Σύνθημα... νίκης από τον Τακιανό: «Διακυβεύονται πολλα κόντρα στην Γαλατασαράι»

Φώτης Τακιανός

i

© Intime

Σύνθημα... νίκης από τον Τακιανό: «Διακυβεύονται πολλα κόντρα στην Γαλατασαράι»

Sportal newsroom 18:30 - 19.12.2023 / Ανανεώθηκε: 18:59 - 19.12.2023

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Γαλατασαράι για την έκτη -και τελευταία- αγωνιστική της φάσης των ομίλων του BCL, με τον Φώτη Τακιανό να δίνει το σύνθημα για το παιχνίδι, εστιάζοντας στο διακύβευμα της αναμέτρησης. Τι είπε για τον ΜακΝις και το σχόλιο του Μπελιάουσκας.

Σε ρυθμούς... BCL κινείται ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» αντιμετωπίζει την Γαλατασαράι, στο PAOK Sports Arena, σε ένα παιχνίδι που με νίκη θα εξασφαλίσει την δεύτερη θέση του ομίλου, αλλά και το πλεονέκτημα έδρας στο Play-In με στόχο την πρόκριση στους 16.

Ο Φώτης Τακιανός αναφέρθηκε στις δυσκολίες του αγώνα, ενώ υπογράμμισε πως το κίνητρο για όλους στον «δικέφαλο του Βορρά» είναι υψηλό.

O προπονητής του «δικεφάλου του Βορρά» μιλώντας για το παιχνίδι με την Γαλατασαράι είπε: «Το παιχνίδι έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας. Η Γαλατά έκανε προσθήκες υψηλότερου επιπέδου και ποιότητας από αυτούς που είχε. Αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία γιατί θα κριθεί η δεύτερη θέση του ομίλου. Υπάρχουν πολλά πράγματα που διακυβεύονται μέσα από αυτό το παιχνίδι. Η προετοιμασία μας είχε κάποιες δυσκολίες, αλλά θα ετοιμάσουμε ένα πλάνο με το οποίο θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε το ρυθμό μας, να σταματήσουμε την παραγωγικότητα των πολύ ικανών παικτών της Γαλατά και να μπορέσουμε την απόδοσή μας, να κατακτήσουμε κάτι που ανοίξαμε βήμα-βήμα με την πορεία μας».

Για το αν περιμένει διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με αυτό στην Κωνσταντινούπολη: «Δε θα έλεγα ούτε ότι είναι οδηγός, ούτε ότι είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, η Γαλατά όμως, δεν είναι η ίδια ομάδα. Έκανε πολύ ποιοτικές και έμπειρες προσθήκες, η ποιότητα της είναι μεγαλύτερη από τον πρώτο γύρο. Βέβαια, έχει χάσει τον Μάρτιν, έναν επίσης πολύ καλό παίκτη, αλλά τη δεδομένη στιγμή, μπαίνει σε δεύτερη μοίρα η δυναμικότητα της Γαλατά. Σε πρώτη μοίρα, είναι το πως θα φανούμε εμείς. Θα πρέπει να εμπνευστούμε από το τι δίνει αυτό το παιχνίδι στον ΠΑΟΚ, πάνω από όλα. Να πάρουμε δύναμη και να μπορέσουμε να είμαστε έτσι όπως πρέπει, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε Γαλατά, εμφανιστεί στο γήπεδο».

Για το πλεονέκτημα των +11 πόντων, ανέφερε: «Η πορεία μας, το όνομα της ομάδας που αγωνιζόμαστε και το ότι παίζουμε μέσα στο γήπεδο μας, μας υποχρεώνουν να κοιτάξουμε μόνο την περίπτωση της νίκης».

Sportal Euroleague Show με Βίρτους Μπολόνια - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Τρίτης

Για την παραμονή του Άλστον και την κατάσταση του ΜακΝίς: «Συζητήθηκε με τη διοίκηση και ήταν μία άμεση αντίδραση του προέδρου της ομάδας, σε αυτό που αποφασίσαμε, για να είμαστε πιο δυνατοί ανταγωνιστικά. Να σφραγίσουμε δηλαδή την παραμονή του Άλστον και με την επιστροφή του ΜακΝίς, η ομάδα να παρουσιαστεί, όχι άμεσα, πιο δυνατή. Ήταν μία απόφαση καθαρά της διοίκησης. Αυτού του είδους οι κινήσεις για τον ΠΑΟΚ, απαιτούν οικονομική θυσία η οποία έγινε και ευελπιστούμε ότι θα παρουσιαστούμε στη front line μας πιο δυνατοί. Θα έχουμε 7 παίκτες, θα πρέπει να χρησιμοποιούμε 6 πάλι, αλλά η όλη διαδικασία θα είναι προς όφελος μας. Για τον ΜακΝίς έχω την πληροφορία ότι στην αρχή του νέου χρόνου θα είναι μαζί μας».

Μπελιάουσκας: «Θέλουμε να πάμε στους 16»

Με στόχο την πρόκριση στους 16 του BCL θα παλέψει ο ΠΑΟΚ, όπως τόνισε ο Λαουρίνας Μπελιάουσκας. Μιλώντας για το παιχνίδι με την Γαλατασαράι εξήγησε: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι αυτό απέναντι στην Γαλατασαράι για να προχωρήσουμε στα Play in και να έχουμε πλεονέκτημα έδρας».

Λαουρίνας Μπελιάουσκας © Intime

Για το αν αισθάνεται καλύτερα μετά τη νίκη στο All Star: «Αισθάνομαι καλύτερα και ικανοποιημένος, που κέρδισα στο διαγωνισμό του All Star στα σουτ τριών πόντων, αλλά αυτό είναι κάτι ατομικό, όσον αφορά την επιβράβευσή μου. Μετράει περισσότερο η ομάδα κι αυτό που έχει σημασία είναι το πώς θα εμφανιστούμε στο αυριανό παιχνίδι».

Για το πόσο σημαντικό είναι να προχωρήσει ο ΠΑΟΚ στο Basketball Champions League: «Ξεκινώντας από το αυριανό παιχνίδι, θέλουμε το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα ενόψει των Play in. Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα να συνεχίσουμε και να φτάσουμε στους «16», γιατί είναι ένα σημαντικό επίτευγμα. Η διοργάνωση είναι πολύ σημαντική και για όλο το κλαμπ και τον οργανισμό θα είναι σημαντικό να φτάσουμε εκεί».

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να επαναλάβει την εμφάνιση της Κωνσταντινούπολης στο ματς του πρώτου γύρου: «Φυσικά, θα θέλαμε να επαναλάβουμε την πολύ καλή εμφάνιση και νίκη, που πετύχαμε στην Τουρκία, αλλά εμείς θα μπούμε να παίξουμε σαν ομάδα και να εμφανιστούμε όπως πρέπει για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».