Σαν σήμερα πριν από 24 χρόνια: O Παναθηναϊκός θύμισε με ένα βίντεο την κατάκτηση της Euroleague του 2000 (vid)
i

© Intime

Σαν σήμερα πριν από 24 χρόνια: O Παναθηναϊκός θύμισε με ένα βίντεο την κατάκτηση της Euroleague του 2000 (vid)

Sportal newsroom 11:47 - 20.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:54 - 20.04.2024

Στις 20 Απριλίου του 2000 ο Παναθηναϊκός στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη και την ίδια μέρα, 24 χρόνια μετά, μοιράστηκε με τους ακόλουθούς του ένα βίντεο με στιγμιότυπα από την δεύτερη κατάκτηση του στην Euroleague.

Τρεις μέρες πριν το πρώτο ματς των φετινών Playoffs της Euroleague, κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Παναθηναϊκός το πρωινό του Σάββατου (20 Απριλίου) έκανε μία... ιστορική ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα.

Θυμήθηκε πως πριν από 24 χρόνια ακριβώς, στις 20 Απριλίου του 2000, είχε νικήσει τους Ισραηλινούς στον τελικό της FIBA (τότε) Euroleague, που είχε διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη και τότε είχε κατακτήσει το δεύτερο από τα συνολικά έξι ευρωπαϊκά του τρόπαια στο θεσμό.

Τα είχε καταφέρει με MVP τον Ζέλικο Ρέμπρατσα, ηγέτη τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα και προπονητή τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη στα... ντουζένια του, τον Αντώνη Φώτση στα νιάτα του και με μία «στρατιά» αποτελούμενη από τους Τζόνι Ρότζερς, Μάικλ Κοχ, Όντετ Κάτας, Φερντινάντο Τζεντίλε, τον Πάτρικ Μπερκ και τον Νίκο Μπουντούρη.

H νίκη των «πρασίνων» επί της Μακάμπι είχε έρθει στο όριο με σκορ 73-67, σε ένα κατάμεστο Παλατάκι (την έδρα του ΠΑΟΚ) με 8.500 θεατές και στον αγώνα είχε πρωταγωνιστήσει ο Ρέμπρατσα.

Ποιος είναι ο MVP της φετινής Euroleague; Ένας πληροί όλα τα κριτήρια και ελάχιστα απειλείται! (vids)
EUROLEAGUE

10:43 - 19.04.2024

Ποιος είναι ο MVP της φετινής Euroleague; Ένας πληροί όλα τα κριτήρια και ελάχιστα απειλείται! (vids)

Ο Μάικ Τζέιμς είναι (σχεδόν) αδύνατο να χάσει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτης της Euroleague για την κανονική διάρκεια της σεζόν και θα είναι το πρώτο της καριέρας του. Ο Καμπάτσο, ο Μπάλντγουιν, ο Λεσόρ ή ο Ναν θα μπορούσαν να έχουν τύχη, αν δεν υπήρχε ο 34χρονος γκαρντ της Μονακό...

O Σέρβος σέντερ και πρώην NBAer, είχε βάλει 20 πόντους, είχε πάρει 8 ριμπάουντ, αλλά την διαφορά την είχε κάνει ο Ισραηλινός, νυν κόουτς της ομάδας από το Τελ Αβίβ, πρώην παίκτη της, αλλά εκείνη την περίοδο πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού. Ο Όντετ Κάτας είχε προσθέσει 17 πόντους και ουσιαστικά είχε κάνει την διαφορά για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.