Παπαλουκάς: «Η φυγή μου από τον Ολυμπιακό ήταν μια... πονεμένη ιστορία» (vids)

Θοδωρής Παπαλουκάς

i

© Intime

Παπαλουκάς: «Η φυγή μου από τον Ολυμπιακό ήταν μια... πονεμένη ιστορία» (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:35 - 29.06.2023 / Ανανεώθηκε: 10:42 - 29.06.2023

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς ήταν καλεσμένος της Όλγας Λαφαζάνη στην εκπομπή του Alpha, «Happy Day» και μίλησε για την οικογένειά του, την αγωνιστική του πορεία, τον Ολυμπιακό, τη Μόσχα, αλλά και τη νέα του επιχειρηματική δραστηριότητα με τον σεφ Λάμπρο Βακιάρο.

Δεν ήταν απλώς ένας παίκτης που έκανε αίσθηση με το παιχνίδι του, κατέκτησε τίτλους με τους συλλόγους που αγωνίστηκε και με την εθνική ομάδα. Συνέβησαν όλα αυτά, αλλά ο Θοδωρής Παπαλουκάς αποτέλεσε μία από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ στον 21ο αιώνα. 

Το 2013 ολοκλήρωσε την πλούσια καριέρα του που περιελάμβανε (μεταξύ άλλων) δύο πολύ σημαντικούς σταθμούς. Τον Ολυμπιακό και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Κατέκτησε δύο φορές την Euroleague με την ομάδα της Ρωσίας (2006, 2008), ενώ με την εθνική ομάδα κατέκτησε το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ του 2006, βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου στο Μουντομπάσκετ του 2008 στο Βελιγράδι, ενώ στο Παγκόσμιο της Ιαπωνίας (2006) κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. 

Για την εμπειρία του στον κόσμο του μπάσκετ, αλλά και για την επιχειρηματική και οικογενειακή του ζωή μίλησε στην εκπομπή του Alpha, «Happy Day» και την Όλγα Λαφαζάνη. 

«Όταν σταμάτησα να παίζω μπάσκετ στο υψηλό επίπεδο, κατάλαβα πως έπρεπε να σταματήσω», είπε και ακολούθησε μία παράξενη εποχή «που δεν έβρισκα εύκολα κίνητρο για να κάνω δραστηριότητες και με δυσκολία αποφάσισα να σηκωθώ από το κρεβάτι». Αυτό βέβαια ήταν κάτι το παροδικό, αφού ο Παπαλουκάς είναι ένας πολύ δραστήριος άνθρωπος και επιχειρηματίας. Πέραν από τις ακαδημίες μπάσκετ που διαθέτει, τώρα μπαίνει δυναμικά και σε έναν νέο χώρο. «Με τον σεφ Λάμπρο Βακιάρο συνεργαστήκαμε και φτιάξαμε μία νέα υπηρεσία που μπορεί κάποιος να παραγγέλνει τα γεύματα της εβδομάδας», ενημέρωσε. 

Η καλή διατροφή, ως αθλητής, ήταν κάτι που τον απασχολούσε αρκετά χρόνια. «Όταν όμως, γύρισα στην Ελλάδα το 2008 από τη Μόσχα για τον Ολυμπιακό ο οργανισμός μου είχε πάθει σοκ σε επίπεδο μεταβολισμού. Για τρεις μήνες έτρωγα συγκεκριμένα γραμμάρια στα πάντα και μπήκα στη διαδικασία να ασχοληθώ με τη διατροφή σε υπερβολικό βαθμό. Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Η διατροφή και η ευζωία γενικά, είναι σημαντική για μένα και προσπαθώ να τρώω ότι καλύτερο μπορώ». 

Επίσης, θυμήθηκε και την εποχή πριν πάει στη Μόσχα. Δηλαδή, όταν είχε επιλέξει να φύγει από τον Ολυμπιακό. «Αυτή είναι μία ιστορία... πονεμένη», δήλωσε και εξήγησε πως «είχα τότε ένα τετραετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό που υπήρχε κάθε καλοκαίρι η επιλογή να ανανεώνεται. Τότε είχαν υπάρξει κάποιες διοικητικές μεταβολές στην ομάδα και επέλεξα να φύγω. Και πήγα στη Ρωσία για την ΤΣΣΚΑ». 

Η κορυφή αδιαμφισβήτητα κατακτήθηκε από τον Παπαλουκά, ο οποίος είπε πως «κάποια στιγμή ίσως και να καβάλησα το καλάμι, αλλά ήταν κάτι που έγινε σε ελεγχόμενο επίπεδο. Όταν ξαφνικά μπορείς να αγοράσει ό,τι θέλεις και προέρχεται από μία μικροαστική οικογένεια, σίγουρα αυτό που ζεις σε επηρεάζει». 

Πλέον, η οικογένειά του καθορίζει την ποιότητα της ζωής του και «είμαι πολύ τυχερός που έχω δίπλα μου τη Βασιλική. Είμαστε 15 χρόνια μαζί και τα πράγματα έχουν πάει καλύτερα απ' ότι τα είχα ονειρευτεί». Επίσης, «έγινα μπαμπάς στα 40 και με την κόρη μου έχουμε σπουδαία σχέση. Ποτέ δεν έχουμε τσακωθεί».