOR ενόψει των playoffs, βάζοντάς του δύσκολα μέχρι τέλους (93-88), αλλά τα 15 τρίποντα και ο εξαιρετικός Ντίνος Μήτογλου «σφράγισαν» και μαθηματικά το «πράσινο» πλεονέκτημα έδρας.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR είχε τους Γκραντ και Λεσόρ εκτός μάχης και το μυαλό του στα playoffs της EuroLeague, με το Περιστέρι bwin να του κάνει μια εξαιρετική πρόβα για τα ματς με τη Μακάμπι, παρότι και το ίδιο έχει ΄μπροστά του την τεράστια πρόκληση του Final Four του Champions League.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με κορυφαίο τον εξαιρετικό Νέιτ Ρένφρο (16 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ), αλλά ο Ντίνος Μήτογλου (25 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και ο καταιγισμός τριπόντων στο δεύτερο ημίχρονο (συνολικά 15/26) έδωσαν στο Τριφύλλι τη νίκη με 93-88 και του εξασφάλισαν και μαθηματικά το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της Basket League.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

O Χρήστος Σερέλης (ο οποίος αντικατέστησε τον Εργκίν Αταμάν που βρέθηκε στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του) ξεκίνησε το ματς με τους Σλούκα, Ναν, Παπαπέτρου, Μήτογλου και Μπαλτσερόφσκι, με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 6-2 στο πρώτο τρίλεπτο, αλλά το Περιστέρι να απαντά με σερί 0-9, χτυπώντας με συνεχόμενα πικ εν ρολ με τον Ρένφρο (6 σερί πόντους). Το Τριφύλλι αντέδρασε και ισοφάρισε με 5 προσωπικούς πόντους του Ναν, αλλά οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν νέο 0-9 με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Λαβ και με ένα buzzer beater τρίποντο του Χουγκάζ από το κέντρο, προηγήθηκαν με 13-25 στο τέλος της πρώτης περιόδου εκμεταλλευόμενοι τα 7 λάθη και μόλις 1 ασίστ των γηπεδούχων, αλλά και την αστοχία από τη γραμμή των βολών.

Με τον Καλαϊτζάκη να βρίσκεται στο παρκέ και να βοηθάει αμυντικά, αλλά βρίσκοντας λύσεις από την περιφέρεια με σερί τρίποντα από Βιλντόζα και Ερνανγκόμεθ, ο Παναθηναϊκός έτρεξε σερί 8-0 κι εν συνεχεία μείωσε στον πόντο με τον Μήτογλου (26-27 στο 13'). Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, όμως, έχει αποδείξει πολλές φορές πως είναι σκληρό καρύδι και αυξάνοντας την πίεση στην άμυνα, βρήκε λύσεις και στην επίθεση με Λονγκ και Ρένφρο, ξεφεύγοντας με 26-33 στο 15'. Το τελευταίο δίλεπτο του ημιχρόνου ολοκληρώθηκε με καταιγισμό τριπόντων από τις δύο ομάδες και το Περιστέρι να διατηρεί ισχνό προβάδισμα (41-45).

Με δύο τρίποντα του Παπαπέτρου και του Σλούκα, ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά μετά το 6-4 στο ξεκίνημα (49-48), αλλά το Περιστέρι είχε απαντήσεις, τόσο κοντά στο καλάθι με Ρένφρο και Χουγκάζ, όσο και από την περιφέρεια με τον Ντάνγκουμπιτς, «απαντώντας» στους 9 σερί πόντους του Μήτογλου (60-60 στο 28'). Τα λάθη στην πράσινη επίθεση επανήλθαν στο τελευταίο δίλεπτο κι έτσι η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έκλεισε την τρίτη περίοδο στο +6 (61-67).

Το Περιστέρι βρέθηκε στο +8 με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου, με τον Παναθηναϊκό AKTOR να απαντά με ένα άμεσο τρίποντο (Ναν), ένα έμμεσο (Μήτογλου) κι ένα καλάθι του Βιλντόζα και να ισοφαρίζει (69-69). Ένα ακόμα τρίποντο του Μήτογλου έφερε το προσπέρασμα (72-71). Ακολούθησε ένα ακόμα από τον Βιλντόζα για το 75-72, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στο τελευταίο 5 λεπτο με τους «πράσινους» στο +5 (79-74) με δύσκολο καλάθι του Γκριγκόνις. Για να έρθει ένα ακόμα τρίποντο από τον Κέντρικ Ναν για το 82-74.

Το Περιστέρι προσπάθησε να αντιδράσει με Ρένφρο και Ντάνγκουμπιτς, παρά το νέο μακρινό σουτ του Μήτογλου (85-76), και χάρη σε καλάθι και φάουλ του Ράγκλαντ μείωσε εκ νέου στους 4 (85-81). Ο Αμερικανός που είχε 0 πόντους στο πρώτο μέρος, με νέο μεγάλο σουτ ισοφάρισε σε 86-86, με το ματς να μπαίνει στο τελευταίο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο ο Παπαπέτρου συνέχισε την πράσινη καταιγίδα τριπόντων και έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στον Παναθηναϊκό με 36 δεύτερα να απομένουν. Ο Αντετοκούνμπο έκανε τάπα σε προσπάθεια του Ντάνγκουμπιτς για τρεις και ο Ναν από τις βολές «καθάρισε» τη νίκη για την ομάδα του.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-25, 41-45, 61-67, 93-88

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ