Ελληνικά ρεκόρ καριέρας για τον Παναθηναϊκό AKTOR στην Πάτρα

Ελληνικά ρεκόρ καριέρας για τον Παναθηναϊκό AKTOR στην Πάτρα

Ηλίας Λαλιώτης 22:34 - 29.01.2024 / Ανανεώθηκε: 22:34 - 29.01.2024

Το ελληνικό στοιχείο βγαίνει μπροστά για τον Παναθηναϊκό AKTOR στη Basket League, με τρεις παίκτες του να σημειώνουν ρεκόρ καριέρας στο πρωτάθλημα κόντρα στον Απόλλωνα.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ξεπέρασε με χαρακτηριστική ευκολία το εμπόδιο του Απόλλωνα Πάτρας στην Περιβόλα και ετοιμάζεται για τη «διαβολοβδομάδα» της EuroLeague.

22:54 - 28.01.2024

Τα highlights του «διπλού» του Παναθηναϊκού στην Πάτρα

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε πρόβλημα απέναντι στην ομάδα του Απόλλωνα, με τους Πράσινους να επικρατούν και να κάνουν το 16 στα 16. Δείτε τα highlights της αναμέτρησης...

Ο Εργκίν Αταμάν βλέπει με ικανοποίηση τους Έλληνες παίκτες να βγαίνουν μπροστά σε ένα χρονικό σημείο που τους έχει ανάγκη, αντιμετωπίζοντας και προβλήματα τραυματισμών που τον έχουν αφήσει με 5 ξένους διαθέσιμους (Βιλντόζα και Μπαλτσερόφσκι εκτός).

Τρεις εξ αυτών σημείωσαν επιδόσεις που αποτελούν ρεκόρ καριέρας για τη Basket League κόντρα στον Απόλλωνα.

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης έκανε την πιο παραγωγική από τις 72 εμφανίσεις του στην κατηγορία και οι 18 πόντοι που πέτυχε συνιστούν νέο ρεκόρ καριέρας αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 16 που σημείωσε στο ματς της 2ης αγωνιστικής στο Περιστέρι.

Παράλληλα, ο διεθνής γκαρντ έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στην κατηγορία, έχοντας 20 βαθμούς αξιολόγησης. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των 17 βαθμών που «έγραψε» στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels της περασμένης σεζόν.

Ο Καλαϊτζάκης ακόμη, έχοντας 5/5 βολές ισοφάρισε την τρίτη μεγαλύτερη, φετινή επίδοση μεταξύ των παικτών του Παναθηναϊκού AKTOR. Το ρεκόρ κρατάει με τις 7/7 του αγώνα της 3ης αγωνιστικής με το Λαύριο Megabolt ο Μάριους Γκριγκόνις, ενώ 6/6 είχε ο Κώστας Σλούκας στο ματς της 10ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ.

Από την πλευρά του, ο Ντίνος Μήτογλου πρόλαβε σε 16:01 λεπτά συμμετοχής να κλέψει τέσσερις φορές την μπάλα και να ισοφαρίσει το ρεκόρ καριέρας του στη Basket League. Τέσσερα κλεψίματα είχε και στον 3ο ημιτελικό των πλέι οφ του 2021 απέναντι στην ΑΕΚ.

Τέλος, ο Κώστας Αντετοκούνμπο έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια επίδοση ριμπάουντ στη Basket League έχοντας 12. Η προηγούμενη καλύτερη του ήταν εκείνη των οχτώ που μάζεψε στο εντός έδρας παιχνίδι με την Καρδίτσα και στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο.

Τα 12 ριμπάουντ του διεθνή σέντερ αποτελούν τη δεύτερη καλύτερη επίδοση από παίκτη του Παναθηναϊκού AKTOR φέτος στο πρωτάθλημα, με τον Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι να έχει 13 στο ματς της 12ης αγωνιστικής με το Μαρούσι.