Δεν είναι μόνο η τετράδα: Έτσι βγαίνει δεύτερος ο Παναθηναϊκός!

Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός

i

Photo by Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball via Getty Images

Δεν είναι μόνο η τετράδα: Έτσι βγαίνει δεύτερος ο Παναθηναϊκός!

Ηλίας Λαλιώτης 23:41 - 20.03.2024

Δείτε κάτω υπό ποιες προϋποθέσεις ο Παναθηναϊκός μπορεί να βγει ακόμα και 2ος όταν ολοκληρωθεί η regular season της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι και πήρε μια ακόμα σημαντική νίκη στη μάχη του να εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της Euroleague.

Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν, έχοντας για μια ακόμα φορά εξαιρετικούς τους Λεσόρ, Γκραντ και Σλούκα πέρασαν νικηφόρα από το βελιγράδι, κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα που πλέον δεν έχει ελπίδες πρόκρισης.

Αντίθετα, οι πράσινοι μπορούν ακόμα και να φτάσουν στη 2η θέση. Πως θα συμβεί αυτό;

Αρχικά σε περίπτωση που η ομάδα της Αθήνας πάρει τέσσερις νίκες στους ισάριθμους εναπομείναντες αγώνες, έχει ουσιαστικά «κλειδώσει» το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή είναι στην 3η θέση πίσω από τις Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα. Ακολουθεί η Φενέρ, ενώ μετά είναι η Μονακό.

Ο Παναθηναϊκός σε ισοβαθμία με τους Μονεγάσκους έχει το πλεονέκτημα αφού έχει επικρατήσει δύο φορές στην regular season των Γάλλων.

Οι πράσινοι όμως ευνοούνται και από τις ισοβαθμίες. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι σε περίπτωση τετραπλής ισοβαθμίας μεταξύ των Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκού, Φενέρ και Μονακό, πάλι 2ος είναι ο Παναθηναϊκός ενώ η Μπαρτσελόνα πέφτει στην 5η θέση.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι αυτά είναι τα καλά σενάρια για τους πράσινους, αφού αν ηττηθούν έστω και σε 3 από τα 4 ματς τους, μπορούν να τερματίσουν ακόμα και κάτω από την 6η θέση!